LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

5 nyomós érv arra, hogy miért engedd meg magadnak, hogy ne legyél jól…

Share

Talán azt hiszed, hogy mindenki csak a sikereiről tud beszélni, és szégyelled, hogy te épp lefelé mész? NE tedd!

Nem arról beszélek, hogy panaszkodunk. Igen, ez a vérünkben van, és nem éppen a legjobb tulajdonságunk. Meleg van, nehezen élünk, drága a kenyér, pusztul a bolygó.

Félre ne érts, ezek nagyon fontos kérdések, de most nem erről szeretnék neked írni. Inkább arról, hogy mennyire nehéz törékenynek lenni, bevallani, hogy nem vagyunk jól, hogy nem jól mennek a dolgaink.

Azt hisszük, hogy amikor a barátainkkal beülünk egy kávéra, és végre tudunk beszélgetni egy kicsit a nagy rohanásban, akkor ők nem kíváncsiak arra, hogy éppen nem vagyunk jó passzban. Azt hisszük, hogy csak a boldogság és a siker az, ami érdekes. És talán azt is hisszük, hogy aki gyenge, vagy sérülékeny, az céltáblája másoknak.

Pedig ez nem igaz. Bár, tegyük hozzá, hogy a törkénységet, néha, gyakorolni kell. De megéri.

Mert rájössz, hogy nem vagy egyedül.

Talán nem éppen ugyanaz a problémád mit annak, akivel beszélgetsz, de lehet, hogy már átélt hasonlót, vagy tudja a választ. Nagyon ritka, hogy egy problémával egyedül maradsz, ha tudsz róla beszélni. Talán nem éppen olyan magyarázatot kapsz, amire vágysz, de meg fogod tapasztalni, hogy így, vagy úgy, de segítő kezekre találhatsz.

2. Mert felemelő érzés.

Komoly lecke volt az életemben, hogy megengedjem magamnak, hogy sérülékeny legyek. Hogy megengedjem magamnak, hogy szétessek, hogy elfáradjak, hogy sírjak olyan dolgok miatt, amelyek fájnak.

De amikor eljutottam ide, és végre tudtam sírni, az felemelő érzés volt. Éreztem, hogy minden egyes perccel felenged a bennem lévő görcs, hogy megkönnyebbülök attól, hogy megengedem magamnak, hogy szomorú legyek.

3. Mert egyre jobban tudatára ébredsz a belső erődnek.

Ha szembenézel a gyengeségeiddel, és őszinte vagy magadhoz megérted majd, hogy ki is vagy valójában. Ebben megtalálhatod az erődet. Néha egyszerűbb letagadni, ha valami fáj, vagy dühít, de tudd: ettől nem gyenge vagy, hanem erős. Mondd ki hangosan: Dühös vagyok és frusztrált! Aztán keresd meg az okát. Beszélj róla, és ha kell kérj segítséget!

4. Mert segítséget kapsz, és szeretetet.

Gyakran tapasztalom, hogy egy veszekedés beszélgetésbe fordul át. Gyakran tapasztalom, hogy akik kiabálnak, valójában szeretetre vágynak, mert sérültek, vagy mert fáj nekik valami. Hidd el, hogy ha beszélsz róla figyelmet és szeretetet fogsz kapni cserébe. Próbálj meg nyugodt maradni és elmondani, hogy mi frusztrál.

5. Mert erősíti a kapcsolataidat.

Talán nem is tudtad, hogy milyen szerető szociális háló vesz körül. Ha fáj valami indíts azzal. Hidd el, hogy a barátaid nem csak a sikereidben, hanem a rossz napjaidban is szeretnének részt venni, hidd el, hogy megpróbálnak segíteni ha magad alatt vagy, ha máshogy nem néhány jó szóval.

És néha nem is kell több…

Olvasd el ezt is:

Tags:
Hidasi Judit

A Goodstuff Magazin alapítója, főszerkesztője, író, újságíró. Hisz a szavak erejében, a rock and rollban és a nőkben. (És persze a férfiakban...) Jelenleg hatodik könyvén dolgozik, Április út című regénye Szlovéniában érettségi tétel. Elkötelezett híve a szakmájának, az oktatásnak, és az új dolgok felfedezésének. Ide írhatsz neki: goodstuffmagazin@gmail.com Könyveit itt keresd:gabo.hu és publio.hu(És a könyvesboltokban.)

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *