LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

Olvasd el *ezt*, mielőtt visszaírnál annak, aki összetörte a szíved…

Share

OMérlegelned kell, hogy megkockáztatsz egy újabb fájdalmas élményt vagy inkább megkíméled magadat tőle.

Összetörtél, amikor szakított veled…

Az éjszakák és a nappalok is szörnyűek voltak. Szinte energiád sem volt kikelni az ágyból. Csak nagy erőfeszítések árán sikerült túlélned ezt az időszakot.

Végre jól vagy… nagyjából.

De legalább már nem fáj annyira, ez a lényeg.

Aztán észreveszed: jött egy üzenet a Facebookon.

Tőle.

Felüti a fejét a remény, és a sok átsírt éjszaka, a csalódás húsba vájó emléke könnyed pillangóként röppen tova. Mintha meg sem történt volna. Hiszen most itt van. Írt! Ez azt jelenti, hogy gondol rád, nem igaz?

Vissza akarsz írni neki…

Mielőtt azonban ezt megtennéd, kérdezd meg magadtól: jó ötlet? Kérdezd meg magadtól, hogy a beszélgetésnek boldog vége lesz, vagy csak újra visszatér a fájdalom?

Mielőtt visszaírnál neki, emlékeztesd magadat, hogy a kapcsolat nem minden, a gyógyuláshoz pedig idő kell. Csak azért, mert jelenleg magányosnak érzed magadat, nem kellene visszafutnod a karjaiba. Jelenleg nem vagy biztos benne, hogy képes leszel találni helyette valaki mást… Ez teljesen rendben van, de ez nem azt jelenti, hogy foglalkoznod kéne valaki olyannal, aki szemétként kezelt és eldobott.

Mielőtt visszaírsz, jusson eszedbe a büszkeséged. Ne feledd: olyasvalakit érdemelsz, aki nem bánt téged, aki nem játszik veled, aki nem szórakozik az érzéseiddel és nem egy tárgyként tekint rád, aki hasznos ugyan, de nem értékes.

Jobbat érdemelsz, mint amit a múltban kaptál…

Mielőtt visszaírsz neki, kérdezd meg magadtól: miért gondolja úgy, hogy újra kapcsolatba kell lépnie veled? Részeg talán? Le akar akasztani valakit a szögről, és te vagy kéznél? Netán rájött, hogy senki más nem viseli el őt rajtad kívül. Ha úgy gondolod, valami hasonló oka volt írni neked, akkor nem vagy köteles válaszolni… Akármit mond. Akármivel próbál magához édesgetni.

Mielőtt visszaírsz neki, szánj egy percet arra, hogy fejben lejátszod mindazt, ami a múltban történt köztetek. Ne feledkezz meg a sok hazugságról, amit a szemedbe mondott. Emlékezz minden ígéretére, amit megszegett. Emlékezz minden alkalomra, amikor csalódást okozott és megríkatott. Ne felejtsd el, mennyire különböztök egymástól. Ne ess bele a csapdába! Ne ringasd magadat abba a hitbe, hogy ő volt a tökéletes…

Mert nem volt az.

Emlékezz inkább azokra az okokra, amelyek miatt örülnöd kellene, hogy már nem az életed része.

Mielőtt visszaírnál neki, gondolj rá, milyen nehéz volt elengedni. Gondolj bele, mennyire nehéz lesz uralkodni az érzéseiden, ha válaszolsz egy ártatlannak tűnő üzenetre. Talán fájni is fog. Talán visszacsúszol oda, ahol hetekkel vagy hónapokkal ezelőtt voltál…

Rendben van, ha törlöd az üzenetét és csak éled tovább az életedet – nélküle. Mert nem tartozol neki válasszal. Nem tartozol neki az időddel. Nem tartozol neki a figyelmeddel. Nem tartozol neki SEMMIVEL.

Mielőtt visszaírnál, kérdezd meg magadtól, szeretnéd újra feltépni a régi sebeket? Döntsd el, hogy valóban kockáztatni akarod-e azt, hogy talán újra összetöri a szívedet…

(Ludányi Bettina)

Olvasd el ezt is:

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *