LOADING

Type to search

Eszem-iszom

Tombol a nyár, igyál dinnyés margaritát, ami a szezon legjobb itala

Share

A legjobban nyáron esik jól ez az ital, úgyhogy készítsünk belőle jóóóóó sokat, és kortyolgassuk esténként, vagy hívjuk át a barátokat egy grillpartira és tálaljuk nekik ezt a finomságot. Nem lehet neki ellenállni!

A dinnye már nagyon finom és mindenhol kapható, így érdemes beszerezni belőle otthonra is. Lehűtve eszegetve istenien érezzük tőle magunkat még a legnagyobb melegben is, de a dinnye nem csak ételként hatásos. Készíthetünk belőle izgalmas koktélt, ami tuti, hogy a nyár itala lesz nálad is, ha egyszer megkóstolod!

Íme a dinnyés margarita egyszerű receptje!

Hozzávalók:

A sziruphoz: két bögre felkockázott mag nélküli dinnye, 1 csésze cukor

A dinnyeléhez: 2 csésze kimagozott felkockázott dinnye, fél csésze víz

A margaritához:

  • 1 dl uncia silver tequila
  • 1 dl uncia görögdinnye gyümölcslé
  • 2 dl uncia lime lé
  • 1 dl uncia görögdinnye egyszerű szirup
  • A pohárhoz díszítéséhez: durva só,

Az elkészítés:

1. lépés

Főzd meg a szirupot. A görögdinnye és a cukor összeöntése után egy kis serpenyőben, közepes lángon kezdd el a hevítést.  Közben nagyon sokszor kevergesd, hogy a cukor megfelően felolvadjon (nagyjából 5 percig). Öntsd át a keveréket egy finom szitán egy tál felett, és nyomkodd ki az összes lét, a dinnye fennmaradó részétől vállj meg. A szirupot tedd félre, hogy kihűljön.

2. lépés

A görögdinnye és a víz összekeverését egy turmixgépben végezd el. Addig érdemes keverni a gépben, amíg sima állagú folyadékot kapsz. Egy finom hálón (vagy konyhai szitán) szűrd át, és tedd egy külön edénybe.

3. lépés

Jöjjön a legjobb rész: a tequila, a görögdinnyés lé és a szirup kombinálása. Ezt érdemes egy koktélrázóban jó apróra tört jéggel megtenni. Rázd legalább 30 másodpercig, ez bőven eléggé lehűti majd a italt. Töltsd ki egy margaritás pohárba, aminek a szélét előzőleg egy kis citromlével vontál be majd durva sóba forgattad. Díszítheted még a poharat lime karikákkal, vagy citrommal.

Kipróbálod idén nyáron ezt a fantasztikus italt ugye?

forrás

Ezt olvastad már?

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *