LOADING

Type to search

Ez+az

Ne félj attól, hogy egyedül kell megtenned dolgokat

Share

Olvasd el ezt a vallomást, ha félsz attól, hogy magányosan leszel a nyár további részében…

Én vagyok az a nő, akit egyedül látsz egy kávézóban, aki teát iszik és könyvet olvas. Én vagyok az, aki egyedül beül egy étterembe vacsorázni szégyen nélkül. Én vagyok az a nő, aki részt vesz egy koncerten, anélkül hogy kényelmetlenül érezném magam, hogy egyedül vagyok. Van egy jó hírem számodra kedves idegen, aki ezt olvasod!

Ahogy öregebb lettem, rájöttem, hogy egyedül is csodásak a dolgok. Biztos vagyok benne, hogy az is szórakoztató, ha más emberek vesznek körül, de hajlamosak vagyunk alábecsülni azt, hogy bizonyos tevékenységeket egyedül is elvégezhetünk. Vannak akik úgy gondolják, hogy amikor egyedül vannak, és egyedül csinálnak valamit, az csak rosszat jelenthet. Hogy ez azt jelenti, hogy az illető anti-szociális, vagy vesztes.

Ez egy társadalmi stigma.

Olyan sok ember van, akik félnek attól, hogy egyedül vannak, és egyedül tapasztalják meg az életet. Be kell vallanom, hogy én is ez voltam, amíg rá nem jöttem, hogy sok mindent elszalasztottam, mert nem akartam egyedül elmenni egy éttermbe, vagy egy moziba, esetleg egy fesztiválra. Amikor valahová menni akartam, akkor megkértem a barátaimat, hogy kísérjenek el. Ha nem jöttek el velem, akkor én sem mentem.

Ez a mentalitás olyan sok mindentől visszatartott… De most már az életem azon pontján állok, hogy nem hagyom, hogy bárki vagy bármi visszatartson és bármit megteszek amire a szívem vágyik, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy egyedül kell megtegyem. Miután megváltoztattam a mentalitásomat, és elkezdtem élni az életemet, megtaláltam a szabadságérzetet. Hadd mondjam el neked, hogy nincs ennél jobb érzés!

Az elmúlt években, amikor egyedül kezdtem dolgokat csinálni, az életem legjobb időszakait tapasztaltam meg. Túrázás, kerékpározás, korcsolyázás, bungee jumping, egyedüli kirándulások – mind felejthetetlen emlékek lettek.

Megtanultam, hogy a legjobb barátom saját magam. Én vagyok az a nő, aki úgy dönt, hogy egyedül is szórakoztató dolgokat csinál és ettől teljesen normálisnak érzi magát.

Az igazság az, hogy nem mindenki akar elmenni valahová egyedül és nem mindenki hajlandó kilépni a komfort zónájából. Ne hagyd, hogy ezek az emberek visszatartsanak! Ha nem akarnak csatlakozni, akkor hagyd őket. Ne tedd félre a vágyaidat azért, mert mások nem hajlandóak megtenni azt, amit akarnak. Ne félj, hogy egyedül is csinálj dolgokat! Az élet túl rövid arra, hogy másokra várj!

Ha egyedül jársz, úgy érzed, hogy minden érzéked kiélesedett. Hirtelen élesebbé válnak a virágok színei, odafigyelsz a részletekre, figyeled a körülötted lévőeket, hallhatod, hogy a zene jobban hangzik, és sok mindent észlelsz a világ körül. Ha egyedül csinálsz dolgokat, önállóvá válsz, nem fogsz senkitől függni. Nem fogsz attól függeni, valaki mástól várd a boldogságot, mert rájössz, hogy elég ehhez saját magad is.

Csinálj mindent, amit elszalasztottál csak azért, mert nem voltak ott a barátaid! Menj el egy múzeumba, amit mindig is meg akartál látogatn, de mások unalmasnak tartottak. Menj el egy őrült kalandra, és teljesíts valamit a bakancslistádról! Nézz meg a moziban egyedül egy filmet, vagy menj el nyaralni egyedül. Miért ne ihatnál meg egy csésze kávét, vagy teát valahol? Soha ne tartson vissza, hogy nem csatlakozik hozzád senki.

Bármi legyen is azt, amit csinálni akarsz, csak csináld!

Ezt olvastad már?

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *