LOADING

Type to search

Ez+az

Ez a 3 dolog jelzi, hogy azonnal munkahelyet kell váltanod, mert rossz helyen vagy!

Share

Ismerős a helyzet, hogy reggel szinte visszahúz az ágy, és alig tudsz elindulni? Szinte vánszorogsz a metróhoz, hogy beérj a munkahelyedre? Amikor ott vagy, akkor nincs kedved semmit sem csinálni?

Sajnos többen érzik ezt, mint hinnénk.

Köztudott, hogy szüleink, nagyszüleink másként álltak a munkához. Ők mindent megcsináltak, sokáig dolgoztak egy helyen, keresték a pénzt, és gyűjtögették a megtakarításokat, és nem igazán törődtek azzal, hogy feljebb jussanak, örültek, hogy van keresetük, és éldegéltek így évtizedekig. A mai generáció azonban nem ilyen.

Honnan tudod megmondani, hogy rossz munkahelyen vagy? Mit tudsz csinálni, hogy más legyen a helyzet? Íme 3 példa, amit ha felismersz magadon, akkor ideje változtatni!

A probléma: Nem lelsz örömöt abban, amit csinálsz

Biztos, hogy hallottad már a szüleidtől, vagy nagyszüleidtől: “Hé, a munka nem valami szórakoztató dolog.” Pedig bizony az is lehet, és tévednek ebben. Valójában sokan élvezik a munkájukat, és jól érzik magukat a munkakörükben. Ha hiába utazol el, hiába találkozol a barátaiddal, ám másnap úgy térsz vissza a munkába, hogy nem élvezed, akkor ott bizony baj van.

A megoldás: értsd meg, hogy azok a mitikus teremtmények, akik élvezik a munkájukat, ők valójában olyanok, mint te vagy bárki más, aki megtalálta a megfelelő pályát önmaga számára. Az első lépés annak felismerése, hogy rossz iparágban vagy. Ne ess pánikba; ez könnyen módosítható. Válts munkát, és a CV-dben azokat a képességeidet hangsúlyozd, ami olyan munkakörhöz illik, amikben szívesen dolgoznál.

A probléma: Nem akarsz feljebb lépni

A millennialok szeretik a munkát. Erős versenytársai egymásnak, és bármilyen esélyt megragadnak, hogy tündököljenek abban, amiben jók. Ha nem érdekel, hogy feljebb lépj a ranglétrán, hogy még jobbá válj, akkor ott probléma van. Nem akarsz jobb lenni abban, amit szeretsz? Akkor miért töltöttél órákat azzal, hogy tökéletesítsd a munkamorálodat?

A megoldás: A legegyszerűbb módja annak, hogy meglásd, hogy mi is az igazi baj, nézd meg, hogy mennyi időt töltesz a dolgaiddal. Mit teszel egy nap, hogy csak úgy eltelik? Miben akarsz a legjobb lenni? Készíts egy listát a dolgokról és nézd meg, hogy hogy lehet pénzt csinálni belőlük, akár valakivel együtt létrehozva egy céget, vagy szabadúszóként. Persze a változás az elején ijesztő lehet, de az átlagos emberek 3-4 évente megváltoztatják a munkahelyüket, így nem leszel ezzel egyedül.

A probléma: Az általad végzett munka egyáltalán nem illeszkedik a személyiségedhez

Nagyon gyakran, amikor valaki jó pénzt keres, és olyan munkát vállal, amivel ki tudja fizetni a lakását, és jó életszínvonalat tud fenntartani egy idő után úgy érzi, hogy teljesen elidegenedett ettől. Ha valakinek szenvedélye a fotózás, de egész nap egy íróasztal mögött ül, mert annyi papírmunkája van a jól menő vállalkozásban, akkor az probléma. Sokszor az emberek azt érzik, hogy a munkatársai sem ismerik igazán, mert nem kap esélyt arra, hogy kitűnjön, hogy ragyogjon.

A megoldás: Mikor érzed magadat a leginkább ömagadnak? Mikor értékesítesz a legjobban? Mikor érzed jól magad egy feladatban? Ha embereket kell irányítani, vagy emberek előtt beszélni? Keresd meg azokat azokat a dolgokat, amelyektől erőteljesnek érzed magad és koncentrálj erre a karrieredben!

Ne félj a munkahelyed megváltoztatásától. Az élet túl rövid ahhoz, hogy olyan tegyél, ami nem élvezel!

forrás

Ezt is ajánljuk!

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *