LOADING

Type to search

Ajánlom Családozom Élem Inspiráció Kipróbáltuk Szépítkezem

„Mi vagyunk az egyetlen natúrkozmetikum Schüssler – féle ásványi sókkal!”

Share

Minden túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy a Schüssler Natúrkozmetikumok egyedülállóak a piacon és bőrünknek olyan védelmet és ápolást nyújtanak, amelyet más kozmetikumok nem. Soós Adriennel, a márka megalkotójával arról beszélgettünk, hogy mi a titkuk, hogyan tudnak segíteni nekünk ezek a termékek.

Hogyan indult a vállalkozás?

Sok éven keresztül a gyógyszeriparban dolgoztam, ahol megismerkedtem a Schüssler ásványi terápiával. Egyediségük miatt azonnal megszerettem ezeket a csodálatos ásványi sókat, és arra gondoltam, hogy mi lenne, ha ezeket natúrkozmetikumokba zárva létrehoznék egy igazán csajos kozmetikai márkát, amely a bőrnek sejtszinten nyújt segítséget.

Miben rejlik ezeknek az ásványi sóknak a különlegessége?

Ezzel a 12 ásványi sóval nem csak felszínesen kezeljük a tüneteket, hanem hosszútávú megoldást nyújthatunk.

A Schüssler-féle natúrkozmetikumok a bőrön keresztül szöveti vagy sejtszinten működnek. Ellentétben a hagyományos kozmetikumokkal, nekünk nem az a célunk, hogy a bőrt kívülről lássuk el bizonyos anyagokkal, hanem az, hogy ösztönözzük és erősítsük a bőr saját működését a Schüssler-sók segítségével.

Ez valójában egy nagyon egyszerű, könnyen átlátható módszer. A Schüssler-féle terápiát ingerterápiának vagy információs terápiának is szokták nevezni. Például a 7-es sóval nem a hiányzó magnéziumot pótolom a szervezetemben, hanem abban segítek neki, hogy a felvett tápanyagból a magnézium a megfelelő helyen, a megfelelő mennyiségben épüljön be – éppen ott, ahol szöveti vagy sejtszinten erre szükség van. Ha egy hétköznapi példával szeretném szemléltetni: a Schüssler-sók hasonlóan működnek, mint egy építésvezető az építkezésen. Megmondják, hogy hol, miként és milyen mennyiségben épüljön be egy adott anyag. A Schüssler-féle sók, az ideális sejtműködés mellett a megfelelő felszívódási és beépülési folyamatokat is irányítják. Míg a többi módszer meglehetősen bonyolult, addig, ha kicsit alaposabban megismerjük a Schüssler-féle ásványi sókat, egy idő után már mi is tudjuk otthon kezelni vele magunkat, vagy akár az egész családot.

Hogyan fejtik ki ezek az ásványi sók a hatásukat egy kozmetikumban?

A bőrön át felszívódva, úgynevezett transzdermális úton segítenek beépíteni azokat az ásványi sókat, amelyekre az adott probléma megoldásához szükség van. Ezek mellé pedig olyan organikus alapanyagokat társítunk, mint például a sheavaj, az argánolaj vagy a jojobaolaj. Először készül egy natúr „alap”, amelybe aztán speciális eljárással beletesszük a Schüssler-féle ásványi sókat. Így a hatóanyagok és a sók együtt felszívódva, a bőrön át segíthetnek olyan problémák esetében is, mint a kitágult hajszálerek az arcon, a pigmentfoltok, a narancsbőr vagy éppen a ráncok.

Mi az, ami motivál egy új termék kitalálásánál?

Elsődleges célom, amellett természetesen, hogy termékeinkkel új alternatívát nyújtsunk a bőrproblémák kezelésében az az, hogy mindig valami egyedivel rukkoljunk elő. Habár a mi termékeink már alapjukban véve egyediek a bennük lévő biokémiai ásványi sók miatt.

Milyen problémákra kínálnak megoldást a Schüssler natúrkozmetikumok?

Amikor elindultunk, még csak nyolc termékünk volt, most pedig már harmincnál tartunk és folyamatosan bővülünk. A termékportfóliónkat két csoportra oszthatjuk: az egyikbe az alap arckrémek tartoznak, melyek különböző korosztályoknak különböző bőrproblémákra nyújthatnak segítséget, míg a másik csoportban vannak a kombinációs, úgynevezett „lifestyle” termékeink, amelyekben akár két-három ásványi sót keverünk össze. Azért sorolom „lifestyle” kategóriába ezeket a kozmetikumokat, mert velük igyekszünk követni a trendeket. Így születtek meg a korosztályokra szabott arcszérumok vagy a maszkok, de óriási népszerűsége van az anti-aging kozmetikumainknak is.


Le kell, hogy szögezzem, hogy csodát persze mi sem tudunk tenni. Ha például egy pattanásos bőrű kiskamasz folyamatosan fűszeres ételeket eszik, helytelenül táplálkozik, akkor az ő bőrén egyetlen kozmetikum sem segít igazán. De ha megszületik benne a döntés, és hajlandó akár egy kicsit is változtatni az étkezésén, plusz ezek mellé elkezd Schüssler natúrkozmetikumot használni, akkor segít neki a Nr. 9-es natúr szappan – erre a 13 éves lányom a legjobb példa.

Milyen új termékekkel tervezitek bővíteni a portfóliót?

Elindultunk a luxuskategória felé, amely persze nagyon relatív, mert valakinek ez az ötvenezer forintos arckrémet jelenti, míg másnak a tizenötezer forint is luxus. Van egy bőrtökéletesítő arcelixírünk, amelyben az ásványi sók mellett olyan high-tech hatóanyagokat használunk, amelyek mögött hatékonyságot igazoló vizsgálatok állnak. Az elkövetkezendő egy évben ezt a termékcsaládot szeretném bővíteni azon hölgyek részére, akik minden nap ápolják ugyan a bőrüket, de extra hatóanyag-pótápolásra is szükségük van.
Ezeken túlmenően, a meglévő termékcsaládokat is folyamatosan bővítjük, például most jött ki a rózsaszín agyagos arcmaszkunk, de szeretnék többféle maszkot is kínálni, különböző sókombinációkkal, különféle bőrproblémákra. A fiatalabb korosztályról sem feledkezünk meg, számukra is tervezünk valami újdonságot. A napokban rukkoltunk elő ki két új, különleges fogkrémmel: az egyik egy aktív szenes, két Schüssler sót tartalmazó, míg a másik teafaolajos és Aloe verás, mindkettő enyhe, mentolos, frissítő ízzel, fluoridmentesen készül.

Említetted, hogy a szérumok egyre népszerűbbek. Hogyan segítenek a bőrápolásban, mi az a többlet, amit nyújtani tudnak?

A szérumok magasabb hatóanyag tartalommal bírnak. A receptúrákat úgy készítjük el, hogy egy adott cél lebeg a szemünk előtt. Ha például egy intenzívebb ránctalanításról van szó, több olyan minőségi hatóanyagot is teszünk bele, amelyekkel extra ápolást, vagyis a bőr napi alapvető igényén túlmutató törődést vagyunk képesek biztosítani. A napi arckrémek nem tartalmazzák olyan mennyiségben a különféle hatóanyagokat, mint egy szérum, igaz, a céljuk is más. A szérumokat a bőrtípusunknak és a korunknak megfelelően elegendő lehet akár hetente vagy kéthetente használni.

Mennyire követitek a vásárlói elvárásokat?

Rendszeresen kikérjük vásárlóink véleményét és minden negatív visszajelzésből tanulunk, építkezünk. Hat éves a márka. Az elején gyógynövényes, klasszikus natúr kozmetikumokkal indultunk, ám be kellett, hogy lássam, hiába szeretem én ezt nagyon, a nőknek illat kell… Azt gondolom, hogy cégvezetőként és egy márka tulajdonosaként érzékenynek kell lennem a vásárlói visszajelzésekre, mert ők a legjobb fokmérők számunkra. Ezért is szeretem mindannyiójukat, és nagyon hálás vagyok azért, hogy ilyen lelkes közösség alakult ki a Schüssler natúrkozmetikumok körül.

Melyik az a termékcsalád, amelyet a legjobban szeretnek a vásárlók?

Egyértelműen az anti-aging vonalat. Bár most azt látom, hogy nagyon sikeresek lesznek a maszkok is és az 1+11-es testápolónk is „best seller”!

Hol lehet találkozni a Schüssler Natur CosMEDics natúr kozmetikumokkal?

A weboldalunkon kívül főleg a nagyobb patikákban. Ezen kívül a Mediline-ban, Herbaházban, BIJÓ-ban és a kisebb bioboltokban is lehet kapni a termékeinket, illetve a Rossmann harminc kiemelt üzletében árulja a fogkrémünket és a babáknak való termékeinket.

Hogyan látod, mennyire fontos manapság a nőknek, hogy tiszta, „mentes” termékeket használjanak?

Egyre fontosabb. A vállalkozásom mellett marketingesként dolgozom Magyarország egyik legnagyobb natúrkozmetikumokkal foglalkozó cégénél, amelyhez 11 natúrkozmetikai márka tartozik. Azt látjuk, hogy ma már alapvető elvárás, hogy valamiben ne legyen parabén és SLS, és már nem zavarja a nőket, hogy mondjuk egy sampon, vagy arclemosó nem úgy habzik, mint korábban… De ugyanez tapasztalható az élelmiszerek tekintetében is. Mindez nagyon bíztató már csak azért is, mert sok külföldi trend is érkezik ezzel a szemlélettel, amely itthon is egyre nagyobb hangsúlyt kap, mint például a „zero waste” mozgalmak. A környezettudatosság számunkra alapvető szempont. A következő fél évben azon fogunk dolgozni, hogy minden termékünk vegán legyen. Sok külföldi ide vonatkozó szakirodalmat olvasok, és azt látom, hogy a trendek nagyon gyorsan behálózzák a világot. Elég, ha csak arra gondolunk, hogy a legismertebb, globális márkák is egyre több bio és natúr termékkel lépnek piacra.

Biztosan nem könnyű létrehozni egy kozmetikai márkát. Neked milyen tapasztalataid vannak ezzel kapcsolatban?

Úgy indulsz neki, hogy megcsinálod, mert úgy gondolod, hogy jó az ötlet és ezzel adhatsz valamit a világnak. Én nem úgy kezdtem el, hogy akkor ez egy nagy márka lesz, hanem azt gondoltam, hogy először nézzük meg, mi lesz belőle. De most már úgy vagyok vele, hogy nagy márkát szeretnék, és erre vonatkozóan komoly terveim vannak. Ez rengeteg munkát jelent, de ez feltölt, és úgy tekintek rá, mint a harmadik gyermekemre. Családi vállalkozásként működünk, a férjem viszi a kereskedelmi részt és a sikerünk közös érdem. Amikor látod, hogy egyre nő a márka és ismeretlen emberektől köszönnek vissza a termékeink, akkor azt érzem, hogy eljutott az üzenetünk.

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *