LOADING

Type to search

Ajánlom Élem Ez+az Inspiráció Rácsodálkozom Szépítkezem

A dányi romatelepen olyan vászonzsákokat varrnak, amellyel kiválthatod a nejlonzacskót!

Share

Úgy is csatlakozhatsz a műanyagmentes júliushoz, hogy végleg leszámolsz az egyszer használatos zacskókkal és minden vásárláshoz ilyen vászonzsákokat használsz.

A BAGázs Közhasznú Egyesület dányi romatelepén meghirdette legújabb programját, amellyel nem csak a roma lányok és asszonyok jutnak munkához és saját keresethez, hanem a környezetnek is jót tesznek.

Ennek keretében az adományba kapott, de már javíthatatlan ruhákból és egyéb textilekből olyan vászonzsákokat és válltáskákat készítenek, amelyekkel aztán a vásárlásoknál kiválthatjuk az egyszer használatos nejlonzacskókat. A programban olyan nők vesznek részt, akik gyesen vannak vagy egyéb okból otthon maradtak háztartást vezetni, illetve akiket szüleik az általános iskola elvégzése után nem engedtek továbbtanulni.

Ők a dányi romatelepen minden megvarrt vászonzsák után pénzt kapnak, mellyel nem csak saját keresethez jutnak, de ezáltal fejlődési lehetőséghez is jutnak.

Ahhoz azonban, hogy az Egyesület ezt a fantasztikus programot és lehetőséget fenn tudja tartani, fontos lenne, hogy minél több emberhez eljusson a kezdeményezésük híre és minél többen vásárolnának a dányi romatelepen készült vászonzsákokból.

Ha számodra is fontos, hogy megóvd a környezetet, csökkentsd a bolygó műanyag terhelését és támogasd a BAGázs Egyesület munkáját, akkor a  BAGázs Bazárban és a Bánkitó Fesztiválon a BAGázs Közhasznú Egyesület sátránál te is vásárolj vászonzsákokat! Mivel a BAGázs Bazár júliusban zárva tart, ott csak augusztustól tudtok vásárolni, de előzetes egyeztetés alapján a BAGázs Közhasznú Egyesület irodájában is át lehet venni a megrendelt zsákokat, ehhez keressétek Tündét a tunde.horvath@bagazs.org címen.

(Fotók: BAGázs Facebook)

Itt írtunk korábban a BAGÁZS-ról:

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *