LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

Az életed soha nem lesz tökéletes, szóval válassz olyan utat, amin megéri végig menni…

Share

Ez a választás ugyanis rajtad áll!

Mindennyian azt az utat szeretnénk választani, amely pontosan oda visz minket, ahol lennünk KELL.

Tudod, melyik az.

Az, amelyikről ma már azt mondod, hogy azt kellett volna választanod évekkel ezelőtt. Azt a munkát, amiből kitáncoltál, mert untad, de biztos fizetést hozott volna, azt a párkapcsolatot, amiben csak félig voltál boldog, azt a kihívást, amelyiknek nem tudtál volna (ma már tudod) megfelelni. Ma más végzi azt a munkát, a pasi boldog három gyerekkel, te pedig átengedted a lehetőséget másnak. Most minden kerek lenne. Sokszor visszamész oda, ugye? Azt gondolod, hogy most mennyivel könnyebb lenne.

Szeretnénk azt hinni, hogy az életünk két irányba mehet. Az egyik az, amelyik tele van gondokkal, buktatókkal és kérdésekkel (általában ezen az úton vagyunk), illetve a másik, ami tiszta, akadálymentes és boldog.

De az élet nem ilyen. Hidd el, hogy bármelyik utat választod, az tele lesz problémákkal és megoldandó feladatokkal. Más feladatok ezek, mint ami most jut neked, de ott vannak. Minden döntésünk együtt jár azzal, hogy lesznek vele dolgaink.

Arról nem dönthetünk, hogy akadálymentes életet szeretnénk. De arról igen, hogy milyen kihívásokat szeretnénk az életünkbe.

Választhatunk egy zűrös szerelmet, és küzdhetünk vele, amíg van energiánk. De választhatunk egy olyat is, ami nem sodor le minket a lábunkról, de van benne valami, ami miatt muszáj vele foglalkozni. Egy láng, egy apró szívdobbanás.

Választhatunk egy reggel nyolctól kezdődő munkát, ahol ötkor felállunk és vágyhatunk az adrenalin után egész életünkben. Vagy ugorhatunk az ismeretlenbe és vágyakozhatunk egész életünkben a stabil, kiszámítható fizetés után.

Dönthetünk úgy, hogy maradunk a biztosban, de választhatjuk a kalandos ismeretlent. A döntés, majdnem mindig, a miénk. De döntenünk kell.

Talán a legfontosabb kérdés, amit a boldog emberek gyakran feltesznek maguknak ez:

Ki vagyok én, és mit vagyok hajlandó elviselén azért, hogy végig mehessek ezen az úton? Mennyit bírok ki, ha valóra akarom váltani az álmomat?

Ugyanis minden élet tele van nehézséggel. Nincsenek biztos receptek a boldogságra, és minden, mindig mozgásban van.

De vannak olyan utak, amelyekért megéri kockáztatni, amelyeken érdemes elindulni.

Még akkor is, ha tudjuk, hogy kemény lesz. Mert semmit sem adnak ingyen. De a döntés a tiéd: bevállalod?

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *