LOADING

Type to search

Eszem-iszom Lakom

Végre itt az igazi tavasz, így nevelj konyhában (vagy a kertben) fűszernövényeket

Share

Szeretnéd friss bazsalikommal meghiteni az spagettidet? Szívesen vágnál rozmaringot az esti sült mellé? Ha már úgyis ilyen szépen süt a nap, akkor hoztunk sok helytakarékos és menő ötletet, hogy te is nyugodtan nevelj otthon a kertedben, vagy az erkélyeden a fűszernövényeket!

A hipermarketekben kapható fűszernövények gyorsan elfonnyadnak, ha nem ülteted ki őket. És egyébként sincs is jobb annál, amikor a saját magad termeszted meg a vacsoraasztalt ízesítő hozzávalókat. Persze egy kis erkélyen nehéz ezt kivitelezni, de nem lehetetlen! Íme az ötletek, amik nálad is beválhatnak:

Mágneses fűszernövényfal

Ha beszerezel egy mágneses falat, akkor bátran felrögzítheted rá a kaspókat, amikbe különböző fűszernövényeket ültethetsz.

Fa tárolóban nevelt növények

Ha van otthon néhány felesleges maradék léced, akkor gyorsan összebarkácsolhatsz egy ilyen mutatós tárolót, amibe feloszthatod a különböző növényeket.

Hagyományos gyógy és fűszernövénykert

Ha olyan mázlista vagy, hogy van otthon kerted, akkor alakíts ki a fűszer vagy gyógynövényeidnek egy kis helyet.

Régi kerékből kertecske

Ha valahol hozzájutsz egy régi lovaskerékhez, akkor tökéletes lehet a növények szelektálására, és nevelésére.

Régi teáscsészék új élete

Nincs szíved kidobni a régi porcelánt? Használd fel arra, hogy növényeket nevelsz benne! A régi kanalak ráírhatod, hogy melyik csészében mi terem!

Befőttes üvegek újrafelhasználása

Van néhány régi befőttes üveged? Erősítsd fel egy régi falapra egy kis maradék dróttal őket és készen is van a saját növényfalad! Ráadásul mindent újrahasznosítással oldottál meg. Gratulálunk!

Növénytorony

Így tudsz kis helyen sok növényt nevelni. Ugye milyen egyszerű ez a módszer?

Kerítés melletti növényfal

Maradék faanyagból mutatós növényfalat barkácsolhatsz. Ha olyan festékkel fested le a műved, akkor krétával rá is írhatod, hogy éppen milyen növény növekszik a cserepekben!

Spiriál alakú kis kertecske

Kis helyen elfér ez a spirál alakú kert, amihez régi téglákat használt fel a készítője.

A műanyagflakonok újrahasznosítása

Egy régi falapra felfúrhatod a kiürült műanyagflakonokat, amiket ha levágsz bőven elég föld tehető bele, amiből új növényeket sarjadnak majd.

Fából készült növénynevelő

Ha értesz a fa megmunkáláshoz, akkor gyorsan összefabrikálhatsz egy ilyen kis tárolót, ami kevés helyet foglal és csodásan néz ki.

Esztétikus konyhai növényfal

Ki mondta, hogy a növényekhez kert kell, vagy erkély? Nevelj a konyhában, a falra rögzített tartókban saját kis fűszeres kertet!

Kiürült üvegekből készült tároló

A régi sörös vagy borosüvegekből tökéletes növénytároló készíthető, vagy van egy üvegvágód, amivel el tudod őket szépen vágni.

forrás

Te hol neveled a fűszer vagy a gyógynövényeidet? Van valami jó ötleted?  Oszd meg velünk!

Van még ötletünk a kertszépítésre! Olvasd el ezt is!

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *