LOADING

Type to search

Élem

Ezért “rosszabbak” a jól kinéző emberek a hosszútávú kapcsolatokban

Share

Elsőre úgy tűnik, hogy igazán szerencsések azok, akiket az átlagosnál előnyösebb külsővel áldott meg a sors. Mintha sikeresebbek lennének a munkájukban, mintha jobban kijönnének mindenkivel és mintha sokkal több pénzük is lenne. De ahogy semmi nem fekete vagy fehér, úgy annak is megvan a negatív oldala, ha valaki úgy néz ki, mintha egy Calvin Klein vagy a Victoria’s Secret reklámból lépett volna ki.

Ráadásul a tudomány is azt mondja, hogy nem túl meggyőzőek a hosszútávú kapcsolatokban. Mert a szép arc és a tökéletes test ugyan sok előnnyel jár, de mindez semmiképp nem a boldogság kulcsa. Elmeséljük, hogy miért:

Túl sok az alternatíva számukra.

Erre a konkluzióra jutott egy kutatás, melyet a Harvard Egyetem készített és ez megmagyarázhatja a sok szakítást, amely a látszólag tökéletes külsejű emberekkel történik. A kutatók szerint ugyanis az, hogy valaki vonzó,már önmagában több lehetőséget jelent a kapcsolatok tekintetében, ezért sokkal nehezebb számukra védekezni a “külső fenyegetésekkel szemben”.

A tudósok azt is valószínűsítik, hogy az átlagosnál szebb külsejű emberek életében azért több a szakítás, mert kevésbé érdekeltek abban, hogy nehézségek esetén dolgozzanak a párkapcsolatukon. Egyszerűen nem akarnak szembenézni a problémákkal, inkább a menekülést választják. Hiszen úgyis könnyedén találnak maguknak új párt.

Az előnyös külső és a szomorú házassági eredmények összefüggnek.

Az említett tanulmány egyik része szoros összefüggést mutatott ki az elváltak és a vonzó külső között.

Az eredmény pedig úgy jött ki, hogy felkértek két nőt, hogy értékelje, több, mint 230 férfi vonzerejét egy középiskolai évkönyv fotói alapján. A kutatók ezek után ellenőrizték, hogy a férfiak közül kik azok, akik a fotók elkészülte utáni 30 évben elváltak. És mit ad isten, az jött ki, hogy akiket a legvonzóbbnak találtak, sajnos nagyobb számban voltak elváltak, mint kevésbé kívánatos társaik. Ezek után a kutatók elvégezték ugyanezt a tesztet celebbekkel is. Természetesen hasonló eredményre jutottak…

A vonzó külsejű emberek többször keresik a lehetőségeket, még akkor is, ha párkapcsolatban vannak.

Úgy tartják, hogy amikor az ember párkapcsolatban él, akkor kevésbé vizslatja a másik nemet.

Ez a mechanizmus segít abban, hogy másokat kevésbé vonzónak lássunk és így megvéd bennünket attól, hogy kísértésbe essünk. De! A kutatás végeredményei kimutatták, hogy a vonzó embereknél nem annyira működik ez a mechanizmus és nagyobb érdeklődést mutatnak a további alternatívák iránt. Ráadásul ennek valószínűségét még az is növeli, ha az illető nem elégedett aktuális kapcsolatával.

A fentieket figyelembe véve fontos eszünkbe vésni, hogy okot mindig lehet találni arra, hogy feladjuk kapcsolatainkat. És persze kivételek is mindig vannak, ezért azt azért ne jelentsük ki, hogy mindenki, aki az átlagosnál szebb külsővel bír, soha nem fogja megtalálni a boldogságot. És ha idáig nem voltál túl szerencsés a szerelemben, akkor lehet, hogy ennek csak az az oka, hogy túl szexi vagy.

Mit gondolsz, lehet valami ezekben a kutatásokban?

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *