LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

11 emlékeztető azokra a napokra, amikor nem vagy a *legjobb verziója* önmagadnak

Share

Szeretnél fejlődni és tanulni? Szeretnél jobb ember lenni? Már most többet tettél magadért, mint mások. Pedig még nem kezdted el. Csak gondolkodsz rajta. Viszont sokan még ezt sem teszik, mert eszükbe sem jut…

A legtöbb ember ugyanis megtagadja a változást.

Nekik úgy kényelmes, ahogy van – még akkor is, ha az egész eddigi életüket a nyomorúság és a szomorúság jellemezte. Így örülök, hogy mivel összekacsintottál az önfejlesztéssel, te nem vagy egy közülük.

De vajon hogyan válhatsz önmagad legjobb változatává?

Segítségül összeszedtem neked 10 támpontot, hogy minél hamarabb sikerüljön elérni az önfejlesztéssel kapcsolatos céljaidat.

1. Azoknak az embereknek lehetnek rossz pillanataik akikre felnézel. Ők is összeomolhatnak néha. Nem olyan tökéletesek, mint amilyennek látszanak. Egy példakép megléte ösztönző lehet, ugyanakkor nem szabad túlidealizálni. Tudd: te is vagy ugyanolyan értékes, mint mások.

2. A változás egy folyamat. Időbe telik. A rossz szokások nem szüntethetők meg egy szempillantás alatt. Sőt, valószínűleg párszor vissza is fogsz esni, mielőtt bármilyen sikert elérnél. De ne add fel! Ne veszítsd el ok nélkül az önmagadba vetett hitedet.

3. Olyan emberekkel kell körbevenned magadat, akik inspirálnak, hisznek benned és bátorítanak. Bárkinek, aki lehúz téged, nincs helye az életedben. A tápláló kapcsolatok elengedhetetlenek az önfejlesztés útján.

4. Nem vagy rossz ember. Ezt sose feledd. Csak azért, mert esetleg van néhány olyan tulajdonságod, amelytől szívesen megszabadulnál, nem jelenti, hogy bármi gond is lenne veled. Ember vagy… és az embereknek vannak hibái.

5. Csak azért, mert erőlködnöd és küzdened kell, nem jelenti azt, hogy rossz úton haladsz. Azt sem, hogy fel kellene adnod! Ahhoz, hogy elérd a legszebb álmaidat, néha igenis harcolnod kell.

6. Magad miatt kell a legjobb változatoddá válnod. Nem azért, hogy a szüleid büszkék legyenek rád, esetleg, hogy a barátaid elfogadjanak. Önmagadat kell lenyűgöznöd. Önmagadra kell büszkének lenned.

7. Ne legyél szigorú… önmagadhoz! Ha igazán változtatni akarsz, légy elnéző. Nem vagy a saját ellenséged és nem is kell úgy kezelned magadat.

8. Még akkor is, ha eléred a kitűzött célt az önfejlesztésben, adódhatnak újabb és újabb lehetőségek. A növekedés folytatódni fog. Az utazás soha nem ér véget – egy egész életen át tart.

9. Próbálkozz tovább! Akkor is, ha úgy érzed, sosem fogsz sikerrel járni. Űzd el a kétségeidet és törj előre!

10. Szeretheted önmagadat. De tényleg! Oké, mindig lesznek olyan részeid, amelyeken dolgoznod kell, de attól még megteheted. Valójában az önfejlesztés pontosan annak a jele, hogy szereted önmagadat.

11. Engedd meg magadnak, hogy időnként újratervezd a dolgokat. Nem mindenki talál rá azonnal az útjára, és néha pihenni is kell. Teljesen normális, ha néha nincs kedved semmihez, a töltődésre is szánj időt!

Belegondoltál már ebbe?

Akkor épp itt az ideje…

(Ludányi Bettina)

Olvasd el ezt is:

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *