LOADING

Type to search

Ez+az Mozizom

Ha az Egyesült Királyságban jársz, ezekre a filmhelyszínekre menj el!

Share

Anglia felé veszed az irányt? Esetleg Írország zöld dombjain kalandozol? Bármerre is mész, ajánlunk olyan helyszíneket, ahol a világ leghíresebb filmjeinek és sorozatainak képkockáit vették fel!

Nagy-Britannia híres nagy kastélyairól, hatalmas lakóhelyeiről és szép falvairól. Ezek tökéletes helyszínei lehetnek a történelmi drámáknak, depersze a misztikus, fantasy, vagy éppen varázslós történeteknek is éppúgy. Az Egyesült királyság egyik leghíresebb kastélyától (Alnwick kastély) át olyan helyszíneket mutatunk, ahol a Downtown Abby, Trónok harca vagy éppen a Harry Potter filmek egyes jelenetei játszódtak!

Highclere-kastély, Hampshire

forrás:
https://www.houseandgarden.co.uk

A Charles Barry által tervezett ház és és Capability Brown által tervezett park 1920 óta otthon ad mindenféle kiállításnak. A Carnarvon család tulajdonát képező kastély szabadon látogatható, és jönnek is sokan, hiszen a kultikus angol sorozat javarészét itt vették fel. A Downtown Abby sorozat a külső felvételeit is itt fogatták. A kastély nagytereme, több hálószobája, és a cselédeknek létrehozott cselédszárny is fontos volt egyes jelenetekben. Felismerted igaz?

Alnwick-kastély, Northumberland


https://www.houseandgarden.co.uk

Az első két Harry Potter filmből készült jeleneteket a Northumberlandi Alnwick-kastélyban forgatták. Ugye emlékszel még A bölcsek köve című filmben Madame Hootch által megtartott seprűórára? A jeleneteket a kastély előtt vették fel a csodás zöld füvön. Az épület híres kapuit és udvarait is sok jelenetben használták a roxforti iskolai élet bemutatására.

Lalock, Wiltshire

forrás:
https://www.houseandgarden.co.uk

Ez a kis falu számos TV-műsorban, és filmben is helyet kapott már, hiszen az utcái érintetlenek, és megőrizték az igazi vidéki angol építészet jellegzetességeit. Az itthon viszonylag ismeretlen Cranford sorozat, és a Downtown Abby egyes jeleneit itt vették fel. Persze a falu akkor tett szert igazi hírnévre, amikor kiderült, hogy a csecsemő Harry Potter itt élte túl Voldemort támadását.

Portobello Road, London

A Sztárom a párom című film örökre összefonódik ezzel a londoni kerülettel, ami híres a színes házacskáiról. Hugh Grant a Portobello Roadon próbálja kiveri a fejéből Julia Robertset, de ez nem igazán megy neki.

Lyme Park, Cheshire


https://www.houseandgarden.co.uk

A Büszkeség és balítélet 1995-ös BBC-s változatában tűnt fel ez a csodálatos épület, mint Darcy birtoka. A fényűző ház tópartján jelent meg Colin Firth, mint Darcy és beszélgetett szerelmével Elizabeth Bennettel. Ugye megvan a jelenet?

Castle Ward, County Down – Észak-Írország


https://www.houseandgarden.co.uk

Egy másik gyönyörű környezet, amely gyilkossággal és erőszakkal párosul. Szerencsére csak a vásznon, ugyanis ez az épület adta Derest a Trónok harca sorozatban. A gyönyörű ház a National Trust tulajdonában van, de látogató, így ha szeretnél igazi északiként élni, akkor látogasd meg és keresd meg a sorozat híres jeleneteit!

Botallack bánya, Cornwall


https://www.houseandgarden.co.uk

Amikor Poldark című sorozat 2015-ben debütált, akkor a gyönyörű helyszín hátterét egy igazi bánya adta. Aidan Turner a jóképű Poldark kapitány ezeken a dombokon lovagolt be, hogy aztán elrabolja a női szíveket. A Botallack bánya egy elhagyott épület, már nem űznek benne bányászatot, de forgatási helyszínként kiválónak bizonyosult.

forrás

Te melyik helyszínt járnád be? Ismersz még ilyeneket? Várjuk a kommenteket!

Ezt olvastad már?

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *