LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

10 módszer, hogy újra higgy magadban!

Share

Nincs abban semmi új, ha azt mondjuk, hogy ha valaki sikert szeretne elérni, akkor hinnie kell magában. Milyen kár, hogy annak ellenére, hogy ezt tudjuk, mégis sokszor elveszítjük a hitünket és átadjuk magunkat a sötét félelmeknek a kishitűség undok árnyának.

Kevés ember él olyan életet, amelyet mindig is álmodott magának, mert sokan az első akadálynál inkább feladják a céljaikat és visszahúzódnak a biztonságos csigaházba. Ennek egyik oka éppen az, hogy nem bíznak magukban. A világ, amelyben élünk nagyon hasonlít egy versenypályára, tele feladatokkal és kihívásokkal, amelyben ha hibázunk, máris elkezdünk kételkedni magunkban és a képességeinkben. De egy hiba még nem a világ vége. Mindenki hibázik, csak az nem, aki nem csinál semmit. Ilyenkor nincs más dolgunk, mint felállni és folytatni ott, ahol abbahagytuk. Az alábbiak segítségével neked is sikerülni fog.

1. Fogadd el a jelenlegi helyzetedet.

Ez az első és legfontosabb dolog, ha újra hinni akarsz magadban. Fogadd el, ami történt, fogadd el, hogy hibáztál, hogy nem vagy mindig tökéletes. Köss békét magaddal és azzal, ahol jelenleg tartasz az életedben és mindazokkal a körülményekkel, amelyek ebbe a helyzetbe vezettek téged. Ahhoz, hogy megerősödj szükséged van az elfogadásra. Csak így lesz elég energiád változtatni az életeden.

2. Gondolj a múltbéli sikereidre.

Ha egy kudarc a kedvedet szegte, nyúlj vissza a múltba új motivációért. Gondolj azokra az időkre, amikor sikerrel vetted az akadályokat és megállíthatatlan voltál. Emlékezz arra, amikor akartál valamit és mindent követ megmozgattál….és megcsináltad. Emlékezz arra, amikor fantasztikusnak láttad magadat.

És most hidd el, hogy újra képes vagy rá. Mert ha egyszer meg tudtad csinálni, meg tudod csinálni máskor is.

3. Bízz magadban.

A másik legfontosabb dolog, hogy akkor tudod visszahozni magadat és segíteni magadon, ha bízol magadban. Mert ott van benned az energia, az erő, a bátorság… és igen, a győzelem is. Használd ki az időt olyan tevékenységekre, amelyekkel újra felépíted az önbizalmadat.

4. Beszélgess magaddal.

Te vagy az, aki megteremteni azt, aki lenni szeretnél. Nincs szükséged senkinek a jóváhagyására, csak magadnak tartozol elszámolással. Ezért beszélj magadhoz, motiváld magad, erősítsd meg magadat. Próbáld meg naponta és rájössz, hogy sokat segít majd.

5. Ne engedd, hogy a félelem megállítson.

A félelem annyit tesz, mint hamis dolgokról elhinni, hogy igazak. Ezek azok a dolgok, amelyek visszatartanak attól, hogy higgy magadban és attól is, hogy valóra váltsd az álmaidat. Nézz szembe a félelmeiddel, tudatosítsd magadban őket és ne hagyd, hogy megállítsanak.

6. Bocsáss meg magadnak.

Bocsásd meg magadnak a hibáidat és minden rossz döntésedet, amelyet a múltban elkövettél. Ne ostorozd magad tovább. Nézz előre, a jövő annyi mindent tartogat még számodra. Ott megteheted mindazt, amit csak akarsz.

7. Légy pozitív.

Ha pozitívan állsz minden változáshoz az a legjobb módja annak, hogy visszanyerd az önbizalmad. Légy hálás azért, amilyen vagy és mindazért amid van. Nézz mindent egy ilyen szemüvegen keresztül és meglátod azt a sok jót, ami a világban van.

8. Engedd, hogy egy life coach segítsen.

Egy life coach az a szakember, aki nagyon sok helyzetben segíteni tud, aki támogat és végigvezet téged az úton. Segíteni tud abban, hogy felismerd az erősségeidet és meghatározd a céljaidat. Hisz benned, és segít, hogy te is újra képes legyél hinni magadban.

9. Ne hátra nézz!

Jobb, ha tudod számtalanszor fordulhat még elő az életben, hogy úgy érzed feladod. A kisördög bármikor előbújhat újra és a füledbe duruzsolhatja, hogy add fel, és te egy csapásra újra elkezdesz majd kételkedni magadban. De ne hallgass rá! LEGYÉL ERŐS ÉS MENJ TOVÁBB! NE ADD FEL! Folytatnod kell, amit elkezdtél és ne legyen kétséged afelől, hogy el fogod érni, amit szeretnél. És amikor végre eléred az célodat, meglátod majd, hogy mennyit erősödtél.

10. Engedd élni magad.

Hagyd, hogy az életed folyama haladjon az áramlattal. Ha megtanulod, hogyan hagyd magad sodródni, észre fogod venni, hogy az élet csodálatos és nagyon értékes. Ha hagyod, hogy vezessen, akkor az élet tele van ajándékokkal. Fogadd el az életedet, azt a sok mindent, amit kaptál és tanulj meg pihenni. Engedd be az életedbe a változásokat, és hagyd, hogy vezessenek. Mert az út végén ott vár rád a SIKER.

Olvasd el ezt is:

http://goodstuff.hu/2017/03/14/8-gondolat-ami-feltetlenul-jusson-eszedbe-ha-rossz-napod-van/

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *