LOADING

Type to search

Utazom

Egy paradicsomi görög sziget vár rád, ahol még fizetnek is, ha odaköltözöl

Share

Athéntól 45 perces repülőútra található az a kedves kis görög sziget, ahol most elhatározták, hogy fellendítik a munkaerőpiacot, ehhez pedig még pénzbeli támogatást is adnak.

Antiküthéra egy apró (csak 68 főnyi állandó lakosa van a Wikipédia szerint), de annál szebb sziget Athéntól nem messze. Ide várják azokat a háromgyerekes családokat, akik halászként, pékként, építőipari és mezőgazdasági munkásként dolgoznának. Ha valaki a fenti szakmák egyikében dolgozik még plusz jövedelmre is szert tehet a havi juttatás mellett. Mert még az is jár a költözés mellé!

A visszautasíthatatlan ajánlat szerint a falvacska havi 500 eurót (kb 160.000 forint), ingyenes szállást, ingyenes étkeztetést ad, ha a család állandó lakosként költözik a szigetre – írja a Portfólió.

A kezdeményezés célja a kis lakosságszámú falvacska újranépesítése, lakosságának fiatalítása, amit a település és az ortodox egyházmegye is lelkesen támogat.

Antiküthéra vagy Antikithira sziget Görögország déli részén, a Peloponnészoszi-félsziget DK-i csúcsa és Kréta szigetének nyugati vége között, a Krétai-tenger nyugati határán terül el. Területe 20 km². A szigeten csak pár tucat ember él tartósan, viszont a nyári hónapokban a lakossága eléri a több százat, és most is sok érdeklődőt várnak az akció miatt.

Te bevállalnád? Odaköltöznél?

Ezt olvastad már?


Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *