LOADING

Type to search

Ez+az

20 *fontos* tanács a negyvenesektől a huszasoknak, amit érdemes megfogadni

Share

Bárcsak mi is tudtuk volna… De azért szólunk, hátha…

A Netflixen fut a Wine Country című sorozat, amiben olyan színésznők szerepelnek, mint Tina Fey, Amy Poehler, Maya Rudolph, Paula Pell, Rachel Dratch és Ana Gasteyer. A sorozatban a 40 éves nők sok mindent átélnek a több mint két évtizede tartó barátságuk során. A Wine Country bebizonyítja, hogy a barátságok nem tökéletesek, és az élet kemény, de a megfelelő emberek mellett meg tudjuk őrizni a józan eszüket.

Giphy.com

Ezek a nők sok tanácsot adnak a sorozatban, mi most ezekből szemezgettünk. Érdemes megfogadni ezeket, nem csak a huszonéves korosztálynak, hanem a harmincasoknak és a negyveneseknek is!

Az életkor csak egy szám

Soha nem vagy túl öreg. Ez csak egy időszak az életedben. Az életkorod csak egy szám, de közben számtalan lehetőséged van, hogy a legtöbbet kihozd magadból. Használd ki az összes pillanatot, amire szükséged van, hogy laza legyél, szórakozz, és időt tölts azokkal, akiket érdekelsz.

Beszéljetek egymással

Beszéljetek egymással ahelyett, hogy egymásról beszélnétek. A pletykák néha elkerülhetetlenek, különösen, ha az életed összefonódik másokkal, de ezek csak növelik a félreértés esélyeit. 

Tölts időt a barátaiddal

Nem csak azért, mert kell, hanem azért, mert akarsz is velük lenni. A barátaiddal töltött idő jó a lelked számára, felszabadít, miközben a cselekvés szabadságának élsz félelem és ítéletek nélkül. Nincs is ennél jobb!

A barátság túlmutat a kapcsolatokon

A barátaiddal, a barátnőiddel, azok vőlegényeivel, a házastársaikkal bárkikel való kapcsolatod előtt, alatt és utána is bánj mindenkivel tisztességen. Sosem tudhatod, hogy mikor sodorja utadba ezt az embert később a sors. 

Légy őszinte a barátaiddal

Amikor az életed valamiért nehéz lesz, ne csapd be magad és őket a hazugságokkal. Ne érezd azt, hogy ami veled történik az kevésbé lesz valóságos, ha őket nem avatod be. Az, hogy őszinte vagy a barátaiddal, különösen azokkal a dolgokkal kapcsolatban, amelyeket nem akarsz kezelni, és ami elől menekülsz, csak segít feldolgozni ezeket. A barátok támogatni fognak mindenben.

Tedd le a telefonodat, amikor velük vagy

Szálljon le a telefonodról, amikor velük vagy. Merülj el az ő valóságukba és ne az online világba menekülj. Az sosem fog megérteni annyira, mint a barátaid.

Menj nyaralni a barátaiddal

Tegyél erőfeszítéseket, hogy időt szánj a barátaidra, mert ez létfontosságú a jó élethez. A legjobb barátainkkal folytatott utazás mindannyiunkat visszavezet egy gondtalan helyre, ahol nincs felelősség.

Táncolj velük, amikor senki sem néz titeket

Semmi sem jobb, mint a régi idők zenéjére ropni együtt. Térjetek vissza abba az évtizedbe, ami a legjobb volt, és mulassatok együtt a régi dalokra.

Vedd át az ő rossz dolgaikat

Ha beüt a krach, akkor állj a barátaid mellé és vedd le a terhet a vállukról.

Néha a harc az egyetlen út

Senki sem akar vitatkozni a barátaival, de néha ez az egyetlen módja annak, hogy mindenki előre tudjon lépni. Ha harcolni akarsz, győződj meg róla, hogy megéri. 

Ne beszéld ki őket

Ne beszélj barátaidról más barátokkal, mert mindig más módon marad meg bennük egy-egy történet, vagy tény a másikről. Ha valami tényleg zavara a másik barátodban, akkor azt vele beszéld meg. Te is ugyanezt várod el, akkor te is tegyél így!

A barátság olyan, mint a család

A vér nem az egyetlen módja, hogy családot szerezzünk magunkat. Lehet, hogy nem teljes a családod, de a barátaiddal azzá válhat! Tudod, az ember a barátait maga választja, a családjába pedig beleszületik.

Néha a barátaid ismernek a legjobban

A barátaid ismernek téged a legjobban kívülről és belülről is. Ők szeretnek téged, és mindig a legjobbat akarják, és a legjobbat látják benned. 

Az élet túl rövid ahhoz, hogy bármire várj

Ne halogass semmit, amikor tudsz oszd meg az érzéseidet, és az idődet a barátaiddal. Az egyetlen pillanat az ami most itt van. Ez nem hozható vissza később!

Oszd meg a titkaidat velük

Mondj el a barátaidnak mindent, hogy mindig tudjanak mindent rólad. Tedd könnyebbé az életet az átláthatósággal. Ez amúgy is megerősíti barátságokat!

Bízz a barátaidban!

Bízz magadban azzal, hogy bízol a körülötted lévő emberekben. Végülis ezért választottad őket nem?

A brutális őszinteséget is viseld el

Soha ne legyél sértődött, amikor őszinték veled a barátaid. Lehet, hogy rosszul esik ez a szélsőséges vélemény, de ez is csak a szeretetükből ered.

A barátság egy kicsit könnyebbé teszi a nehéz időket

Az életben történnek nehéz dolgok, és ez néha elviselhetetlen. Még akkor is, ha a barátaid nem képesek megoldani a problémáidat, de ott vannak és emlékeztetnek arra, hogy nem vagy egyedül.

A barátság ünnep ezért érdemes megünnepelni

A sikered nem jelent sok mindent, ha nincsen kivel megosztani azt. Csapj mindig egy bulit, amikor valami jó ér, és oszd meg ezt az érzést a barátaiddal is.

A jó barátok jobbá tesznek téged

Vedd körül magad olyan emberekkel, akik a legjobbat hozzák ki belőled, és végtelenül szeretnek. Ettől te is jobb emberré válsz!

Ezt olvastad már?
Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *