LOADING

Type to search

Ez+az Inspiráció

Egy kutatás szerint az intelligens embereknek kevesebb barátra van szükségük…

Share

Tehát nem mindenkinél helytálló, a minél több barátod van, annál boldogabb vagy kijelentés.

Satoshi Kanazawa, angol pszichológus egy kutatásban azt vizsgálta, hogy mennyire van hatással az életünkre az, hogy hány emberrel érintkezünk.

Egy 15 ezer főt magába foglaló vizsgálatot végzett, 18 és 28 év közötti férfiak és nők segítségével. Az első és legszembetűnőbb adat, hogy a városi ember kevésbé boldog, mint az, aki a vidéken, a természetben él.

Erről már mi is írtunk, itt:

A másik érdekes eredmény, hogy azok, akiknek kevesebb emberrel “kell” rendszeresen kapcsolatot tartani, egyszerűen boldogabbak. A kutató a gyűjtögető életmódra vezeti vissza az eredményt, azt mondja, a korai időkben, a kevesebb ember, jobban össze tudta hangolni a mindennapjait.

Ez ma is így van. Aki minőségi kapcsolatokat keres a “kevesebb több” mondást tartja szem előtt, és inkább jobb barátságokat tart fent, mint felületes kapcsolatokat.

A kutatás egy további érdekes pontja, hogy a magas IQ-val rendelkező emberek sokkal elégedettebbek az életükkel, ha kevesebbet találkoznak a barátaikkal, mint az átlag. Erre sem annyira bonyolult a magyarázat: szeretnek több időt tölteni magukban, elfoglaltak a saját dolgaikkal, és általában hosszútávú projektekben dolgoznak, amelyekhez idő kell, és amelyekre boldogan szánnak is időt.

Az intelligens ember kevés, de jó kapcsolatot tart fent, és a magával, a fejlődésével töltött időt legalább annyira priorizálja, mint a neki fontos barátságokat.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *