LOADING

Type to search

Eszem-iszom Ez+az Rácsodálkozom

Folyton leeszed magad? Akkor valószínűleg nagyon magas az IQ-d!

Share

Egyeseknek nem azért foltos mindig a ruhájuk, mert ügyetlenek, hanem mert nagyon okosak… Tényleg.

A családban anyukám volt az, akit folyton cikiztünk amiatt, hogy leeszi magát. Ezen persze ő is nevetett, hogy milyen ügyetlen. Szinte nem telt el úgy vacsora, hogy ő ne úgy állt volna fel az asztaltól, hogy foltos volt a ruhája.

Ha ez sokszor történik veled, tudod, hogy milyen érzés. Kellemetlenül érzed magad, zavarba jössz, és legtöbbször szabadkozol. És tudod a lelked mélyén, hogy legközelebb is meg fog történni.

A jó hír, hogy ez nem azért történik, mert ügyetlen, vagy figyelmetlen vagy, hanem azért mert okos és intelligens.

Az “átlag” (ne vedd ezt rossz néven) ember, ha ételt, vagy italt emel a szájához, akkor az agya éppen arra koncentrál, hogy milyen messze van az a falat, vagy pohár a szádtól. Ugyanakkor, egy kutatás most felfedte, hogy a magas IQ-val rendelkező embereknek az agya, ilyenkor, egyszerűen mással foglalkozik. Úgy is mondhatnánk, hogy millió dolog van a fejében, ami miatt ezt az apró dolgot, hogy épp hol tart a kanál, a celebrum nem tudja feldolgozni.

Ha van olyan barátod, akire ez igaz, (esetleg rád) figyeld meg, hogy nem azért történik ez vele, mert ügyetlen, hanem mert egyszerűen az agya másként funkcionál. És erről ő nem tehet, sőt!

Ha te vagy az, aki folyton leeszi magát, legyél büszke rá, hogy okos vagy, és az agyad egyszerre több dologra is tud figyelni, nem csak a kanálra.

Olvasd el ezt is:

Forrás

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *