LOADING

Type to search

Élem Ez+az Inspiráció

A megbocsátás 6 szintje, és hogy juss el a végéig…

Share

Amikor valaki megbánt minket, főleg, ha nagyon szeretjük, az olyan, mintha jeges kézzel szorítanák össze a szívünket. Dühösek vagyunk, frusztráltak, nem értjük az egészet…

Keressük a megoldást, a választ, hogy miért történt, és még az is lehet, hogy nincs válasz. A szívünk fáj, a bizalom oda. Magunkra vagyunk a legdühösebbek, hogy ez megtörténhetett.

Ilyenkor az ember tényleg hajlamos teljesen elszigetelődni másoktól. De mi lenne, ha egyszerűen csak hagynánk, hogy fájjon, átmossa az életünket, aztán pedig megbocsájtanánk.

Könnyű azt mondani. Álljon itt a megbocsájtás hat stációja, amin ha engeded magad keresztülmenni könnyebb lesz.

1. Mérges vagy, magányos (és sokat sírsz)

Törlöd az illetőt a telefonodból, a Facebook-ról. Soha többé nem akarsz róla hallani. És igazad is van. Sokaknak ez a szint tart a legtovább, de nincs ezzel baj, hagyd, hogy fájjon, amíg fáj, ne fogd vissza magad, ne temesd el az érzéseidet.

2. Sokat agyalsz és lassan logikát is találsz a történtekben

Felszabadító érzés lehet, ha papírra veted a gondolataidat, akár egy levél formájában, amit soha nem fogsz elküldeni. Összeáll lassan, hogy aki megbántott miért tette. Lehet, hogy egyszerűen ilyen a személyisége, vagy hozott egy döntést, vagy csak rájössz, hogy jellemhibája van.

3. Egyre nyugodtabb leszel

Ez az előző pontnak köszönhető. Legyél türelmes önmagaddal, hagyd, hogy a helyükre kerüljenek a dolgok.

4. A fókusz szépen lassan ismét visszakerül rád. És nem rá.

Lassan megérted, hogy felesleges ennyi energiát elpazarolni olyan emberre, aki nem érdemli meg. Van neked elég dolgod…

5. Rájössz, hogy ami történt, annak semmi köze hozzád

Ha valaki felé teljes bizalommal vagyunk, és önmagukat adjuk nehéz megérteni, hogy miért rúg belénk. Idővel rájössz, hogy aki megbánott csak saját magát adta, az ő problémáit vetítette ki rád. Ehhez pedig semmi közöd. Kezdesz örülni, hogy megszabadultál a frusztrált, sérült embertől, akinek rengeteget kellene dolgoznia saját magán. Ez azonban nem a te dolgod.

6. Megbocsájtasz, és lassan tovább is lépsz

A végén rájössz, hogy úgy tudod lezárni a dolgokat, ha nyugodt maradsz, és nem okozol magadnak további problémákat azzal, hogy negatív dolgokon agyalsz. Te dönthetsz arról, hogy milyen emlékeket, gondolatokat teremtesz magad köré. Persze, az élmény rossz volt, de eldöntheted, hogy akarsz-e vele tovább foglalkozni. A megbocsájtás nem azt jelenti, hogy elfelejted ami történt, és visszaengeded az embert az életedbe. Azt jelenti, hogy nem gondolsz rá, nem rágódsz rajta, hanem tovább lépsz. Ha pedig ismét eszedbe jut csak legyintesz, hisz már túl vagy rajta… Nem érdekel…

Megkönnyebbülsz.

Olvasd el ezt is:

Tags:

You Might also Like

2 hozzászólás

  1. És ha minden nap együtt élek azzal az emberrel? Hogy lépjek túl?

    Válasz
  2. Mata Alexandra 2021-12-20

    eletemhttps://www.google.hu/webhp?tab=ww&ei=TrSqU9y5CsmoyAPaiICABA&ved=0CBIQ1S4 az hogy lepjek tul/ te nem boldogsag tul igen ember

    Válasz

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *