LOADING

Type to search

Ajánlom Élem Eszem-iszom Ez+az Rácsodálkozom Utazom

Ezekben a városokban lehet a legjobbakat enni – legalábbis a TripAdvisor szerint

Share

Egy külföldi utazás során a helyi látnivalók mellett egyre fontosabbak a gasztronómiai élmények. Az igazi gourmand-ok nem csak a szállásukat foglalják le, hanem azzal egyidőben asztalt is foglalnak a legjobb éttermekbe vagy éppen bejelentkeznek egy helyi specialitásokra szakosodott főzőkurzusra.

Szerencsére a TripAdvisor összeállította legújabb listáját, melynek segítségével pontosan megtudhatjuk, hogy melyek azok a célpontok, ahol a helyi konyhába bepillantani talán még a látnivalóknál is nagyobb élmény.

A lista első helyén cseppet sem meglepő módon Róma áll, és persze a második helyet is egy olasz város, Firenze nyerte meg, de a top ötben van még Párizs, Barcelona és New York.

A TripAdvisor szóvivője, Laurel Greatrix szerint az utazóknak egyre fontosabb, hogy bepillantást nyerjenek a helyi konyhák jellegzetességeibe, ezért az alatt az idő alatt, amíg a különböző városokban vannak, egyre többen vesznek részt főzőkurzusokon és úgynevezett “food tour”-on. “Ezek az ismertetők segítenek abban, hogy rejtett kincsekre bukkanhassunk vagy olyan helyekre, amelyeket csak a helyiek kedvence és az így felfedezett helyek aztán felejthetetlenné teszik az utazást. Mert hazatérni egy helyi recepttel vagy a legújabb kedvenc éttermünkkel talán a legjobb szuvenír.”

A módszer a legjobb étel élményeket állította rangsorba, figyelembe véve a foglalást, az utazók véleményét és értékeléseiket.

És akkor íme azon városok listája (no, és egy-egy jó ötlet), ahol a világon a legmagasabb színvonalú evési élményekben lehet részünk:

1. Róma (Rome Food Tour by Sunset around Prati District)

2. Firenze (Cooking Class and Lunch at a Tuscan Farmhouse with Local Market Tour from Florence)

3. Párizs (Paris Food Tour: Taste of Montmartre)

4. Barcelona (Interactive Spanish Cooking Experience in Barcelona)

5. New Orleans (New Orleans Food Walking Tour of the French Quarter)

6. New York (Best of Brooklyn Half-Day Food and Culture Tour)

7. Velence (Venice Food Tour: Cicchetti and Wine)

8. Madrid (Madrid Tapas and Wine Tasting Tour)

9. Tokió (Tokyo by Night: Japanese Food Tour)

10. Bangkok (Bangkok Food Tour)

forrás

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *