LOADING

Type to search

Ez+az Inspiráció Lakom

15 DIY ötlet, amivel feldobhatod a kerted idén nyáron!

Share

Mindenki azt szeretné, hogy a terasza és a kertje a legjobb legyen anélkül, hogy sokat költene rá. Ha te is szeretnél spórolni ezen, de mégis szeretnéd, hogy mutatós kerted legyen, akkor figyelj. Ezek a DIY ötletek segítenek!

A DIY amellett, hogy tökéletes kikapcsolódás, hiszen valami újat alkotsz meg valami régiből, még a környvezetvédelem miatt is fontos.

Hiszen ahelyett, hogy kidobnál egy régi dolgot, újra felhasználod és új funkciót adsz neki. Ráadásul a DIY ötletek sokkal szerethetőbbé tesznek minden lakást, és ez alól a kertünk sem kivétel! Íme pár mutatós ötlet, amit te is bevethetsz a nyár hátralévő részében:

Hasznosítsd újra a régi konzervdobozokat

Ha van teraszod, vagy a tornácod, akkor dekoráld szépséges virágokkal, amiket régi konzerves dobozokba ültetsz.

Kemping a csillagok alatt

Nincs is jobb a kempingezésnél, főleg ha komfortos körülmények között teheted. Állítsd fel a kertedben egy kis sarkot, ahová kiteszed a hálózsákot, kempingszékeket, de gyújthatsz tüzet is, ahol süthettek szalonnát is!

A régi csempék varázsa

A régi dekoratív mozaik csempe-darabokat, vagy bármilyen edény esetleg tető darabkáit visszaragaszthatod egy-egy kaspóra, így hozva létre terrakotta végeredményt.

Filmezz szabadtéren!

Odavagy a kertimozikért? Akkor rendezz be a hátsó kertedben egy mozit. Szerezz egy nagy fehér lepedőt, kérj kölcsön egy projektort valakitől és indulhat a vetítés.

A régi bútorok a legmenőbbek

Használd fel a padláson, vagy a garázsban kallódó régi bútorokat. Egy létrából és néhány fiókból csodás új bútort készíthetsz. Csak csiszold le, majd fesd le ízlésed szerint és máris mindenki a csodájára jár majd!

Francia stílusú ülőke

Gondoltad volna, hogy ez két székből van összebarkácsolva? Te is elkészítheted csak némi maradék faanyag kell hozzá, és egy kis fehér festék. Meg egy kis szivacs, amiből csodás párnát lehet varrni a bútorra.

Raklap függőágy

Zseniális ötlet néhány raklapot összekalapálni, majd fellógatni a fára.

Régi székből virágcserép

Vágd ki a régi széked ülőkéje részét, és tegyél bele egy szép kaspót, amibe valami szép egynyári virágot ültetsz. Jah, a bútort ne felejtsd el előtte lefesteni valami szép színre!

A gyerekek álma

A legmenőbb faházikója a te gyerekeidnek lesz, ha elkészíted nekik ezt. Kell hozzá némi szabadidő, meg tervezés, de megéri belevágni!

A gabonasiló új élete

Elképesztő kis miniház hozható létre egy gabonasilóból. Csak az adott helyeken ki kell vágni, szúnyoghálót szerelni bele, plusz ajtót és máris lehet keti kuckó, vagy éppen iroda a kertben.

Homokozó árnyékvédelemmel

Ha csak olyan helyre tudod kitenni a homokozót, ahol tűz a nap, akkor lásd el egy kis árnyékkal a lurkókat!

Egy bringa új funkciója

Egy régi kerékpárt bátran kidekorálhatsz némi festékkel, és ültethetsz a bringa kosarába valami szépet.

Virágtartó raklapból

Az egyik leggyorsabb és legegyszerűbb virágtartó készítése. Próbáld ki bátran!

Függőágyat a kertbe

Ha van a kertben két fád, amik közel állnak egymáshoz, akkor szerelj fel nyárra egy függőágyat!

Kerti pad téglákból

Nem is gondoltuk volna, hogy a téglák még erre is felhasználhatóak! Csak néhány vastagabb faanyag kell, amit átbújtatsz a téglák lyukain és máris kész a kerti ülőke.

forrás

Ezt olvastad már?

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *