LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

Hamarosan minden jobbra fordul, ígérem…

Share

Egy reggel, hamarabb, mint hinnéd, azzal a meleg, barátságos érzéssel a gyomrodban ébredsz majd, hogy minden rendben van.

Ez egy megnyugtató és tökéletes érzés lesz.

És amikor belenézel a tükörbe, azt mondod: minden oké velem.

Biztonságban és szeretetben leszel.  Úgy fogod érezni, hogy a világ nem is annyira ijesztő, mint eddig gondoltad. Olyan lesz, mintha megszűnne végre a válladat nyomó teher… és képes leszel teleszívni a tüdődet friss és tiszta levegővel.

Az összes fájdalom, szorongás és aggodalom után, amelyek miatt hónapokig vagy évekig szenvedtél, végre jól fogod érezni magadat. Valóban jól. És ez az állapot meglepetésként fog érni. Felteszed magadnak a kérdést: mindez valódi, vagy csak álmodom?

Olyan jó most minden, hogy… túl szép, hogy igaz legyen.

Pedig az.

Ez az érzés itt van és maradni akar.

Mert túljutottál a nehézségeken. Látszódnak ugyan a sérülések és az ütések, a szíved is fáj, de a fejed és a lelked egyre inkább tisztul. Egyre könnyebb lesz. Magad mögött hagytad a sötétséget, és újra kiléptél a fényre. És amikor ez a megkönnyebbülés elárasztja a lelked, a beborít a jóság állapota és akkor fogod megérteni: a boldogság az, amit most érzel.

Amikor eljön a reggel, úgy fogsz felébredni, hogy már nem lesz olyan nehéz az élet… Már nem lesz akkora kihívás mosolyogni. Sőt, nem kell hamis mosolyt erőltetned az arcodra és állandóan emlékeztetni magadat: rejtsd el a szomorúságodat, vedd fel a bátor arcodat.

Reggel teljesnek fogod érezni magadat…

Ott lesz a bizonyosság, hogy ilyennek kell lennie az életnek.

Nem fogsz azon aggódni többé, hogy nem vagy elég jó. Amiatt sem, hogy mások mit gondolnak rólad. Rájössz, hogy a szorongásaid nem mindig tükrözik az igazságot, és hogy a boldogság mindig csak rád várt!

Még akkor is, amikor minden sötét volt körülötted…

De megtanultad, hogy magadat kell választanod. Megtanultad, hogy harcolnod kell. És amikor eljön a nap, és végre otthon érzed magadat a testedben, minden oké lesz. Jobban, mint azelőtt bármikor.

Mert amikor a lelked otthon érzi magát a testedben, akkor a gondolataid is tiszták. Meglátod: van helyed a világon. És amikor visszatekintesz a múlt sötétsége felé vagy a hegyekre, amelyeket meg kellett másznod, büszkeség fog majd el.

Hogy hány csatát megnyertél már…

Hogy milyen messzire jutottál…

Tudom, most azt gondolod, hogy ez az állapot sosem jön el. Sosem fogod megtalálni a boldogságot. Mert te vagy a kivétel. Te vagy az egyetlen, aki sosem fogja meglátni, milyen a tökéletes élet. Tudom, úgy gondolod, te vagy az, aki mindig olyan csatákat vív, amiket nem lehet megnyerni.

Ám tévedsz…

Meg fogod találni a boldogságot.

El fogsz jutni odáig.

Rendben leszel.

Mert annyi holnap van ezen a világon, annyi napfelkelte és annyi kezdet… Minden állandóan változik, így te is. El fogsz jutni oda, ahol azt érzed: ott vagyok, ahol lennem kell. Nem a múltadnak kell diktálnia a jövődet. Csak ezért, mert a dolgok nehezen mentek eddig, nem azt jelenti, hogy ezután is így lesz.

És csak azért, mert hosszú ideje nem voltál boldog, nem azt jelenti, hogy sosem leszel az…

Tegyél érte, hogy a dolgok jobb irányt vegyenek!

Mindeközben rendben van, ha azt szeretnéd, hogy az élet könnyen menjen. Nem vagy gyenge, mert erre vágysz… Sőt, nem is kell folyamatosan küzdened azért, hogy bármit is bizonyíts magadnak vagy a világnak.

Megengedheted magadnak, hogy megpihenj és a boldogságot válaszd.

Megláthatod a fényt a sötétben.

Megengedheted magadnak, hogy reménykedj egy jobb jövőben…

Tudom, hogy néha nehéznek érzed a létet. Sokszor nehezedik rád súly. De lásd meg az igazságot: a rossz dolgok sosem tartanak örökké. Te pedig kudarc nélkül fogsz átjutni a nehéz időkön. Úgy fogsz járni a sötétben, mint a Hold – lágyan és könnyedén.

Csak ígérd meg: nem adod fel a reményt…

Mert hiszed vagy sem, valami csodálatos dolog vár rád.

(Ludányi Bettina)

Olvasd el ezt is:

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *