LOADING

Type to search

Ajánlom Családozom Élem Inspiráció Szépítkezem

„Mindig van lehetőségünk dönteni, hogy melyik terméket vesszük le a polcról.”

Share

A legmagasabb minőségű természetes alapanyagok, minden bőrproblémára kiterjedő gondoskodás, különleges virágvizek és igazi hungarikumok kerülnek a HappySkin kozmetikumokba. Ezekről az innovatív kozmetikumokról és a természetes bőrápolás fontosságáról beszélgettünk a márka alapító-tulajdonosával, Göcsei Kamillával.

Hogyan indult a HappySkin kozmetikumok története?

Volt egy csecsemőkori betegségem, amely egy trópusi bélféregnek volt „köszönhető”, és amely aztán kihatott az egész tinikoromra és a mostani életemre is. Ennek következtében nagyon súlyos felszívódási nehézségeim voltak, melynek csak az egyik tünete volt az ekcéma.

Mire az orvosok erre rájöttek és kiirtották belőlem, már egy sorvadt valami voltam és onnan sikerült visszatornázni belém az életet. Tünetként viszont visszamaradt az ekcéma, amely az idő múlásával egyre rosszabb és kezelhetetlenebb lett.

Sok mindent kipróbáltunk a szüleimmel, de nem volt megoldás, végül anyukám megunta, hogy semmi nem történik és javasolta, hogy változtassunk az étkezésemen, böjtöltem 9-10 napig és utána kipróbáltam, hogy nem eszem húst, mellyel 90 %-osan eltűnt a betegség. Közben a főiskola alatt egy ösztöndíjjal Dániába kerültem, ahol többféle természetes márkával találkoztam, és annyira megtetszett, hogy miután hazajöttem nyitottam is egy ilyen üzletet Pécsett. Ám időközben rájöttem, hogy nem minden arany, ami fénylik és nem minden bio és természetes, amiről azt állítják. Amikor terhes lettem, eljött az a pont, amikor azt mondtam, hogy majd én csinálok olyat, ami megalkuvás nélküli és igazán natúr, amelynek olyan a beltartalma, amelyet a saját gyermekemre is rákennék, és amely bármilyen érzékeny bőrű embernek jó. Mert azt már addigra tisztán láttam, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával.

Mi az, amit a HappySkin kozmetikumokkal közvetíteni szerettél volna?

Nem egy populáris terméket szerettem volna, nem azt akartam, hogy a csapból is mi folyjunk, hanem egy olyan márkát szerettem volna létrehozni, amely elsősorban szakmailag állja meg a helyét. Mindig azt szoktam puffogtatni, hogy csak olyan terméket adok ki a kezemből, amelyet a saját gyerekeimre is rákenek, de ezt a legkomolyabban gondolom. Ha lehet választani minőségi és minőségibb alapanyagok közül, akkor egészen biztos, hogy a legjobb minőséget, a bio minőséget választjuk, és mindig olyan magas hatóanyag tartalommal kerülnek ki a termékek a polcokra, hogy az valóban hatásos és hatékony legyen. Rövid és hosszútávon is.

Számodra mi a legfontosabb egy kozmetikum tekintetében?

Egyrészt az, hogy ne legyen mellékhatása, másrészt, hogy érezzük a pozitív hatását. Egy natúrkozmetikumról tudni kell, hogy nem várhatjuk el tőle azt a hirtelen hatást – ha lehet így mondani – mint egy általános kozmetikumtól. Nincs ez az azonnali effekt, hogy felkenem és máris tíz évvel fiatalabb vagyok. Viszont azt elvárhatjuk tőle, hogy egy kicsit hosszabb idő alatt, de elérjük vele azt a bőrminőség, azt az állapotot, amelyre a megvásárlásakor számítottunk. A legfontosabb az, hogy preventíven használjuk a termékeket, és mindig olvassuk el, mi van a csomagoláson. Az egyik legnagyobb allergén bázis és az egyik legrosszabb, amivel ártani tudunk a szervezetünknek (és mindenben benne van), az a szintetikus illat. Sokan vannak, akik az illóolajra is allergiások, éppen ezért a termékeinket még illóolajjal sem illatosítjuk, hanem kizárólag virágvizeket használunk, méghozzá bio minőségűeket. Már ezek a virágvizek is tartalmazzák a hatóanyagokat, mégsem allergizálnak.

Miért fontos a natúr bőrápolás, mi az, amitől megóvja magát az ember, ha natúr kozmetikumokat használ?

Ha valaki felken egy kozmetikumot és bármilyen problémája lesz, bőrirritáció, kipirosodás vagy egy enyhébb ekcéma, akkor mindig azt mondom, hogy szerencsés, mert van azonnali visszajelzése. Viszont annak az embernek, aki bármit tud használni, a lehető legrosszabb, mert ahogy folyamatosan használja ezeket a kozmetikumokat, kumulálódik a szervezetében a káros hatóanyag (mert a nehézfémek és az alumíniumsó nem tud kiürülni) és így aztán sok betegséget elő tud idézni. Sajnos sok kutatás és statisztika alátámasztja, hogy ezek a problémák léteznek és valósak az aggályok. De ezek ellen tudunk tenni, mert mindig van lehetőségünk dönteni, hogy melyik terméket vesszük le a polcról.

Melyek a HappySkin kozmetikumok legfőbb jellemzői?

Víz helyett bio virágvizeket használunk, amelyek azon kívül, hogy finom illatúak, nagyon pozitív bőrre gyakorolt hatással is bírnak. Minden termékünknek nagyon magas a hatóanyag tartalma, sokkal több hatóanyag kerül beléjük, mint egy átlag kozmetikumba. Sok olyan hungarikumokat használunk, amelyek Magyarország területén megtalálhatók, mint a hévízi iszap, vagy a harkányi termálvíz, de már hoztunk Erdélyből is olyan sós vizet, amely olyan, mint az oldott parajdi só.  De van egy innovatív probiotikumos termékcsaládunk is, amely szintén nem nagyon van még Magyarországon.

Azt tudjuk, hogy a probiotikumok a bélflórának nagyon jót tesznek, de miért jók a bőrnek?

A bőrnek is van egy védőrétege, amelyen megszámlálhatatlanul sok baktérium és sok minden más dolgozik és ahhoz, hogy ezt megerősítsük, tudunk olyan probiotikus tejsav-termelő bacillusokat, azaz Lactococcus Ferment Lysate-ot rakni az arckrémbe, amelyek pozitív hatásúak a bőr számára. Ezeket a probiotikus krémeket elsősorban érzékeny bőrre ajánljuk, de konzisztenciájából adódóan 35 évesnél idősebb bőrre készülnek.

Milyen további termékeket tartalmaz még a HappySkin márka?

Amikor a márkát megalkottam, úgy szerettem volna kitalálni a termékcsoportokat, hogy minden bőrproblémára, minden korosztály és mindkét nem megtalálja a megfelelő kozmetikumot. Így vannak női, férfi és gyerekkozmetikumaink is. Egyébként arcápolásban vagyunk a legkülönlegesebbek és abban vagyunk a leginnovatívabbak is. Ilyen innovatívak a termálvizes és a Bock szőlőmagolajos termékeink, mert ugyan termálvizet más is használ, de mi olyan hatóanyagokkal kombináljuk, amelyekkel más nem. A BOCK féle kékszőlőmagolaj mellett a HappySkin krémek magas Q10, hyaluron és kollagén tartalommal bírnak és ezt ebben a formában senki nem használja, ahogy azokat a különleges olajokat sem, amelyeket mi használunk. Aztán ott vannak még a luxuskategóriájú Zsolnay termékeink is, amelyekben luxus kategóriájú hatóanyagokat szerzünk be egy spanyol cégtől, ahonnan egyébként a Dior és a Chanel is. Ebben a termékcsaládban van egy anti-aging ránctalanító, egy érzékeny bőrre való és egy detox arcápoló csomagunk, ez utóbbi a nagyvárosi férfiak és nők csomagja, mellyel a környezeti szennyeződések ellen vesszük fel a harcot.

Miben különlegesek a Bock szőlőmagolajat tartalmazó kozmetikumok?

Nagyon magas minőségű szőlőmagolajat tartalmaznak, amelyet mi is a saját szemünkkel tapasztalhattunk, amikor lent voltunk a gyárban. Fantasztikus, hogy mennyire tapintható volt a különbség. Kizárólag kékszőlőből nyerik ki az olajat, ezáltal a kozmetikumokban olyan komplex hatóanyagok vannak, amelyek szinergiában felerősítik egymás hatását.

Melyek azok a termékek, amelyeket nyárra a leginkább ajánlod?

A szérumokat, melyekből többféle is van: a hyaluronos, a Bock szőlőmagolajos és a probiotikus arcápoló szérum.  99 %-ban vizesbázisú összetevőkből állnak és nagyon kicsi az olajtartalmuk, mely miatt nem nehezítik el a bőrt a meleg nyári napokon sem. Mindig igyekszünk más cégekkel is összedolgozni, így most van egy nagyon ígéretes együttműködésünk a különleges táskáiról híres Bánkuti Bags-zel. Összeállítottunk egy nyári sláger csomagot, melyhez ajándékba adunk egy Bánkuti Bags neszesszert. A csomag tartalma: a nagyon népszerű Bock&Rose Wine ajakápoló, BB krém, JOY gyömbér-lime tusfürdő, Kirké arclemosó tej, ám ez a szett csak a webshopban elérhető. A Bock ajakápolók attól nagyon különlegesek még, hogy egy fantasztikus volumennövelő hatást csempésztünk mindegyik ajakápolóba.

Nagyon sokféle izgalmas alapanyagot használtok. Neked melyik a kedvenced?

Nagyon szeretem a kollagént és a szőlőmagolajat, de a probiotiumokat is. A kedvenc termékem egyébként a Zsolnay Detox, az illata, a konzisztenciája és a hatása miatt. Ezt a krémet azt hiszem kicsit magamnak csináltam, bár sok termékünknek megvan a maga története: a Thermal Essence kollekcióban van egy sajgó testrészekre készült krémünk, amelyet éppen anyukámnak készítettem, aki porckorongsérvtől szenvedett. Ez a krém megszüntette a görcsösséget és azóta is nagy népszerűségnek örvend.

Hol lehet személyesen találkozni a HappySkin termékekkel?

A legszélesebb portfóliónk a Müller drogériában van. Ők voltak az elsők, akik megkerestek minket, nagyon szeretem őket, mert ugyanolyan tudatosak, mint mi és nagyon hasonló a filozófiánk. A babaápolási termékeink, aktív szenes és sima fogkrémünk, alumíniumsó-mentes krémdezodorunk és néhány szappanunk a Rossmannban és a Dm drogériákban is kaphatók.

Milyen újdonságokkal készültök még?

Még a nyáron megjelenik az erdélyi sós vizet tartalmazó termékcsaládunk, amelyben lesz testápoló, kézkrém és arckrém is, és amelyek szerintem nagyon sok embernek hoznak majd enyhülést az ekcémára. Szintén még nyáron elkészül a legújabb hajápoló termékcsaládunk, illetve egy peptidet tartalmazó anti-aging kozmetikum család is. Ahogy az embereknél is a legfontosabb a prevenció, úgy a kutyáknál is, ezért idén jönnek a HappySkin kutyakozmetikumok is MyHappyDog néven. Úgy tapasztaltuk, hogy egyre nagyobb az igény, hiszen kedvenceinknél is nagyon fontos, hogy megelőzzük a bajt, mert sokkal többe kerül, ha már állatorvoshoz kell vinni az ekcémától, vagy más allergiás bőrtünettől szenvedő kutyust.

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *