LOADING

Type to search

Mozizom

10 film, amit bármikor jó megnézni a kanapén újra és újra

Share

Legyen vígjáték, romantikus, zenés vagy éppen akciófilm, most ajánlunk néhány örök kedvencet, amit képesek vagyunk újra és újra megnézni egy húzós nap után, vagy csak háttérzajként betenni a főzés mellé.

Szerencsére a filmszakma rengeteg féle filmtípust különböztet meg, így neked csak a hangulatodhoz illőt kell megtalálod a sci-fi, a gengszertfilmek, vagy netán az elgondolkodtató drámák közül. Most jöjjön egy olyan lista, amin biztos, hogy lesz egy-két film, amit már tuti, hogy te is láttál, de jó újra és újra megnézni!

Drámai film: A remény rabjai


 The Shawshank Redemption / Warner Bros  

Stephen King legendás könyvéből egy szintén legendás film készült Tim Robbins és Morgan Freeman főszereplésével. A történetben
Andy Dufrense-t felesége, és szeretője meggyilkolásáért életfogytiglanra ítélik, ám a börtönben elég kemény az élet. Itt ismerkedik meg Reddel, aki már nagyon régóta a börtön lakója. Andy okos észjárásával egyre feljebb és feljebb jut a fogház létráján, de közben ellenségeket is szerez, és persze nem mond le a szabadságról sem…

Miért ajánljuk? Ez a film kiállja az idők próbálját! Hiába készült már lassan 25 éve, mintha nem fogna rajta az idő!

Családi film: Hacsi, a leghűségesebb barát


© Hachi: A Dog’s Tale / Sony Pictures  

Az igaz történeten alapuló film főszereplője Richard Gere, aki tanárként dolgozik. Amikor a férfi hazafelé tart a munkából, az állomáson egy akita kutyust talál. Hazaviszi az állatot, akit a Hacsinak nevez, a kutyus pedig a család házőrzője lesz. Hacsi mindennap kikíséri gazdáját az állomásra, ám a gazda egyik nap nem megy haza…

Miért ajánljuk? Ennél csodásabb film az állat és ember szeretetéről nem készült még. Ráadásul megtörtént esetről van szó!

Akció film: Top Gun


© Top Gun / Paramount Pictures  

Tom Cruise egyik legnagyobb sikerű filmje, ami a 80′-as évek egyik meghatározó alkotása volt. A történetben Pete ‘Maverick’ Mitchell pilótának tanul, és szeretne a legjobb lenni. Sikerül is bekerülnie azok sorába, akik részt vehetnek az öthetes Top Gun elnevezésű kiképzésen, ám a törtető fiút sokan ellenségesnek tartják. Egy baleset azonban megváltoztat sok mindent az iskolában a diákok között…

Vígjáték: Beépített szépség


© Miss Congeniality / Warner Bros.  

A 2000-es évek egyik legjobb vígjátéka mindig mosolyt csal az arcunkra. Gracie-nek, a rendőrként dolgozó nőnek be kell épülnie az Amerikai Egyesült Államok hivatalos szépségversenyébe, mert valaki arra készült, hogy a koronázási szertartáson merényletet követ el. Gracie azonban nem tipikus modell alkat, úgyhogy átformálják némi szenvedés árán.

Miért ajánljuk? Mert tényleg vicces, és Sandra Bullock ezzel a filmmel bebizonyította, hogy igazi bombanő!

Zenés film: Chicago


© Chicago / Miramax  

A gyilkosságért leültett Roxie Hart (Reneé Zellweger) a börtönben találkozik Velmával (Catherine Zeta Jones), aki a korabeli mulatók sztárja. Roxie ügyvédje (Richard Gere) Velma ügyét is átveszi, ám a nők élete a börtönben sem egyszerű. Mama irányításával a lányok bár el vannak látva mindenféle földi jóval a hűvösben, de a rivaldafény a cellák mögött csak alkalmi. Tudja ezt Velma is, aki most Roxie miatt háttérbe szorul….

Miért ajánljuk? Richard Gere-t és persze a csodás színésznőket énekelni látni mindig jó élményt. All that jazz!

Romantikus film: Titanic


© Titanic / 20th Century Fox  

Nem is lehetne más az első helyen a romantikus filmek ajánlónkban, mint a Tianic. James Cameron 11 Oscar-djas alkotása megmutatja a kor arisztokrációját az első osztályon utazó Rose és családja által, míg Jack a nincstelen festő a jobb élet reményében utazik Amerikába. A jéghegy azonban felbukkan és emberek ezreinek változik meg az élete, és hiába a hirtelen lángra lobbant szerelem, Rose és Jack sorsba tragédiába fullad.

Miért ajánljuk? Mert 3 óra nonstop romantika vár, ha megnézed a Titanicot!

Krimi: A Keresztapa


© The Godfather / Paramount Pictures  

Nem is lehetne más a legjobb krimik első helyén, mint az örök klasszikus Corleoen családot bemutató Keresztapa. Az 1972-ben bemutatott filmben Marlon Brando, Al Pacino, Robert Duvall bűvüli el a nézőket a kegyetlen maffiozók világát bemutató filmben.

Miért ajánljuk? Mert a legjobb film Oscar-díját is elhozó film tényleg jó. És mert egyszer az életben látnod kell ezeket a zseniális alakításokat, és fontos párbeszédeket!

Kalandfilm: Prometheus


© Prometheus / 20th Century Fox  

A kultikus Alien filmek előzményeként készített történet 2093-ban játszódik, de nem az előző főhős Ripley sorsát követi nyomon. A Földön dolgozó régésznő (Naomi Rapace) olyan jeleket talál egy ásatás során, ami idegenekre utal. Később a Prometheus nevű űrhajójával mennek el az ismeretlen bolygóra, hogy felkutassák a lényeket, ám az idegenek szándékai nem túl békések.

Miért ajánljuk? Mert az androidot alakító Michael Fassbender nagyon fotnos dolgokat mond az emberiségről, és az új világról.

Thriller: Drágán add az életed!


© Die Hard / 20th Century Fox  

A new yorki rendőr megpróbálja megmenteni a feleségét és azok kollégáit, mert a német terroristák a cég karácsonyi partiján állítanak be, és túszokat ejtenek a Nakatomi Plaza épületében Los Angelesben. A végtelenül izgalmas filmben Bruce Willis egyedül száll szembe a terroristákkal, pedig pokoli fejfájása van, és legszívesebben otthon aludna.

Miért ajánljuk? Mert vicces és izgalmas film. Ráadásul a Hans Grubert alakító Alan Rickman is parádés a filmben.

Western: A Jó a Rossz és a Csúf


© The Good, the Bad and the Ugly / Metro-Goldwyn-Mayer  

Az 1966-os film igaz klasszikus, melyben három törvényen kívüli versenyez egymással, hogy megtalálják a Konföderáció aranyát, amelyet az amerikai polgárháború alatt ástak el.

Miért ajánljuk? A fiatal Clint Eastwood, csak ennyit mondjunk!

forrás

Ezeket láttad már?

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *