LOADING

Type to search

Ez+az Inspiráció Utazom

Íme a világ 11 víz alatti (!) hotelje, amitől leesik majd az állad…

Share

Annak ellenére, hogy nincs kopoltyúnk, a víz az ember természetes közege. Imádunk úszni, megmártózni a hűs habokban vagy csak úgy ringatni magunkat a víz felszínén. De vajon milyen lehet akárcsak egyetlen éjszakát eltölteni víz alatt?

A következőkben olyan hoteleket mutatunk, amelyek nem máshol, mint a víz alatt találhatók, és amelyekben egyszerre élvezhetjük a természetet és a kényelem magas fokát.

1. Úszó villa, Dubai

A Perzsa-öbölben található úszó villát hamarosan bárki kibérelheti. Kis mérete ellenére helyet kapott benne egy konyha, üvegfalú jacuzzi, fedélzeti zuhanyzó és persze egy hálószoba, amelyből a kilátás a tengerre olyan, hogy még az állunk is leesik majd tőle.

2. Utter Inn, Svédország

A Malaren-tó partjánál fekvő házikó egyedülálló látvány, és már csak azért is érdemes legalább egyszer egészen közelről szemrevételezni, mert mindössze egyetlen helyisége található a víz felszínén, míg a hálószobák három méterrel a víz alatt kaptak helyet. És ami még ennél is izgalmasabban hangzik, az az, hogy a tulajdonos, Mikael Genberg a Holdon tervezi felépíteni következő szállodáját.

3. Conrad Maldives, Rangali-sziget

Ebben a hotelben ugyan nincsenek víz alatti szobák, van viszont egy víz alatti luxus étterem, közel 5 méter mélyen a vízfelszín alatt. Akinek nincs víziszonya, az abban a különleges helyzetben lehet, hogy vacsoráját a bálnákkal költheti el.

4. Hydropolis, Dubai

A nevéhez hűen a Hydropolis a bolygó első víz alatt működő hotele…lenne… ha megépült volna. A nem kevesebb, mint 1000 négyzetméteresre tervezett szálloda azonban csak terveken létezik, pedig először 2006-ban szerették volna megnyitni. A 600 millió eurós építési költségeivel ez lett volna a világ egyik legdrágábban épülő hotele.
A lengyel tervezők 220 víz alatti szobát terveztek, és veszély esetén a hotel úgy ahogy van, képes lenne önállóan felmerülni a felszínre.

5. Ocean lakosztály, Sentosa Resort World, Szingapúr

Az Equarius Hotel víz alatti lakosztályaiban az elsüllyedt Atlantiszon érezhetjük magunkat. A jacuzzi és a veranda a víz felett kapott helyet, míg a szobák természetesen a víz alatt egy komplett akvárium kellős közepén a
Sentosa’s Marine Life Park-ban.

6. Poseidon Resort, Katafanga-sziget, Fidzsi

Ebben a hotelben nagyjából úgy érezhetjük magunkat, mintha saját tengeraláttjárónkon merülnénk le a víz alá a színes korallok és a még színesebb halak közé. Nem árt minél hamarabb kipipálni, mert a közelben már készül a következő hotel.

7. Manta Resort víz alatti hotelszoba, Tanzánia

A svéd Utter Inn testvére is már készülőben van a távoli, de annál mesésebb Tanzániában, vagy legalábbis annak partjánál. Négy méter mélyen, három különleges szinten várja majd a tenger szerelmeseit, akik ágyaikból 360 fokban csodálhatják majd a víz alatti panorámát.

8. Shimao Wonderland Intercontinental, Kína

Shanghai belvárosától mindössze 48 kilométerre épült ez a 19 emeletes hotel egy elszigetelt kőbányában és tavaly novemberében nyílt meg a nagyközönség előtt. A 2 legmélyebben fekvő szint víz alatt található, ahol a szobákat úgy alakították ki, hogy a vendégek úgy érezzék magukat, mintha egy akváriumban lennének.

9. Lovers Deep, St. Lucia

A Kolumbusz által felfedezett szigeten található hotelben nem olcsó mulatság megszállni, még akkor sem, ha tudvalevő, hogy itt vannak a világ legromantikusabb lakosztályai. De talán megéri az árát, főleg annak, aki naphosszat elsüllyedt hajók roncsaiban és meseszép korallokban szeretne gyönyörködni.

10. Jules Undersea Lodge, Key Largo, Florida

Közel 7 méter mélyre kell merülnie annak, aki ebben a hotelben tervezi következő vakációját. Nem árt azonban búvárleckéket venni indulás előtt, ide ugyanis csak úszva lehet becsekkolni.

11. Water Discuss Hotel, Dubai


Egyelőre még csak tervezés alatt van, de ha egyszer megépül, a The Water Discus Hotelben egyszerre élvezhetjük majd a víz alatti csodákat és perzselő napsütést. A szobák egy korall zátony közepén épülnek majd és nem kérdés, hogy mesebeli kilátás nyílik majd az ablakokból, már csak a különleges világításnak köszönhetően is.

Forrás

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *