LOADING

Type to search

Ez+az Mozizom Rácsodálkozom

Motivációs tréning helyett… sztárok, akiket nem kímélt az élet, mégis sikeresek lettek!

Share

Sokan irigylik a sztárokat a hírnevük, a pénzük vagy a szépségük miatt. De ha tudnánk, hogy milyen dolgokon mentek keresztül mielőtt híressé váltak, már egyáltalán nem irigyelnénk őket. Valószínűleg senki nem lett volna szívesen Charlize Theron cipőjében, akinek édesanyja megölte a férjét a színésznő szeme láttára. Ahogy Oprah Winfrey helyében sem lettünk volna, akit saját nagybátyja és unokatestvérei szexuálisan zaklattak.

A következő sztárok életében mind olyan momentumok vannak, amelyekből akár egy drámai mozifilm is készülhetne.

Charlize Theron


© Gilbert Flores / Broadimage / Broad Image / East News  

A 43 éves színésznő Hollywood egyik leghíresebb, legkeresettebb és leggyönyörűbb csillaga. Ahogy ránézünk szép arcára, soha nem jutna eszünkbe, hogy fiatalon milyen élete volt: alkoholista apja gyakran verte és bántalmazta édesanyját. Amikor Charlize 15 éves volt, apja egy fegyverrel lövöldözött a levegőbe, hogy ráijesszen feleségére és lányára, de ekkor anyja türelme végérvényesen elfogyott: megfogta saját fegyverét és lelőtte a férjét. Tettét önvédelemnek nyilvánították és nem indult ellene büntetőeljárás.

Nagyjából ebben az időben a későbbi színésznő megnyert egy modell versenyt, amelynek következtében egyéves szerződést kötöttek vele és Európába utazott. Nem sokkal később már balett táncosnak tanult, de 19 éves korában álmának egy térdsérülés vetett véget. Ezután Los Angelesbe ment, ahol senkit nem ismert és ahol hónapokon keresztül olcsó hotelekben lakott és szinte éhen halt, annyira nem volt pénze.

Amikor 1995-ben elment a bankba ment, hogy beváltsa édesanyja 500 dolláros csekkjét a banki alkalmazott visszautasította a kifizetést, mire a színésznő akkora botrányt csapott, amely már önmagában felért egy Oscar díjas alakítással. Így látta meg őt John Crosby producer, aki felismerte tehetségét és segített neki beiratkozni egy színiiskolába, majd 3 évvel később eljátszotta azt a szerepet (Az Ördög ügyvédjében Keanu Reeves és Al Pacino partnereként), amely végre híressé tette.

Jim Carrey


© CHRIS DELMAS / AFP / East News  

Manapság a kanadai-amerikai színész az egyik legjobban fizetett nevettető a filmvilágban. Pedig gyermekkora igen nehéz volt. Még iskolás volt, amikor szülei pénzzavarba kerültek. Apja, Percy otthagyta munkáját és egy gumigyárban kezdett dolgozni, és az egész családnak követnie kellett példáját. Jim, a bátyja, de még a nővére is ott takarított. Ekkoriban vált a későbbi színész igen félénk kisfiúvá. Amikor a szülők úgy döntöttek, hogy felhagynak a gumigyári munkával mindannyian egy lakóautóba költöztek. Mindeközben úgy hitték, hogy Jim anyukájának valamilyen pszichés zavara van, de inkább csak hipochonder volt, mert az már beigaozlódott, hogy az évek során olyan betegségeket képzelt be, amelyek nem is voltak.

A színészt 15 éves korában apja vitte el egy úgynevezett “comedy clubba”, a torontoi Yuk Yuk-ba, de élete első show-ja hatalmas bukás volt. Két évvel később mert újra próbálkozni és ekkor már sikert sikerre halmozott, olyannyira, hogy máris stand-up fellépések és a televízió világában találta magát. Innen pedig már egyenes út vezetett a mozihoz.

Demi Moore


© O’Connor / AFF-USA.com / MEGA / Mega Agency / East News  

A Ghost sztárjának édesapja még születése előtt elhagyta édesanyját. Amikor a kicsi Demi mindössze 3 hónapos volt, anyja feleségül ment Dan Guynes-hez, aki úgy váltogatta munkahelyeit, mint más az alsóneműit és minden megkeresett pénzét szerencsejátékokra költötte. Ráadásul feleségével mindketten állandó alkoholproblémákkal küzdöttek. Nem csoda, hogy a család igen sokat költözött az évek során.

Nem túl szerencsés helyzetén csak tovább rontott, hogy Deminek gerinc merevítőt és kancsalsága miatt hatalmas szemüveget kellett hordania, amelyek miatt nap mint nap iskolatársai csúfoldódásainak céltáblájává vált. Végül édesanyjának sikerült elég pénzt összegyűjtenie, hogy megoperálják lánya szemét.

Amikor öccse megszületett fenekestül megváltoztott az élete, ezért gyakran szökött el otthonról. 15 éves korában a szülei elváltak, majd egy évvel később Demi végérvényesen elköltözött otthonról. 17 éves volt, amikor beleszeretett egy híres rocksztárba, Freddy Moore-ba, aki feleségét és 2 gyermekét hagyta el a fiatal lányért, hogy feleségül vehesse. Ő volt az az ember, aki lehetővé tette, hogy Demiből filmsztár legyen.

Egyébként a színésznő anyukája élete végéig alkohol problémával küzdött és nem egyszer tartóztatták le ittas vezetés miatt, miközben lánya csillaga egyre fényeseben ragyogott.

Michael Douglas


© liying3 / Xinhua News / East News  

A 74 éves színész és producer számára is igen sok szenvedést tartogatott az élet – fizikailag és mentálisan is. 1980-at írunk, amikor egy síbaleset következtében fel kellett függeszteni színészi karrierjét. 2003-2004-ben

2003-2004-ben a filmsztárt és feleségét, Catherine Zeta-Jones-t Dawnette Knight folyamatosan zaklatta. A beteg nő szerelmes volt a férfiba és fenyegető leveleket küldött a színésznőbe. A bíróságon Catherine elmesélte, hogy mennyire sokkolták ezek a levelek és nagyon közel volt ahhoz, hogy idegösszeomlást kapjon.

Néhány nyugodt év következett, majd 2010-ben a new- yorki bíróság drogterjesztés miatt 5 éves börtönbüntetésre ítélte a színész első házasságából született fiát, Cameron Douglast. Még ugyanebben az évben a színésznél rákot diagnosztizáltak, de szerencsére a következő évben már fel is gyógyult a szörnyű betegségből.

2013-ban Douglas el akart válni Catherine Zeta- Jonestól, akivel addigra már több, mint 13 éve éltek együtt. Döntését súlyos depresszójával magyarázta, amelyet a színésznő betegsége, a bipoláris személyiségzavar váltott ki belőle. Az év végére végül a színész házaspár békét kötött és azóta is együtt élnek.

Oprah Winfrey


© KENA BETANCUR / AFP / East News  

Az amerikai tévéműsor guru, színésznő, producer Oprah Winfreyt a világ egyik legbefolyásosabb emberének tartanak. Egyben ő az első feketebőrű nő, aki milliárdos lett. De gyermekkora cseppet sem hasonlított egy tündérmesére, sokkal inkább egy thrillerre. Szobalányként dolgozó anyjának nem volt ideje lányára, ezért Oprah élete első 6 évét nagymamájával töltötte. Később anyja újra magához vette és Milwaukee egy sötét városrészébe költöztek. Amikor Oprah 9 éves volt, nem csak unokatestvérei, de nagybátyja és annak barátja is szexuálisan molesztálta.

14 éves korában elszökött otthonról, majd teherbe esett, de koraszülött kisbabáját nem tudták megmenteni az orvosok. Ezek után anyja az apjához küldte, aki szerencsére kész volt támogatni lányát, hogy tanulhasson. Így sikerült 17 évesen már több tanulmányi versenyt megnyernie és bekerülnie a Tennessee State University hallgatói közé, ahol kommunikációt kezdet tanulni. Nagyjából ebben az időben riporterként kezdett dolgozni a CBS-nél és elkezdődött a világ leghíresebb műsorvezetőjének fantasztikus karrierje.

Woody Harrelson


© FayesVision / WENN.com / agefotostock / East News  

Igen szegény családban született, amelyet egyedül titkárnőként dolgozó anyja tartott el, majd amikor a későbbi színész 3 éves volt, szülei elváltak. 4 éves korában apját gyilkosság miatt elítélték, aki nem igazán javult meg a börtönben töltött évek alatt, szabadlábra helyezését követően újra a bűn útjára lépett. 1979-ben, amikor Woody már 18 éves volt, a férfit életfogytig tartó szabadásgvesztésre ítéltek, aki ezúttal egy bírót ölt meg.

Eleinte a színésznek kevés kapcsolata volt az apjával, de az évek múlásával elkezdte őt látogatni a börtönben. 2007-ben aztán holtan találták apját a cellájában, de semmilyen körülmény nem tutalt erőszakos halálra.

Jack Nicholson


© Bucci / PictureGroup / East News  

Korunk egyik legzseniálisabb színészének gyerekkora egészen szokványosnak mondható. Fiatal korában főleg jazz zenével foglalkozott és az MGM Studióban dolgozott. Ott fedezte fel a producer, Joe Pasternak, aki elkezdte a színjátszás felé terelgetni a férfit. 1974-ben, 37 éves korára Jack már híres színésznek számított. Ám ebben az évben derült fény egy régi családi titokra is, amely egyenesen sokkolta a színészt.

A Time magazin egyik újságírója képes volt megtudni azt, amit sok-sok éven át titkoltak a férfi elől. Így kellett megtudnia, hogy a nő, akit a nővérének hitt, valójában az édesanyja. És ezt a tényt a másik nővére, Lorraine meg is erősített. June 16 évesen esett teherbe és annak érdekében, hogy elkerüljék a botrányt és a fiatal lány tanulni tudjon és munkát találni, a szülei saját gyermekükként nevelték fel unokájukat. Így hát akikről Nicholson 37 évig azt hitte, hogy a szülei, igazából a nagyszülei voltak. Sajnos 1964-re már sem a biológiai anyja, sem nagymamája nem éltek, így senki nem tudta elmondania a színésznek, hogy ki lehetett az apja.

Egy-két történet elég ijesztő volt. Neked melyik volt a legdöbbenetesebb?

forrás

Olvasd el ezt is:

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *