LOADING

Type to search

Ez+az Mozizom

14 titok, amit *talán* nem tudtál a Titanic című filmről

Share

Az biztos, hogy mindannyian láttuk a Titanicot, és még a legcinikusabbak szemébe is könnyek szöknek a végén. James Cameron 11 Oscar-díjat bezsebelő alkotása még úgy is tud újat mondani, hogy jó pár év eltelt már a film forgatása óta.

Íme azok a Titanicos tények, amire tuti, hogy te is rá fogsz csodálkozni, ha elolvasod őket!

1. Annak ellenére, hogy Jack Dawson és Rose fiktív karakterekként írták meg, később felfedezték, hogy a Titanicos volt egy J.Dawson nevű utas, akit a többi megtalált áldozat mellé temettek el a Fairview-i temetőben.

2. Leonardo DiCaprio híres mondata az “Én vagyok a világ királya!” eredetileg nem is volt a szkriptben, a színész csak rögtönzött a jelenetben. Ez a mondat, most az Amerikai Filmintézet 100-as listáján a legjobb idézet.

3. Kate Winslet tudta, hogy meztelenül kell megjelennie DiCaprio előtt a forgatás során, így első találkozásuk során a színésznő mindent megmutatott magából, hogy Leo ne érezze később kellemetlenül magát. Egy hirtelene mozdulattal kibontotta az ingét, így azonnal megtört a jég…

4. A filmben feltűnik egy idős házaspár, akik kéz a kézben halnak meg. Ők igazából is éltek, Ida és Isidor Strausnak hívták őket. Volt még egy hely Ida számára a mentőcsónakban, de ők azt mondták, hogy együtt éltek, és együtt halnak meg.

5. 150 extra dolgot vettek bele a filmbe, ami az akkori emberek sajátossága volt. Így ezekről külön 3 órás tanfolyamot tartottak az “1912-es ember megismerése” címmel a stábnak.

6. DiCaprio háziállatát (egy gyíkot) majdnem elütötte egy teherautó a forgatáson, de a színész gondosan ápolta az állatot, aki felépült a balesetből.

7. Gloria Stuart, aki a 101 éves Rose-t játszotta, már valójában életben volt, amikor a Titanic elsüllyedt. A színésznő 87 éves volt a forgatás idején.

8. A Titanic jelmeztervezője, Deborah Lynn Scott 24 féle ruhát készített Kate Winsletnek, így akkor is jól nézett ki, amikor a vízben gázolt és akkor is, amikor nem!

9. A film olyan népszerű volt, hogy több tekercset kellett kiküldeniük még a színházaknak is, hogy ott is vetítsék le, mert mindenki kíváncsi volt a Titanicra.

10. A Titanic elsüllyedésénél valós idézeteket használtak. Amikor Jack azt mondja Rose-nak, hogy a fagyos vízbe érkezés arra hasonlít, mintha “ezer késsel szúrkálnák a tested”, ezeket a mondatokat az egyik igazi Titanic túlélő használta.

11. Az a jelenet, amelyben Jack köpni tanítja Rose-t szinte teljesen improvizált volt.

12. Kate Winslet volt az egyetlen, aki nem viselt búvár ruhát a forgatáskor, így súlyos tüdőgyulladást kapott, és majdnem a produkciós elkészítése is veszélybe került.

13. A jelenetben, amikor Jack lerajzolja Rose-t, a rajzon James Cameron kezét látjuk. Cameron balkezes, Leo pedig jobb kezes, így tükrözni kellett a képet a vászonra.

14. 2 óra 40 percig tartott, amíg a Titanic elsüllyedt és ezt a filmben is tartották, mégpedig úgy, hogy ha kivágjuk a modern jeleneteket és csak az 1912-eseket hagyjuk benne, akkor ez is 2 óra 40 perc lenne. A jéghegynek való ütközés is pontos volt. A figyelmeztetés után 37 másodperc volt, míg bekövetkezett a tragédia, és ez is teljesen pontosan volt megjelenítve a vásznon.

forrás

Ezt olvastad már?


Tags:

1 Comment

  1. Èn szeretem a titanicot ès nagyon jó a film ès nagyon szèp Leonárdó dicabrio

    Válasz

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *