LOADING

Type to search

Élem Ez+az Inspiráció Utazom

A finnek megtanítanak a boldogságra + ingyen nyaralást is kapsz mellé!

Share

Finnország hivatalosan is a világ legboldogabb országa és most két kézzel szórja a boldogságot, hogy mások is részesülhessenek belőle. Néhány szerencsésnek ugyanis hamarosan elárulják a titkot, akiknek ezáltal lehetőségük nyílik eltanulni tőlük, hogyan lehetnek boldogok.

A “Rent a Finn” program keretében a nyertesek ezen a nyáron Finnországba utazhatnak, hogy a helyiek által kidolgozott “Boldogság útmutató” segítségével megtanulják, hogyan legyenek boldogok.

Kétségtelen, hogy egyre több dolog van, amiért irigyelhetjük a skandinávokat, mint például a haladó kultúrájuk, a technológiailag fejlett infastruktúrájuk, a lakberendezési stílusuk vagy éppen az állandó jó helyezésük a világ legboldogabb országainak listáján. Szerencsénkre sikerüket nem titkolják, főleg ha a boldogságról van szó.

Olyannyira, hogy a világ legboldogabb országaként Finnország egyenesen exportálni szeretné eme nemzeti kincsét, melynek keretében most bárkinek elérhetővé teszik, hogy “béreljen egy finnt”.

Meggyőződésük szerint ez lehet a legjobb módja annak, hogy tapasztalati úton megtanítsák a különböző országokból érkező embereket a boldogságra. A program során a szerencsés kiválasztottak idén nyáron Finnországba utazhatnak és finn családokkal tölthetik majd az időt abban a reményben, hogy a természetközpontú és nyugodt élet magával ragadja őket.

Nyolc finn jelentkezett arra a nemes feladatra, hogy vendégül látja és boldogságra tanítja a programban résztvevőket. Egyikük Esko, a lappföldi Rovaniemi polgármestere, aki nemcsak otthonát fogja megosztani a vendégeivel, hanem életszeretetét is. Programjában bogyógyűjtéssel, grillezéssel, csónakázással és egy ízig-vérig finn játékkal, a mölkky-vel készül.

Aki egy másfajta tapasztalásra vágyik, azt a Finnország legdélebbi szigetén található Utö-ben élő Linda és Niko várja. Önéletrajzuk szerint vendégeiknek az egyszerű szigetvilági életet szeretnék bemutatni, amelyet barátságos, gondoskodó emberek és a vad, de ugyanakkor gyönyörű természet vesz körül.

Aki mindehhez kedvet kapott és szeretne tanulni finn barátainktól, az a “Rent a Finn” programra igen egyszerűen jelentkezhet. Mindössze egy háromperces videót kell készítenie magáról, amelyben bemutatja a természethez való viszonyát és a céljait, amiért Finnországba szeretne utazni, valamint ki kell tölteni a weboldalon található jelentkezési lapot. A jelentkezések elbírálása után a szerencsés kiválasztottak nyáron három napot tölthetnek Finnországban vendéglátóiknál. Természetesen az összes utazási és szállási költséget fedezik, de cserébe végig filmezik a háromnapos tanulási folyamatot.

Ha pedig valaki szeretné megtudni, hogy milyen az aktuális egészségi állapota és a jólléte, az bátran lásson neki a program által összeállított “egyensúly teszt” kitöltésének.

Nézd meg ezt is:

Forrás

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *