LOADING

Type to search

Ez+az

Szedd magad a levendulát! Mutatjuk, hogy hová menj, hogy csodát láss…

Share

Ha te is alig vártad a levendulaszezont, akkor jó helyen jársz! Olyan csodálatos magyarországi helyszíneket ajánlunk, ahol rengeteg domb és mező várja, hogy learasd ezeket a csodás lila növényeket!

Kemenesömjéni Levendulafarm

A vas megyei településen 6000 tő levendula ontja magából a csodás illatát. Az itt található Levendulafarmon nem csak levendulaszedésre (300 ft/csokor) lesz lehetőség, de levendulás termékeket is árulnak (illatpárnak, alvópárna, levendulavíz). Az édesszájúakat levendulás süti és levendulás szörp kóstoló is várja. Ha elfáradnál a levendulaszedésben, akkor a Kneipp-ösvénynél újra felfrissülhetsz. A legkisebbeket levendulaalagút várja.

Pilisborosjenő – Kevélyhegyi Levendulamező

fotó: Facebook

A Budapesttől fél órás autóútra található pilisi táj egyik ékessége ez a levendula mező. A levendulás június 9. és június 24. között várja a látogatókat. A levendulásban mérettől függően 1000-2800 Ft-ért lehet papírzacskókat vásárolni, és teleszedni a friss és illatos gyógynövénnyel. A helyszín tökéletes fotózásra is, hiszen a mező közepén felállított romantikus, provence-i hangulatot árasztó bútorok, padok garantálják, hogy Franciaországban érezzük magunkat.

Szomódi levendulás

fotó: Facebook

A Goodstuff szerkesztősége odáig van a Szomódon élő házaspár csodás levendulás termékeiért, de itt nem csak kozmetikumok, és levendulás olajok várnak, hanem csodás levendulamező is. Idén az időjárás nem kegyeskedett Szomódon, így még kérdéses az idei levendulaszüret és látogatás napja, de kövesd őket a Facebook-on, hátha fordul a szerencse és látogatható lesz a mező idén!

Levendulaszüret Kőröshegyen

fotó: Facebook

A Balaton déli partján található gazdaságot 2012-ben alapították, és a környéken nagyon gyorsan népszerű lett. A parttól 2 kilométerre található gazdaságban idén június 1 és július 21 között (9 és 17 óra között) látogatható a 7 hektáros levendulamező. A festői és idilli balatoni táj sok kirándulót vonz a környékre, így megéri a Balaton felé kerüli emiatt!

Tihanyi levendulás

Az ország leghíresebb levendulása Tihanyban található, így nem hagyhatjuk ki az ajánlásunkból! Idén már a tizenötödik Levendulafesztivált tartják meg a híres birtokon. A “Szedd magad” akciót már most kipróbálhatod a mezőn, de június 21-22-23 különleges levendulás programok várják a látogatókat. Lesz versírómaraton, közös nordic walking, kirakodóvásár, koncertek, felolvasások, túrák és kézműves műhelyek, ahol a csodásan frissen szedett levendulából is alkothatunk valamit. A fesztivál programját itt találod:
https://levendulafesztival.hu/

Ezt is ajánljuk!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *