LOADING

Type to search

Kipróbáltuk Szépítkezem

Készítsd el magadnak a saját sminkedet – GlamOriginal by Nature workshopon jártunk

Share

Szeretnéd tudni, hogy mi kerül az arcodra használt sminktermékeidbe? Szívesen keversz színeket és fontos neked, hogy tudd, hogy milyen anyagok érintkeznek a bőröddel? Akkor irány a GlamOriginal by Nature workshop, ahol megtanulhatod a sminkkészítést!

A GlamOriginal sztori

A márka kitalálója és alapítója, Balogh-Kobzos Judit több éve dolgozik légiutaskísérőként és ez idő alatt nagyon fontossá vált számára, hogy olyan termékeket használjon, amik vegyszer nélkül készültek. Nem volt egyszerű dolga, hiszen nehéz volt a hivatásához olyan sminktermékeket találnia, amik mind színben, mind árnyalatban illettek volna hozzá (és a munkájához kapcsolódó szabályoknak is megfelel) és hosszú időn keresztül tartósak. Judit egy natúrkozmetikai tanfolyam után belevágott abba, hogy saját maga készíti el a sminkjeit, és immáron okleveles krém és szappankészítő, ráadásul már saját termékeket is alkot, amiket is megvásárolhatsz a márka webshopjában.

Judit, a GlamOriginal megalkotója

GlamOriginal natúr dekorkozmetikai márka 100 %-ban természetes összetevőket tartalmaz, és ez igaz minden egyes termékükre. A náluk készült sminktermékek minden bőrtípus számára kíméletesek és ami a legfontosabb, hogy mind parabénmentes. Judit a tanfolyam elvégzése után nem várt sokat a saját sminktermékek megalkotásáig, azóta pedig már workshopokat is tart, ahol megismerteti a résztvevőkkel a különböző kozmetikai termékek elkészítését. Egy ilyen workshopra néztünk be mi is, és amit láttunk, az nagyon meggyőzött minket!

GlamOriginal workshop

Judit a 2. kerületben tartotta meg a workshopját február közepén, ahová több érdeklődővel a Goodstuff is betekintést nyerhetett. A Sóska Sóbarlangban előadótermében tartott kis csoportos foglalkozás nagyon családias hangulatban telt. Itt csak olyan nők gyűltek össze, akiknek fontosak, hogy olyan összetevőjű sminkeket használjanak, amik teljesen természetesek és minden mentesek. Judit “boszorkánykonyhájában” pontosan ilyen termékek készültek.

A workshopon egy gyors bemutatkozás után bele is kezdtünk a sminkek elkészítésébe. Megkaptuk a felszerelést, ami kesztyűből, arcmaszkból, és keverőpálcákból, és kis mozsárból áll. Mindenki kapott egy fertőtlenítő sprayt is, amivel az eszközeinket, és a kis tégelyeinket kezelhettük, vagy csak letakaríthattuk az asztalt, ha valamelyik hozzávalóból túl sok került volna mellé.

Először egy arcpirosítót kevertünk ki, amihez keményítőt és kaolint használtunk, és bátran válogathattunk Judit pigmentjeiből, így keverhettük a pirosítónkat highligtherre vagy bronzosítóra. Az, hogy ki milyen színt alkotott meg, az teljesen az egyéniségétől függött.

Egy mozsárban kevertük össze a hozzávalókat a színekkel. Szerencsére semmi gond nem volt azzal, hogy a tökéletes színárnyalat szülessen meg, Judit szívesen segített a megfelelő mennyiségű termékek összekeverésével. Az elkészült pirosító egy tégelybe került, amiben egy arcpirosító kis szivacs is található, amivel könnyen felvihetjük a termékeket.

Íme az arcpirosító, ami highligther is egyben a csillogó fénye miatt. Ugye milyen szép?

Másik lépésként a szemhéjpúdert készítettük el. Ezt is hasonló módszerrel készül, mint a pirosító. A végtelen mennyiségű színválasztékból nehéz volt szemezgetni, de végül mindenki megtalálta a hozzá tökéletesen illő színt. Judittal közben jót beszélgettünk a színtípusokról, és egy-két érdekességet is megtudtunk a stewardess munkájáról és a különböző légitársaságok smink elvárásairól is.

Utolsó lépésként következett a rúzs, amihez kaptunk egy kis shea vajat, amit Judit egy melegítő edényben szervízorozott. Ebbe került bele a szín, ami lehetett vörös, barna, rózsaszín, piros, fényes finishű, vagy természetes. Nagyon jó érzés volt, hogy olyan végeredményt kaptunk, amit szerettünk volna.

Íme a rúzs, ami kerülhet tégelybe, illetve kicsavarható applikátorba.

A rúzs alapanyagok összekeverése után még egy kis melegítés után máris töltögethettük az előre kikészített csavaros tégélybe a terméket és már csak várni kellett, hogy megszilárduljon az anyag. Az sem volt gond, ha a mennyiség megszaladt (elvégre mi kezdő sminkkészítők vagyunk, így a mennyiségeket még nehezebben mérjük fel), mert Judit felkészült, így mindenki mini GlamOrignal logós tégelyekben hazavihette a termékeket. Sőt! Még egy ajándék kis neszeszert is kaptunk az elkészült termékeinknek!

Az elkészült termékeink!

A workshopon sokat beszélgettünk az újrahasznosításról, a természetes alapanyagokról, de szóba kerültek a természetes takarítószerek is. Judit elmesélte, hogy számára is fontos az újrahasznosítás, így egyre többet gondolkozik azon, hogy milyen módszerekkel lehetne hatékonyabb a műanyagcsökkentés. A workshop után megcsodálhattunk a GlamOriginal márka készen kapható termékeit is, amik között van BB krém, korrektor, szemhéjtus, és már kikevert szemhéjpúderek, rúzsok.

Az itt elkészült termékeket már több mint három hete használom, és imádom reggelente elővenni őket, mert jó érzés, hogy olyat viselhetek az arcomon, amit én készítettem el, és csak olyan összetevők vannak benne, amik állatbarátok, és teljesen természetesek.

Ha kedvet kaptál, hogy elkészítsd magadnak a saját sminktermékeidet, akkor irány a GlamOriginal workshopja! A májusi időpontra még találsz szabad helyeket ITT!

Ezt is érdemes elolvasni!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *