LOADING

Type to search

Élem Inspiráció Rácsodálkozom

20 idézet a 77 éves Barbra Streisandtól, amit érdemes megfontolni

Share

Színésznő, énekesnő, dalszerző, producer, forgatókönyvíró és rendező, korunk egyik legsokoldalúbb művésze. Eddigi pályája során 2 Oscar-díjat, 8 Golden Globe-díjat, 10 Grammy és 6 Emmy-díjat nyert. Ikonná nem csak tehetsége, hanem különleges gondolkodásmódja miatt is válhatott, ahogy azt a következő idézetek is bizonyítják.

1. A fiatalságáról:

“Amolyan vad gyerek voltam. Nem a szép szavakból tanított az élet.”

2. Az álmokról:

“Fiatal nőként semmi mást nem akartam jobban, mint plakátokon látni a nevemet.”

3. Arról, hogyan maradjunk őszinték magunkhoz:

“Amikor megérkeztem Hollywoodba, sem az orromat, sem a fogaimat nem csináltattam meg és a nevemet sem változtattam meg. Erre nagyon büszke vagyok.”

4.Az ösztönökről:

“Csak az ösztöneimre hallgatok – cseppet sem aggódom a tapasztalatok miatt.”

5. Arról, hogy bízzunk önmagunkban:

“Az embernek ismernie kell saját magát és bízni önmagában.”

6. Arról, hogy mi a siker:

“Siker az, ha van tíz szelet dinnyém és mindegyik szeletnek csak a felét eszem meg.”

Nézd meg Barbra lakását:

7. A tapsról:

“Mit jelent az, ha megtapsolnak? Talán pénzt kéne adnom érte? Vagy azt mondani, hogy köszönöm? Esetleg meglibbenteni ruhámat? A taps hiánya az, amire tudok válaszolni.”

8. Az egóról:

“Az, hogy van egód, azt jelenti, hogy hiszel az erősségeidben, és azt, hogy nyitott vagy a többi ember nézőpontjára. Az én egóm elég nagy, bár bizonyos területeken igen kicsi. Az egóm felelős azért, amit teszek – legyen az jó vagy rossz.”

9. A kettős mércéről:

“A férfiaknak joguk van ahhoz, hogy szenvedélyesen és teljes elkötelezettséggel végezzék a munkájukat…a nőknek ez nem adatik meg, ők csak egy férfi iránt érezhetnek így.”

10. Arról, hogy kimondjuk azt, amit gondolunk:

“Tudom, hogy egy olyan nagy szájjal, mint az enyém, csak egy sztár vagy valami hasonló lehetett belőlem.”

11. A show kevésbé csillogó oldaláról:

“Nem igazán élvezem a nyilvános szerepléseket és a színpadi létet. Nem szeretem a csillogást sem. Most is, itt állok a színpadon és sajog a lábam.”

12. Arról, hogy hallgassunk a szívünkre:

“Senki ezen a világon nem mondhatja azt valakinek, hogy a szerelem, amit egy másik ember iránt érez, az erkölcsileg rossz.”

13. Arról, hogy mennyire fontos az igazság:

“Bármilyen igazságot elviselek. Csak ne hazudjanak nekem.”

14. Arról, hogy miért jó az, ha valaki nehéz eset:

“Sok mindent mondtak már rám: perfekcionista, nehéz eset, megszállott. De azt hiszem, hogy bizonyos fokú megszállottságot vagy mániákusságot kíván az, ha valaki elég jó művész akar lenni.”

15. A tökéletes párosításról:

“Nem az az izgalmas, ha az egyik ember erősebb, mint a másik….hanem amikor két ember megtalálja egymást és mindketten ugyanolyan csökönyösek, szenvedélyesek és őrültek.”

16. A sztárság árnyoldaláról:

“Azt hiszem, amikor fiatal voltam, sztár akartam lenni egészen addig, amíg tényleg sztár nem lettem, mert utána már rengeteg volt a munka.
A sztárságot egyáltalán nem élvezem, csak a kreatív, alkotó folyamatot.”

17. A szeretetről:

“Néha neheztelünk az emberre, akit szeretünk, de a szeretet minden formája fantasztikus, és azt hiszem ehhez minden anya így viszonyul.”

18. Arról, hogy fontos, hogy kételkedj magadban:

“A kételkedés motiváló, úgyhogy nem kell félni tőle. A magabiztosság és a kétség a skála két vége és mindkettőre szükség van, mert kiegyensúlyozzák egymást.”

19. Az ambícióról:

“Mindig is szerettem igazán keményen dolgozni és aztán nem csinálni semmit. Következésképpen soha nem exponáltam túl magam. Lehet, hogy így egy kicsit titokzatos maradtam. De az tény, hogy soha nem voltam ambicíózus.”

20. Az eredetiségről:

“Azt hiszem, hogy ha eredeti vagy és a saját, egyedi életedet éled, akkor nem kell tanulnod az előtted levőktől. Senkit nem kell utánoznod. Mert ott van
benned az a belső, zsigeri érzés, az ösztön, ami úgyis megmondja, hogy mi a jó neked.”

Forrás

Olvasd el ezt is:

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *