LOADING

Type to search

Kipróbáltuk Szépítkezem

Equilibra kozmetikumok, a tudatos nyaralás kiegészítői

Share

Ma egy olyan olasz márkát mutatok nektek, amely ezúttal nem csak magas minőségű termékei miatt lopta be magát a szívembe, hanem környezetvédelmi hitvallása miatt is!

2019 végre az az év, amikor szinte kivétel nélkül mindenki számára fontossá vált a környezetvédelmi kérdés és az emberek kisebb-nagyobb mértékben igyekeznek beilleszteni a mindennapjaikba öko-barát megoldásokat: én például már évek óta szelektíven gyűjtöm a hulladékot, összehajtogatható vászontáskával járok vásárolni,  a saját hordozható poharamba kérem a kávét és hát javában tart a “műanyagmentes július” is, ami számomra ugyan túl nagy falat, de le a kalappal mindenki előtt, aki sikerrel abszolválja a kihívást.

Én addig is szétnéztem a kozmetikai piacon és találtam egy olyan céget, amely a csomagolás terén figyelembe veszi a hulladékcsökkentést és az újrafeldolgozást.

Így jutottam el az Equilibra termékekhez, amelyek  1987 óta készülnek egy olasz családi vállalkozás keretein belül és minden olyan összetevőt mellőznek, amelyek allergiát, vagy irritációt válthatnak ki. Nekem nagyon szimpatikus, hogy a cég a szépségápolási szereken túl táplálékkiegészítőket is forgalmaz, amelynek a csomagolása papír, és a Felelős Erdőgazdálkozdási Program keretében gyártják. Egyelőre ezek (még) nem értek el hozzánk, de már nagyon várjuk!

Nyár lévén nálam most a napozószekció volt érdekes, így két aloe vera alapú krémet próbáltam ki a márkától.

Az első az Aloe napvédő krém, amely vízálló, egységes barnaságot eredményez és 20 % aloe vera kivonatot tartalmaz – így hiába “csak” 30 faktoros, számunkra tökéletesen megfelel strandoláshoz és kinti munkákhoz. A többes szám a párom miatt van, akivel előszeretettel kenegetjük a zöld növényke kivonatát egész nyáron, hiszen leégésre, horzsolásokra, rovarcsípésekre egyaránt megoldást kínál. A krém parabén – és vazelinmentes, így nem nehezíti el a bőrt, mint sok más fényvédő, viszont a benne lévő növényi vajak meggátolják a bőr kiszáradását. 

Úszás, vagy futás után is bátran újrakenhetitek, ha messze még az esti zuhany, szuperkönnyű állaga miatt nem fogja megérezni a bőr, hogy kapott belőle még egy adagot. Emiatt is nagyon szerethető ez a fényvédő: észrevétlen, mégis hatékony.

A másik letesztelt krém mi más lehetne, mint egy napozás utáni, hűsítő és csillapító gél, amely a már fent említett nyári nyavalyákra tökéletesen megfelel, hiszen az aloe mellett itt az uborka lé is kifejti jótékony hatását: ha a hajókázás alatt kifújta a bőröd a szél, ha a tengeri só kicsípte, vagy ha csak túlzásba vitted a napozást, ezt a gélt vedd elő! Tipikusan olyan darab, amely kötelező a strandtáskába, de otthon is az éjjeliszekrényen fogod tartani, hogy mindig kéznél legyen.

Személy szerint még hűsítő arcápolónak is ajánlom, hiszen légies állaga és növényi összetevői miatt nem fogja elnehezíteni a kényes arcbőrt sem, ellenben egy könnyű, géles hidratáló nyáron is nagyon jól jön, én szinte kizárólag ezt a formulát alkalmazom májustól-szeptemberig, hiszen ezt tolerálja legjobban a kombinált bőröm.

Az Equilibra újabb remek példa alatt, milyen profik az olaszok kozmetikumgyártásban, nem csak a finom pizzák és tészták készítésében – bár nekem utóbbiért örökké elsőszámú kedvenceim lesznek…

Ha a kulináris élmények mellett szépségápolási tapasztalatokat is szeretnél szerezni tőlük, látogass el az Equilibra weboldalára: https://www.equilibrashop.hu/

Tags:
Németh Kinga

Szépségblogger, krémmániás, sminkimádó, könyvmoly, táska - és cipőgyűjtő. Emellett kezdő háziasszony, a spórolás mestere és harcedzett vendéglátós, mindez pedig egy komoly, megfontolt személyiség mögött lakik, aki mindig keresi a jobbat és a fejlődés lehetőségét. Blogja: http://trukkosenszepano.blogspot.hu/

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *