LOADING

Type to search

Élem Inspiráció Lakom Utazom

Ez most annak szól, aki idén (sem) megy nyaralni…

Share

Nem vagy egyedül. Sajnos.

Kezdhetném sok gondolattal ezt a cikket, de talán mégis azzal kezdem: tudom, hogy mennyire fáradt vagy. Tudom, hogy már januárban azt érezted, semmi nem menthet meg csak egy hét egy vízparton, legyen az bár a Balaton, a horvát tengerpart, vagy akár egy patak, aminek a partján nyugodtan olvashatsz.

Ahogy haladunk befelé a szezonba ez nem lesz könnyebb, sőt! A magazinok (mi is, tudom) elkezdjük ontani az ajánlatokat utazásokra, napkrémekre, városlátogatásokra. Megmutatjuk milyen csodás az Adria, hogy hogy csúszik a fröccs a Balaton partján, vagy épp, hogy lehet túrázni a hegyekben.

Aztán ott van a Facebook és az Insta, ahol ezer éve elfeledett barátok posztolják a tengerben lubickoló (egyébként nagyon édes!) gyermekeiket, te pedig azt gondolod, még egy hároméves is többet vesz ki a világ nevetéséből, mint te.

És igen, fáj, hogy idén nem fogsz tudni pihenni, hogy nem jár a szusszanás. Talán azért, mert nem engedheted meg magadnak, vagy azért mert egyszerűen sokat kell dolgoznod a vállalkozásodban, vagy azért mert … ki tudja. Van rá okod. Sajnos.

Nyaralni sajnos nem vihetünk el, de van egy néhány pontos listánk, amitől talán jobban érzed majd magad, és lehet, hogy mire a szezon végére érsz úgy érzed majd, nem is volt olyan szörnyű ez a nyár.

  • Ha nyaralni nem is tudsz elmenni, szabadságot talán ki tudsz venni egy-egy napot. Ezeket a napokat tervezd meg, ne hagyd elúszni az értékes időt a kanapén! Utazz el a családodhoz, találkozz a barátaiddal, vagy csinálj olyan dolgokat, ami emlékezetes marad akár hónapok múlva is!
  • Gondolj arra, hogy mennyi pénzt spórolsz meg azzal, hogy idén kihagyod a nyaralást. Bizonyára azért (sem) mész, mert ennek máshol, jobb helye van. Legyél nagyon büszke magadra, hogy ilyen belátó vagy!
  • Csípj le egy-egy napot a hétből és önkénteskedj! Hogy ne váljon teljesen értelmetlenné a nyár tegyél valamit másokért! Hidd el, hogy jobban fogod érezni magad attól, hogy segítesz!
  • Tanulj valamit! Rengeteg online, ingyenes tanfolyamot találsz a neten. Ha már régóta szeretnél belevágni valamibe lehet, hogy most jött el az ideje!
  • Fogadd el, hogy ez a helyzet. Talán most nem állsz jól anyagilag, de ez még nem ok arra, hogy elszúrd a nyarad szomorkodással. Ne nézegesd a szocmédiát, ha irigykedsz az utazások miatt, és fogadd el, hogy emiatt szomorú vagy. Aztán lépj túl rajta. Neked most ezt dobta a gép, hozd ki belőle, amit lehet.
  • Nyaralj otthon. Komolyan. Alakíts ki a lakásban egy helyet, amit rendezz be magadnak párnákkal, plédekkel. Párologtass illóolajokat, olvass, igyál hideg koktélokat, és hívd át a barátaidat is.
  • Apropó barátok! Ha egy ideje már nem ápolsz néhány nagyon fontos kapcsolatot, akkor itt az ideje, hogy ezeket felfrissítsd! Ha nem is állsz éppen túl jól anyagilag, egy morzsa-bulit bármikor megszervezhetsz! (Avagy, mindenki hozzon valamit…)

A végére egy gondolat még. Lehet, hogy most úgy tűnik, hogy idén nem jut a pihenésre, és az utazásra, de ezt soha nem lehet tudni. Van még idő pár tízezer forintot összerakni és lefoglalni egy last minute utat. Rengeteg olyan ajánlat van, amit kis szerencsével megcsíphetsz!

Szóval ne add fel, talán nem mész idén a vízpartra, de még bármi történhet, amire jó lesz ősszel emlékezni!

Olvasd el ezt is:

Tags:
Hidasi Judit

A Goodstuff Magazin alapítója, főszerkesztője, író, újságíró. Hisz a szavak erejében, a rock and rollban és a nőkben. (És persze a férfiakban...) Jelenleg hatodik könyvén dolgozik, Április út című regénye Szlovéniában érettségi tétel. Elkötelezett híve a szakmájának, az oktatásnak, és az új dolgok felfedezésének. Ide írhatsz neki: goodstuffmagazin@gmail.com Könyveit itt keresd:gabo.hu és publio.hu(És a könyvesboltokban.)

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *