LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

5 dolog, amit semmilyen körülmények között nem csinál, az, aki tiszteli magát!

Share

A dolog egyszerűnek hangzik, ha te nem szereted magad, akkor ki fog?

De kezdjük az elején. Jöjjön most öt olyan dolog, ami fölött nagyon könnyen elsiklunk a hétköznapokban, pedig nem tesz jót az önbecsülésünknek.

Ne kövesd el ezeket a dolgokat:

1: Másokat teszel boldoggá a te érvényesülésed árán

Természetesen felemelni a gyengéket, teret adni a gyakorlónak, és tanítani, akinek szüksége van rá nagyszerű dolog. De ha azért teszel meg dolgokat, hogy másokat tegyél boldoggá, az egyenes út a boldogtalansághoz. Tegyél jót azért, mert neked fontos, ne pedig azért, mert ettől remélsz előbbrejutást. Ha sokáig így teszel meglátod majd, hogy nemhogy előbbre, hanem inkább hátra felé visz, ez a magatartás.

2: Negatívan szemléled saját magad

Vannak rossz napok, amiket el kell fogadni. Vannak periódusok, amikor nem barátunk a tükör. De ilyenkor is nézz szeretettel magadra, hiszen nem te vagy a rossz, vagy kevés, hanem egyszerűen rossz napod van. Bánj jól magaddal.

3: Mindent megteszel, hogy beilleszkedj

Abból nem tanulsz, ha arra mész, amerre a nyáj. Fontos a csapatjáték, de néha muszáj kiugrani a tömegből, elhagyni a komfortzónát. Különösen akkor, ha folyamatosan rosszul érzed magad. Vedd észre, ha gátol az, hogy be akarsz illeszkedni. Talán nem kell. Vagy legalábbis nem oda.

4: Elhanyagolod az egészséged

Orvoshoz járni senki nem szeret. Viszont muszáj. Főleg, hogyha van rá okod. Ha valami fáj, kellemetlen, zavar vagy régóta esedékes, iktass be egy orvosi látogatást.

5: Elkényelmesedtél

Könnyű egész nap az instant boldogság után nyúlni, hiszen minden egy gombnyomásra van. Élmények, barátok, szórakozás. A négy fal között átélni azonban nem lehet mindent. Vegyél fel egy cipőt, sétálj egyet, vidd el a barátaidat egy új helyre, találkozz a családoddal, menj ki a játszótérre a gyerekeiddel. A tehnológia jó dolog, de nem helyettesíti az igazi élményeket, az igazi mosolyokat! A világ kint van, indulás!

Olvasd el ezt is:

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *