LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

13 reggeli rituálé, amely megváltoztatja az életedet

Share

Nem mindig könnyű elkezdeni egy napot főleg, ha még az időjárás is beleszól. Néhány új szokással azonban, soha többé nem fog számítani, hogy milyen az idő vagy milyen lehetetlen feladatok várnak rád.

Sós fürdő reggelire!

A legtöbb ember kapkodással tölti a reggelét és nincs ideje fürdőt venni, ami csak azért van, mert rosszul tervezik meg a napjukat. A titok mindössze annyi, hogy egy kicsivel előbb kell este lefeküdni, hogy aztán reggel fél órácskával előbb fel tudj kelni. Ha még egy kis frissítő illóolajat is teszel a vízbe, máris sokkal lazábban és enegiával feltöltve indulsz neki az új napnak.

Előre megfontolt szándékok.

Ez egy kicsit hasonlít ahhoz, mintha a teendőidet listáznád, de nem egészen. Mégpedig azért, mert egész más feladatokat és kötelezettségeket előírni, mint szándékokat. Sokkal hatékonyabb onnan megközelíteni a feladatokat, hogy hogyan tervezed megoldani azokat. És, hogy a reggeli utazás ne szorongással teljen, még indulás előtt válaszold meg az e-mailjeidet, ahelyett, hogy haloganád őket.

Gyorsan vegyél fel valami meleget!

Nem fogod elhinni, de sokkal könnyebb nekilátni a reggeli rutinnak, ha nem húz vissza a finom meleg ágyikó.

Meditáció helyett, csak ücsörögj csendben pár percig!

Egyik barátnőm jól bevált reggeli szokása, amelyet jómagam is kipróbáltam és rájöttem, hogy működik. Egyszerre megnyugtat és segít összpontosítani az előttem álló napra. Még csak a szemedet sem kell becsukni és a légzésedre sem kell odafigyelni. A lényeg, hogy eltölts magadban pár percet, anélkül, hogy bárki megzavarna.

Olvass egy kicsit, de ne újságot és ne a facebook-ot!

Nagy a kísértés, hogy az ember ébredés után azonnal naprakész legyen a világ és az ismerősök ügyes-bajos dolgaiból, de mindez igazából semmit nem ad, azon kívül, hogy a folyamatos képernyő görgetéstől öt perc múlva már magától is mozog az ujjad függőleges irányban. Nem azt mondom, hogy reggelente fejezeteket kell olvasni, de gondolj arra, hogy milyen jó, amikor hétvégén még ágyban maradsz és csak pár oldalt elolvasol a könyvedből. Ugye?

Írj fel néhány egyszerű feladatot és gyorsan húzd ki őket, ahogy kész vagy velük!

Mondjuk olyanokat, hogy csináld meg az ágyat, pakold el a reggeli maradékát. És nem azért, mert különben elfelejtenéd, hanem mert így máris sikerélményed lesz és egész nap érzed majd magadban a lendületet. Eredményesebb és hatékonyabb leszel.

Amikor előző este aludni mész, a szoba másik végébe tedd a telefonodat…

…mert így nem az lesz az első, amire ránézel reggel, miután kinyitod a szemed.

Győzödj meg róla, hogy az alvásidőd megegyezik a napi ritmusoddal.

Annak érdekében, hogy minél pontosabb képet kapj, lehet, hogy érdemes akár egy alkalmazást is letöltened. Így a testeddel együttműködve tudod élni a napjaidat és nem ellene. Nyomozd ki, hogy mi a legjobb lefekvési és ébredési idő számodra és hány óra alvásra van szükséged ahhoz, hogy kipihent és kiegyensúlyozott legyél.

Vizualizálj!

Mielőtt kikelnél az ágyból, szánj néhány percet arra, hogy elképzeled, valójában hogyan szeretnéd, hogy kinézzen a napod. Vagy ami még ennél is jobb, lásd a lelki szemeid előtt, hogyan szeretnéd érezni magad aznap. A szorongás és a frusztráció elkerülése érdekében a tudatnak szüksége van arra, hogy ápolják, simogassák..

Nyújtózkodj!

Ha megvagy a vizualizálással, jöhet egy alapos kinyújtózás, amivel az éjszaka elgémberedett tagjaidban beindítod a vérkeringést.

Küldj valakinek egy kedves reggeli üzenetet!

Jó érzés kedveskedni, amitől nem csak benned lesz jó érzés, de a másikban is…és a következőben is…

Találd ki, hogy mivel fogod meglepni magad valamikor később a nap folyamán.

Egy találkozó a barátnőddel vagy csak leülni magadban egy fagyival és csak nézelődni…Vagy este elkészíteni a kedvenc ételedet…vagy megnézni egy régóta vágyott filmet…Gondolj ki magadnak valami jót és legyen ez a motiváció egész napra!

Tisztelt a határaidat.

Ha tudod magadról, hogy soha nem leszel az, aki felkel hajnali fél ötkor, hogy hat kilométert fusson, akkor ne erőltesd magadra, csak azért mert sokan csinálják. Egy dolog feszegetni a határaidat és kilépni a komfortzónából és egy másik az, ha már nem vagy önazonos és nem azt csinálod, ami Téged teljessé tesz és feltölt. Kezdd a napodat azzal, hogy őszinte vagy magadhoz és tiszteled önmagad. Így lesz a legjobb minden napod!

Olvasd el ezt is:

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *