LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Ezért fontos, hogy tudj *nemet* mondani. Ha még nem megy, gyakorold!

Share

Ha még nem megy, tanuld meg, minél előbb! Meg fogod magadnak köszönni.

Sokan nem tudnak kiállni magukért. Talán véleményt nyilvánítani már megy, de nemet mondani, még mindig nem. Pedig hidd el, csak gyarorlás kérdése, és fontos lecke az életben.

1. Gyakorold és menni fog

Mindig határozottnak és erősnek lenni lehetetlen, főleg akkor, ha az emberre egyszerre többen is rá akarják kényszeríteni, amit ő nem akar. Hidd el, hogy minél többet gyakorlod a “nem” szócska kimondását, annál könnyebben fog menni. Az emberek pedig nem bántani fognak emiatt, hanem tisztelni.

2. Hallasd a hangod

Aki csöndes és mindig illemtudó, a mai világban hátrányból indul. De tudd, hogy azért, mert nem harsogod túl a többieket, még neked is lehet véleményed. Akár ellenkező is. Nem kell, hogy hangosabb legyél, mint általában, de ha másként gondolkodsz valamiről, akkor azt mondd el. Halkan is lehet valaki határozott.

3. Nem vagy azért undok, mert nemet mondasz

Ez talán a legnagyobb félreértés. Túl kedves vagy ahhoz, hogy nemet mondj, ezt gondolod. De azért azt had kérdezzem meg: magadhoz is vagy annyira kedves, mint másokhoz? Te mikor jössz? Aki nemet mond, az nem bunkó, vagy undok, csak ismeri a határait, és vannak dolgok, amiket nem akar megtenni. A te időd is drága, nem fér bele mindig minden. Ha azonnal igent mondanál valamire, pedig tudod, hogy nem fér bele az életedbe állj meg egy percre, gondold át és mond azt, hogy te most nem tudod ezt bevállalni. Ennyi az egész.

4. Lehet, hogy nem értenek meg, de ezen túl kell lépned

Ha eddig mindig, mindenkinek mindent megtettél, akkor furcsán fognak nézni rád, ha nemet mondasz. Erre készülj fel, fogadd el, és lépj tovább. Ha rágódsz rajta ugyanott vagy: foglalkozol valamivel, ami nem a te dolgod. Mondd el, hogy miért mondasz nemet és hidd el, hogy a te időd is olyan értékes, mint másé. Aki ezt nem érti, ott lehet, hogy más a gond.

Hidd el, nemet mondani nem gonoszság, hanem a saját életed értékelése. Gyakorold, és idővel észreveszed majd, hogy mennyi minden megváltozott körülötted!

Olvasd el ezt is:

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *