LOADING

Type to search

Inspiráció Mozizom

Keanu Reeves: a színész akit rengetszer megtört már az élet, de ő mindig talpra állt

Share

Sokan azt hiszik, hogy Keanu Reeves élete irigylésre méltó. Egy része biztosan az (például a színészi karrierje) de a magánéletében sok fájdalmas dolog történt, ami végül hatott a karrierjére is. De mégis talpra állt. Többször is! Inspirálódj az ő történetéből!

Keanu Reeves távolról úgy tűnhet, hogy mindig szomorú, és magányos és mintha nem lehetne felvidítani. A színész élete elképesztően sok tragédiát hordoz, így nem csoda, hogy nem mindig jó kedvű. Pedig akik vele dolgoztak az egyik legrendesebb, legközvetlenebb fickónak írják le a színészt, aki hiába világhírű, mégis két lábbal jár a Földön. Pedig azt is megtehetné, hogy mindenhová testőrökkel, magánrepülőgéppel járjon, de ő nem ilyen…

A tragédiáktól a buddhizmusig

Keanu az első megpróbáltatásait már kisbabaként elszenvedte, amikor édesapja elhagyta az anyját, és a kisfiút. Pedig a család az elején még normális volt. Keanu nevét a hawaii származású édesanyja adta a fiúnak, nevének jelentése Szellő a hegyek fölött. Sajnos születése után nem sokkal szülei kapcsolata megromlott, így Reeves édesanyjával New Yorkba költözött, majd onnan Torontoba. A kamaszfiú utoljára 13 éves korában találkozott a drogproblémákkal küzdő apjával, azóta nem tartják a kapcsolatot. Keanu igazi kamasz volt, 1983-ban otthagyta a középiskolát és egy színiiskolába iratkozott be, hogy megismerkedjen a szakmával. Játszott a színiskolai Rómeó és Júliában, és első szerepét a vásznon 1986-ban kaptam meg a Friss hús című filmben, ahol egy jégkorongozót alakított.

Az áttörést az 1988-as Veszedelmes viszonyok hozta meg számára. Utána játszott a Vásott szülők című vígjátékban, a Bill és Ted zseniális kalandjában, majd az Otthonom Idaho meghozta a tényleges szakmai áttörést is. Játszott Anthony Hopkinssal és Winona Ryderrel egy Dracula feldolgozásban, a Holtpontban, a Féktelenülben és a Sok hűhő semmiért című filmben újra Shakespeare karakterét formálta meg.

Ahogy jöttek a sikerek úgy kezdték el érdekelni az embereket Keanu magánélete, amiről ő szinte sosem beszél és beszélt a sajtónak. Annyit tudni, hogy 1993-ban kábítószer-túladagolásban elveszítette egyik legjobb barátját River Phoenixet, és ez eléggé megroppantotta őt.

Sajnos a tragédiák folyama nem állt meg. 1999-ben akkor barátnőjével Jennifer Syme-val első közös gyermeküket várták, ám a kislány halva született. Egy férfinek, aki régóta szeretett volna már apa lenni ez hatalmas törést jelentett. A tragédia után újra tervezték az életet Jenniferrel, de a nő 2001-ben halálos autóbalesetet szenvedett.

Amikor a színész a Mátrixot forgatta egyik húga éppen a kiújuló leukémiájával küzdött. Keanu erre fogta magát, átszervezte az életét, és elutazott hozzá, hogy ápolja, és jobb kedvre derítse, főzzön rá és elkísérje a kezelésekre. Szerencsére a húga jobban lett, de érthető, hogy a színész a tragédiák sora elől a munkába menekült.

A jelenleg 55 éves színésznek bár voltak kapcsolatai, de ritkán beszél a magánéletéről, és a világ szingliként tartja számon. Pedig ő is szeretne édesapa lenni. Így nyilatkozott egy interjúban néhány éve:

Nem menekülök az élettől, tudom, hogy az élet csodás. Próbálok minél kevesebbet egyedül lenni a gondolataimmal. Én is szeretnék újra házas lenni és szeretnék újra gyereket. De ez a hegy csúcsa. Hogy ez megtörténhessen, előbb valahogy meg kell másznom a hegyet. Ehhez időre van szükségem.

Keanu régóta követi a buddhizmust, és igyekszik a tanok szerint élni. A filmjeivel keresett pénzből rengeteget adományoz. Támogadja az állatjogokért küzdő PETA-t, a beteg gyerekek alapítványát, egy rák ellenes alapítványt is.

A 2019-es év Keanu éve

Bár voltak filmek nélküli évek az életében, sikerei azonban őt igazolják. Bármibe is fog bele, azzal tarol. Nemrég jött a hír, hogy 2021-ben folytatják a Mátrixot, amihez természetes felkérték őt is. Ki más lehetne Neo?

2019-ben egy X-box játékbemutatón jelent meg (ő formálja meg a Cyberpunk játék egyik karakterét). Keanu lélegzetelállítónak nevezte a játékot, erre a közönségből valaki bekiabálta neki, hogy “Te vagy lélegzetelállító” erre Keanu elmondta a hölgynek, hogy ő a lélegzetelállító, aztán folytatta a többi emberrel, akik a sorban ültek. Később ezeket a szavakat skandálta az egész közönség. A színész nemrég a Bill és Ted folytatásán találkozott egy vesebeteg rajongójával, akivel mókás fókat készített. A képek bejárták az internetet, és ez egy újabb bizonyíték arra, hogy milyen közvetlen is ő. Sokáig sorolhatnánk még a tetteit, de nem tesszük. Csak arra buzdítunk mindenkit, hogy érdemes tanulni az élettörténetéből, mert bár sokszor törte meg őt a sors, sokszor nem volt miért felkelnie, mégsem adta fel. Újra és újra talpra áll.

Ezt olvastad már?

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *