LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

A férfiak védelmében, azaz nem minden NŐ nő…

Share

Mi, itt a magazinnál sokszor megkapjuk, hogy nem írunk a férfi oldalról, pedig ott is lenne mit boncolgatni.

Ezt többnyire azzal szoktuk elhessegetni, hogy mi sem keresünk meztelen férfiakat a Playboy-ban, mert az egy férfi magazin. Ez pedig egy női. Ettől függetlenül örülünk azoknak a férfiaknak akik velünk vannak, akik fejlődnének, akiket szintén érdekel az önismeret. (Mert rengeteg cikk szól erről, és ez nem csak nőknek…)

Tegyünk azonban egy kicsit rendet a fejekben is. A legutóbb ugyanis írtunk egy cikket arról, hogy miért marad egyedül sok erős nő, és miért nem mennek bele “majdnem” kapcsolatokba, mint anno, nagyon régen azok a nők, akik akár bántalmazó házasságban is képesek voltak évtizedeket lehúzni.

Úgy vettük észre az elmúlt lassan hat évben, mióta írunk, mióta létezik a magazin, hogy az “erős nő” kifejezés zavarja a féfiakat. Ennek pszichológiai okát mindenki magában keresse, hogy miért érzi úgy, hogy erre a szóra reagálnia kell, ugyanakkor én is írnék néhány dolgot, hogy szerintem, szerintünk ki NEM az.

Először is, nem összetévesztendő az Erős nő, az Agresszív nővel. Valaki nem attól lesz erős, hogy ordítva követeli ki azt, ami szerinte neki jár. Alanyi jogon.

Egy udvarias férfi szívesen kinyitja az ajtót egy nőnek, ha azonban az a nő a kávézó asztalnál káromkodik és böfög valószínűleg feláll és elmegy. Utána az a bizonyos nő hiába hisztizik, hogy ő ilyen, fogadják el ilyennek.

Aki maga körül csak rombolni tud, és kizárólag a saját szerepével, fontosságával, szépségével, karrierjével, erejével, hatalmával van elfoglalva nem “erős” hanem egy törtető, aki egy idő után egyedül marad.

Nem azért, mert karriert épít, és fontos neki a boldogulása, a pénz és a jólét – ezekkel semmi baj nincs. Hanem azért, mert ha közben tipor, rombol és üvölt, akkor óhatatlanul nem marad meg mellette senki, aki egy kicsit is kedvelni fogja. Az emberek el fognak fáradni az önzőségében, abban, hogy magán kívül semmi mással nem foglalkozik.

Sokan vannak, akik úgy döntenek, (mert miért ne tehetnék), hogy karriert választanak családalapítás helyett. Ámen! Nem ezért marad valaki egyedül az életében, hanem azért mert közben megfeledkezik olyan női erényekről, mint a kedvesség, a tapintat, a figyelem, a gyengédség.

Ezekről ugyanis nem kell lemondani. Ezekkel együtt erős valaki. Úgy erős valaki, hogy közben figyel arra is, hogy ki az, aki bátorításra szorul.

Nem attól lesz erős valaki, hogy kérdés nélkül dobálja a férfiakat, hogy nem figyel oda mások érzéseire, hogy azt hiszi, a férfi azért van mellette, hogy kiszolgálja, hogy csak adjon.

Nem attól lesz valaki NŐ, hogy kizárólag magával van elfoglalva, hogy csak saját maga érdekli, és a férfit, aki szereti módszeresen kihasználja. Akár érzelmileg, akár anyagilag.

Nem attól lesz valaki NŐ, hogy családja van, miközben a családjára egyáltalán nem fordít időt, csak magára. Mert ő most erős nő. Mert az mondja magáról. Mert az neki jár. Közben pedig életeket tesz tönkre…

Mi nem ítélkezünk.

Előfordulhat, hogy valakivel elszalad a ló. Saját magát kiteljesedve érzi, és azt hiszi, hogy neki mindent szabad.

Ilyenkor jó, ha van egy szülő vagy barát, aki rászól: “Hé figyelj csak! Mostanában eléggé elszálltál, és szép lasssan egy agresszív idiótává változol!”

Senki sem tökéletes.

Egy erős NŐ sem az.

Ugyanakkor nem összekeverendő az agresszivitás és az erő. Egy erős nő ugyanis nem agresszív, és nem bánt másokat. PONT azért, mert tudja, hogy az milyen.

Bántották őt is eleget…

Olvasd el ezt is:

Tags:
Hidasi Judit

A Goodstuff Magazin alapítója, főszerkesztője, író, újságíró. Hisz a szavak erejében, a rock and rollban és a nőkben. (És persze a férfiakban...) Jelenleg hatodik könyvén dolgozik, Április út című regénye Szlovéniában érettségi tétel. Elkötelezett híve a szakmájának, az oktatásnak, és az új dolgok felfedezésének. Ide írhatsz neki: goodstuffmagazin@gmail.com Könyveit itt keresd:gabo.hu és publio.hu(És a könyvesboltokban.)

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *