LOADING

Type to search

Élem Ez+az Inspiráció

Íme az introvertáltak 7 olyan tulajdonsága, amit a legtöbb ember nem ért meg

Share

Te melyik típusba tartozol? Ha introvertált vagy, akkor azért, ha nem, akkor azért olvasd el ezt a cikket!

Az introvertált viselkedés lehet ajándék, de az extrovertált emberek számára furcsanak tűnhetnek azok a dolgok, amelyeket az introvertáltak csinálnak. Viszont nekik nagyon jó okuk van arra, hogy miért csinálják, amit… Íme 7 helyzet, amit a legtöbb ember nem ért velük kapcsolatban:

1. Ők is nevetnek

Időnként inkább a saját társaságukat részesítik előnyben. Szeretik a saját ötleteiket, szeretnek álmodozni, szeretnek létrehozni valamit, olvasni, filmet nézni, pihenni és időnként sokat nevetnek. Erre viszont csak akkor kerül sor, ha elég kényelmesen érzik magukat, hogy megosszák veled a humorukat. Sok komikus introvertált, ami sokszor magyarázza, hogy ők miért vesznek észre olyan dolgokat, amiket mások nagyon ritkán.

2. Egyedül kell lenniük, hogy feltöltődjenek

Az introvertált embereknek egyedül kell lenniük ahhoz, hogy újratöltődjenek. Az emberek általában azt gondolják, hogy az introvertáltak társadalmilag kínos, félénk, és unalmas emberek. Pedig ez nincs így! Ők nagyon értékelik a valódi kapcsolatokat, és mély beszélgetésekre képesek. Csak el akarják kerülni az értelmetlen érzelmi interakciókat másokkal. Ez az oka annak, hogy nem szeretnek sok emberrel részt venni egy buliban. Egyedül kell lenniük, mert elárasztja őket a sok ember és elfáradnak ettől.

3. Egyszerre szeretik az embereket, és egyszerre utálják is őket

Imádják az emberekben zajló jó dolgokat, szeretik megismeri az emberi valódiságot, jól érzik magukat körülöttünk, még akkor is ha nem mondanak semmit. Viszont nem szeretik a hamis személyiségeket, a pletykálkodást, az időjárásról vagy bármi másról való beszélgetést, ha az nem segíti a jobb megértését. Ez egy kétélű kard. Egy introvertált sokszor gondolkozik azon, hogy megismerje-e az előtte álló embert… Sokszor inkább nemet mond, de ez nem ellened irányul. Az introvertek tudják, hogy kit akarnak a barátaik között tudni és kit nem.

4. Biztos, hogy hűséges lesz hozzád

Egy introvertáltnak időbe telik amíg megismer téged, és ez sokat jelent aztán számára. Nekik egy barát nem csak egy ember, hanem azt jelenti, hogy sok időt, szeretet, és kedvességet adnak a másik embernek. Azt akarják, hogy te is ragaszkodj hozzájuk és igazi barátok legyetek. Nem szabad őket lerázni és triviálissá tenni a barátságukat. Az árulást is nagyon rosszul viselik. Ez örökre elvághat egy ilyen embertől. Számukra az őszinteség és a hűség a legfontosabb.

5. Nem szeretik a váratlan látogatókat

A befelé forduló embereknek nem tetszik semmi váratlan, de különösen nem szeretik a váratlan látogatókat. Megvan a saját idejük. Tudják, mit csinálnak egy nap, és nem szeretik ha megzavarják közben. Mivel minden napjukat átgondolják, így amikor valaki betoppan hozzájuk, akkor ez a tervezés szertefoszlik.

6. Nem unatkoznak, de úgy néznek ki, mint akik igen

Az introvertált ember szórakozhat anélkül is, hogy egész nap ugrálna. Valójában ritkán unatkoznak, mivel a legtöbb alkalommal legmélyen belül gondolkodnak. Gondolataik megakadályozzák őket abban, hogy unalmas legyen az életük. Kreatív típusok, és amikor energiát kapnak, akkor összpontosítanak egy-egy önálló tevékenységre. Még ha úgy is tűnik, mintha untatná őket valami, ez nem így van. Ők tudnak nyugodtan ülni, amikor lelkesednek is valamiért.

7. Időről időre el kell vonulniuk

Szeretnek a barátaikkal lógni, és kávézni, de csak az igazi barátaikkal. A felületes emberekkel nem szívesen beszélgetnek. Miután egy ideig közösségi életét éltek, és emberek vették körül őket, az introvertek csak arra várnak, hogy elvonuljanak a világ elől néhány napra és újra remeteként éljenek. Aztán keresik majd a társaságot, de néha kell nekik egy-egy nap távolság az emberektől. (via)

Ezt olvastad már?

http://goodstuff.hu/2017/01/05/tul-empatikus-vagy-igy-kezeld-az-oszintetlen-embereket/

Tags:

You Might also Like

19 hozzászólás

 1. Ilona 2019-08-27

  Bizony, így van. 🙂

  Válasz
 2. Takács Ágota 2019-08-27

  Hűha, olyan mintha rólam írnának 🙂

  Válasz
 3. Cinti 2019-11-21

  Teljesen igaz. Mintha magamról olvasnék. 🙂

  Válasz
 4. Márti Csomósné 2019-11-24

  Nagyon tetszik .Én pont ilyen vagyok. Teljesen rám illik az egész meghatározás. Csak azt nem tudtam, hogy az én magatartás formámat ez a szó takarja: hogy introvertált

  Válasz
 5. MIHÁLYI József 2020-01-02

  A lényeg kimaradt.
  Nem szeretjük az értelmetlen locsogást, sőt, elvárjuk, hogy egy információnak a LÉNYEGÉT mondják el, a körítés és hablaty rohadtul nem érdekel.

  Válasz
  1. Erika 2020-06-06

   pontosan 🙂

   Válasz
  2. Ullrich Gergely 2021-02-19

   De igen, az is le volt írva a cikkben.

   Illetve vokt egy kommentelő, aki azt írta, hogy nem tudta eddig, hogy van ilyen típus, hogy introvertált, amibe ő is tartozik. Ajánlom neki az alábbi, váltakozó mélységű gyűjteményt is:

   https://utvesztox.blog.hu/tags/kreativit%C3%A1s-introverzi%C3%B3

   Üdv: Ger.

   Válasz
 6. Rita 2020-01-04

  Minden szó igaz rám is.
  A semmit tevés nem az én asztalom.Sajnos felesleges csacsogásra sosincs idöm.Megtanunem enltam hogy az igaz barátokon kivül aki nem segit céljaim elérésében azt nem engedem magamhoz közel.

  Válasz
 7. Kati 2020-01-14

  És egy ilyen férfi nem is tud megszeretni egy locsi-fecsi nőt? Vagy már borítékolva van a valamikori szakítás?

  Válasz
 8. JOLÁN 2020-03-06

  SZERETEM A TÁRSASÁGOT, IMÁDOM A GYERMEKEKETsZERETEK UTAZNI,,.mÉGIS MINDIG VAN BENNEM VÁGY UTAZNI, SŐT EGYEDÜL LENNI, HEGYEK KÖZZÁ VÁGYOM LEGTÖBBSZÖR, VAGY FOLYÓK PARTJÁRA.

  Válasz
 9. Gergo 2020-03-08

  En nem ilyen tipus vagyok, de ez mind igaz rajuk, de ennek az en szemembe megvan a negativ oldala is, mutujsag, sunyisag sokukban ott van es nem szokimondoak, inkabb elfojtjak magukban a szot, nem kiszamithatoak teljesen, ez az en velemenyem.

  Válasz
  1. Ullrich Gergely 2021-02-19

   Fogadjunk, hogy Ön erősen kolerikus alkat 🙂

   Válasz
 10. Judit S. 2020-06-05

  Én szeretem a nagyszabású bulikat, a társaságot, szeretek táncolni is, de minden nap minimum egy-két órát el kell töltenem teljesen egyedül ahhoz, hogy feltöltődjek.
  Egyedül enni is szeretek.

  Válasz
 11. Attila 2020-06-07

  Jé,ez az írás pont rá illik a feleségemre. Sajnos én ennek az ellentéte vagyok s míg nem tanultunk meg egymás mellett élni, nagyon nehéz időket éltünk át. Viszont utánna, mikor már tudjuk egymás határait, szükségeit (időnként elvonulni töltődni, meditálni) nagyon boldog életet tudunk élni egymással és a gyerekekkel.

  Válasz
 12. Viki 2020-06-07

  Mi az, hogy mutujság?
  A sunyiságot nem érzem igaznak, én pl kifejezetten szókimondó vagyok, nem zavar a konfrontáció sem és nem szeretem a mellébeszélést. Kifejlesztettem magamban azt, hogy hogy tudok udvariasan véget vetni egy céltalan társalgásnak.
  De ismerek más introvertáltakat, akik feleslegesnek tartják megmondani, amit gondolnak, ők számomra is sunyinak tűnnek, de ez valójában tiszteletlenség, legalábbis én így gondolom. A sunyi fél, viszont itt nincs szó félelemről, de attól tartok, lenézésről igen. Ez elég ellenszenves tud lenni, és én ki nem állhatom. Talán ezt ézed te is, nem?

  Válasz
 13. Máté 2020-06-08

  Teljesen igaz ez az én személyiségem!!!

  Válasz
 14. Maxi 2021-02-20

  Én például leszoktam arról, hogy őszintén megmondjam a véleményem, mert többször nem az volt, amit hallani kívántak. De egyébként minden pont igaz rám, és kifejezetten rosszul viselem, ha bármi miatt borul a napirend. És többször nem bánom, ha lemondják a találkozókat.

  Válasz
 15. Réka 2021-04-26

  Tűpontos.

  Válasz
 16. Kata 2022-04-17

  Tűpontos megfogalmazás akár rólam is írhatták volna,emlékszem már gyerekkoromban is tökéletesen elvoltam a magam kis belső világában,és ez most is így van 54 évesen. 🙂 A zene és az állatok szeretet az ami éltet és feltölt.

  Válasz

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *