LOADING

Type to search

Utazom

3 csodás tengerparti város, ahová elvisz a busz (ráadásul a klímás, kényelmes változat)!

Share

Elképesztően hiányzik a tenger, de nincs autód, se jogosítványod? Félsz a repüléstől? Túl kényelmetlennek érzed a vonatos utazást? Akkor válaszd a buszt, és ruccanj le a tengerpartra egyszerűen, és kényelmesen!

Nagyon szerettétek a vonatos írásunkat, úgyhogy elhoztuk a buszos változatot is.

Idén busszal simán megközelíthető a horvát tengerpart, ráadásul olyan szuper történelmi városokba is eljuthatsz, ahol sok a látnivaló, így a strandolás mellett a városokat is felfedezheted magadnak. Mutatjuk, hogy hová tudsz jegyet váltani és ott mit nézhetsz meg!

Sok utazási iroda kínál buszos kirándulásokat Horvátországba, de a legjobb és a legolcsóbb megoldás az, ha te magadnak választasz úticélt, és időpontot is, így megspórolsz egy csomó rejtett költséget, amit ezekbe a szervezett utakba beleépítenek. Jó hír, hogy a Volánbusz a Flixbusszal közösen már két helyszínre / területre is indít járatokat. Zágráb, Dalmácia. Itt tudod csekkolni a menetrendet!

A buszok mindegyike légkondicionált, kényelmes, és komfortos. Választhatsz magadnak ülőhelyet is a buszon, de arra is van lehetőséged, hogy nagy bőröndöt vigyél magaddal, és azért sem kell külön fizetni, mint a reptereken.

Dalmáciában azúrkék tengerrel és fehérhomokos, apró kavicsos vagy sziklás tengerparttal is találkozhatsz, viszont sok városban szállhatsz le a buszról, hogy strandolj, vagy éppen felfedezd a környéket.

Zadar: 8,5 óra busszal

foto: Wikipedia

A horvát Rómaként emlegetett Zadar könnyen elérhető így. Az éjszaka közlekedő buszokkal 8 óra 30 perc alatt elérhető Zadar, ahol számos sziget, öböl megtaláható. Zadar Dalmácia terület fővárosa, ahol megnézheted, hogy milyen amikor a tenger megszólaltat egy orgonát. Itt található ugyanis a tengeri orgona, amit a hullámok keltenek életre.

Buszjegy: 12000 forint körül

Split: 11 és fél óra busszal

foto: Wikipedia

Népszerű helyszín Split, ami festői szépségű városka, de a bulizók is szívesen keresik fel, hiszen bárjaival, diszkóival a fiatalok egyik kedvenc célpontja is. Ez nem véletlen, hiszen Horvátország második legnagyobb városáról van szó, így szinte minden elérhető közelségben van, ha itt szállsz le a buszról.

Buszjegy: 12000 forint

Dubrovnik: 14 óra 30 perc

foto: Wikipedia

A csodás ókori történelmi város rengeteg látnivalót rejt, hiszen a kikötő anno hatalmas forgalmat bonyolító kereskedelmi központ volt, ami sok embert vonzott a városba. Itt forgatták a Trónok harca sorozat egyes jeleneteit is, de persze ne csak ezért keresd fel ezt a csodás várost, hanem az ezernyi arca miatt, amit te is megismerhetsz, ha az óvárosban sétálgatsz.

Buszjegy: 10000 forint körül

Te melyik várost veszed célba idén?

Ezt olvastad már?

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *