LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Inkább vagyok egyedül, mint egy olyannal, aki nem érdemel meg engem…

Share

Inkább maradok otthon, mint ülök egy olyan férfival egy asztalnál, aki nem veszi a fáradtságot ahhoz, hogy megismerjen engem.

Talán a filmeket kéne okolni (sok) mindenért. Vannak olyanok, akik még mindig elhiszik, hogy a kémia és az “akarás” megold mindent. És ami a lényeg, hogy hamar.

Hallgatva a környezetemben élő nőket egyet elmondhatok, nagyon ritkán érnek véget a randik úgy, hogy a férfi az ajtóig kíséri a nőt. Olyan, mintha ma már nem lenne divat kedvesnek lenni egymással. Természetesen ez a nőkre ugyanúgy vonatkozik.

A filmekben minden olyan könnyen megy: a párok egymásra találnak, és illenek is, mint két puzzle. Ezt elvárni egy kapcsolattól hatalmas hiba. Az életben ugyanis nem így működik. Az igazi, valódi életben egy kapcsolaton dolgozni kell. Időt kell szánni arra, hogy megismerjük egymást. Energiát kell belefektetni a hétköznapokba, abba, hogy rájöjjünk milyen a másik, és támogatni, szeretni tudjuk akkor is, amikor éppen nekünk is erre van szükségünk.

Ez pedig anélkül nem megy, hogy ne lennénk kíváncsiak egymásra. Anélkül nem megy, hogy végighallgatnánk egymás mondandóját, anélkül nem megy, hogy kérdéseket tegyünk fel.

Én nem akarok olyannal együtt lenni, aki nem figyel rám, akinek nincsenek kérdései, aki csak a saját történetét akarja elmesélni, aki csak a saját sebeit akarja begyógyítani egy kapcsolatban.

Nem akarok én lenni a B-verzió, aki jó, hogy van, de az sem annyira nagy baj, ha éppen nincs. Nem, én nem akarok valakinek az esti elfoglaltsága lenni, mert éppen “úgy jön ki”, hogy van egy kis ideje.

Nem akarok egy olyan asztalnál ülni, ahol a másik megállás nélkül nyomogatja a telefonját, mert igazából csak azért van velem, hogy ne legyen egyedül.

Sajnálom az ilyen embert, én ugyanis egy ilyen helyzet helyett inkább az egyedüllétet választom.

Nem akarok ugyanis olyannal együtt lenni, aki nem kész arra, hogy nyitott legyen egy másik ember történetére. Az ilyen ember nem érdemel meg engem, nem érdemli meg az időm.

(És hidd el, te sem akarsz ilyennel együtt lenni.)

Olvasd el ezt is:

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *