LOADING

Type to search

Élem Ez+az Inspiráció

Talán úgy érzed, hogy elfáradtál ebben az egészben…

Share

… és talán azt is érzed, hogy feladnád.

Először is tisztázzuk: tök oké, hogy így érzel. Teljesen jogos, ha fáradtnak érzed magad. Teljesen jogos az is, ha úgy érzed a teljesítőképességed végére értél. Oké az is, ha nem érzed ugyanazt a motivációt, mint az elején. Ez így mind rendben van.

Úgy érzed most megakadtál és bizonytalannak érzed magad. Ezek az érzések mind emberi érzések.

Az is oké, ha frusztráltnak érzed magad, mert nem sikerült elérni, amit szerettél volna. Vagy ha úgy érzed tehetetlen vagy és nem hogy előre nem tudsz lépni, de még hátra is lépsz kettőt. Nem kell mindig boldognak érezned magad.

Viszont nyugodtan beszélhetsz róla, megoszthatod másokkal az érzéseidet, elmondhatod, hogy mi fáj, és hogy mennyire rosszul érzed magad emiatt. Ledöntheted a falakat, amelyeket magad köré emeltél, mert hidd el, vannak emberek körülötted, akikben megbízhatsz.

Teljesen rendben van, hogy úgy érzed fáj és legszívesebben a következő négy napban inkább ki sem kelnél az ágyból. Nyugodtan törődhetsz most egy kicsit többet magaddal és nyalogathatod a sebeidet.

Ez mind oké.

De tudod, hogy mi nem oké?

Nem oké például, ha az alapján értékeled magad, hogy mennyit teljesítettél. Nem oké, ha leértékeled magad csak azért, mert egy kis szünetre van szükséged. Nem oké, ha magadat szidalmazod, miközben mással, aki ugyanilyen helyzetben van, sokkal elnézőbb lennél. Nem oké azt színlelni, hogy minden szuper, miközben pont az ellenkezőjét érzed. Egyáltalán nem oké magadban rágódni, miközben nagyon jól tudod, hogy mennyit segítene, ha beszélnél róla valakivel.

Te is jól tudod, hogy nem oké elbújni a valós problémák elől.

Ellenben nagyon is “normális” szünetet tartani. Amikor eleged van mindenből, amikor elfáradtál és pihenésre van szükséged.

Az viszont nem oké, ha nem engedsz magadnak egy kis szünetet. Ahogy az sem, ha azt hiszed, hogy most mindennek vége és összedől a világ. Mindenki összetörik néha, a lényeg az, hogy TE mit kezdesz a törött darabokkal.

Ne hidd azt, hogy veszett ügy vagy. Megpróbáltad és újra megpróbálod.

Tudd, hogy nem vagy egyedül! Tudd, hogy bátrabb és erősebb vagy, mint gondolnád és sokkal okosabb, mint hiszed magadról. Bízzál magadban!

Olvasd el ezt is:

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *