LOADING

Type to search

Kipróbáltuk Szépítkezem

A cannabis tartalmú kozmetikumok meghódítják a szépségipart…

Share

Igen. Jól olvastad. CANNABIS. Németh Kinga beauty blogger tesztje, egy forradalmian új termékről.

Hallucinálni nem fogunk tőlük, de a bőrünk állapotán sokat segíthetnek. A mostanában egyre népszerűbb, engedélyezett kenderfajtákból sajtolt kenderolajat tartalmazó kozmetikumok ugyanis nagyon jól megerősítik a bőr védőrétegét, mélyen hidratálnak és mivel rendkívül gazdagok klorofilban és értékes aminosavakban, még a gyulladásokat, görcsöket is enyhítik. 

A CBD, vagyis a kannabidiol a növény virágzatából kinyert kenderolajat jelenti, aminek az előállítása elég sokba kerül, így az a kozmetikum, amelyik erre az olajra épül, luxuscikknek minősül.

Fontos hangsúlyozni, hogy ez az olaj csak  a növény jótékony hatását adja tovább, a pszichére ható tulajdonságaival nem rendelkezik, így semmilyen előítélettel vagy félelemmel nem kell megbirkóznunk, amikor kézbe veszünk egy ilyen készítményt..

A gazdag hatóanyagtartalom miatt változatos krémek készíthetők: lehet belőlük kézkrémet, testápolót, lábápolót, vagy szappant találni a piacon. 


A Nesti Dante utóbbi kategóriában kamatoztatja a kenderolaj hatását, így akár az egész testünket hidratálhatjuk, erősíthetjük a bőrt szappannal való zuhanyzás közben, de akár kézmosóként is beválhat, ha valakinek extrém szárazak a kezei. 

Az olasz márka csakúgy, mint régen, ma is üstben főzi a szappanokat, a firenzei vállalkozás tehát több, mint hagyományőrzőnek minősül. Ez a klasszikus vonal a szappanok csomagolásán is megfigyelhető, nagyon elegáns, romantikus díszítés borítja a termékeket.

Az alapanyagok fenntartható, organikus gazdálkodásból származnak, a cég tehát a tudatos termelést is szem előtt tartja.

A kender natúr szappant nem csupán erős hidratáló hatása miatt fogjuk szeretni, a moringa illattól a lelkünk is megtisztul (személyes kedvenc nyári illatom, tiszta akácvirág),így nem csak egy hideg téli estén, de egy kiadós strandolás után is érdemes bevetni, ha kiszívott bennünket a nap és a víz.

Ide kattints érte!

Tags:
Németh Kinga

Szépségblogger, krémmániás, sminkimádó, könyvmoly, táska - és cipőgyűjtő. Emellett kezdő háziasszony, a spórolás mestere és harcedzett vendéglátós, mindez pedig egy komoly, megfontolt személyiség mögött lakik, aki mindig keresi a jobbat és a fejlődés lehetőségét. Blogja: http://trukkosenszepano.blogspot.hu/

  • 1

1 Comment

  1. Gábor 2019-12-05

    Csak egyet tudok érteni a leírtakkal. Ugyan a szappant nem ismerem, de sikerült itthon beszereznem néhány kendermagolaj alapú krémet, kézre, lábra, stb. Ezekben ugyan CBD nincs, de ha szabad ajánlanom akkor megteszem, mert nagyon jó minőségű termékek. Másnak is csak ajánlani tudom!

    Válasz

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *