LOADING

Type to search

Ez+az Rácsodálkozom

Te is csak a halloweeni (netán karácsonyi) dekorra tudsz gondolni? Akkor van egy jó hírünk!

Share

A Halloween hivatalosan csak egy hónap múlva kezdődik, de te már elkezdtél felkészülni rá? Ha igen, akkor van egy remek hírünk!

Az év egyik legjobban várt időszaka sokan számára a Halloween. Viszont sokan nem igazán szeretik ezt az ünnepet (a Goodstuff nem érti a fanyalgókat!), pedig nagyon vicces, és különleges szokás megünnepelni. Itthon Magyarországon a “Csokit vagy csalunk” eseménynek talán még nincs akkora trendje, mint Amerikában, de a halloweeni dekoráció igenis kell és igenis fontos! És most tudományosan is bebizonyították, hogy aki korán elkezd készülni a Halloweenre, az boldogabb, mint a többi ember.

Semmi gond nincs azokkal, akik álmodnak a kedvenc ünnepükről, és a gondolataikban már díszítik a házat hónapokkal előtte. Ez nem furcsaság. Ha valami olyasmire gondolsz, ami boldoggá tesz, egy régi emléket elevenítesz fel, az segít, hogy jobban érezd magad. Ráadásul ezt már a tudósok is bebizonyították:

Steve McKeown, a MindFixers alapítója, a The McKeown Klinika tulajdonosa egy pszichoanalitikus teszt során kimutatta, hogy semmi baj azzal, ha valaki kissé túl izgatott a kedvenc ünnepe (lehet ez akár a karácsony is, vagy a húsvét) miatt.

“A stressz és a szorongás világában az emberek szeretnek olyan dolgokhoz társulni, amelyek boldoggá teszik őket, és a karácsonyi díszek, vagy a halloweeni dísztök kiváltják a gyermekkor erőteljes érzéseit. A dekorációk egyszerű horgonyként kapcsolódnak a régi gyerekkori emlékeinkhez és az ehhez érzett izgalmi állapothoz. ” – mondta a kutató egy interjúban.

És ez még nem minden! A Journal of Environmental Psychology közzétett kutatása szerint azok az emberek, akik korábban kiteszik a dekorációkat, azok a többi ember szerint barátságosabbak és szeretetteljesek.

“A kutatások azt sugallják, hogy azok a lakosok, akik használhatják az ünnepi dekorációikat otthonuk külsején, ők barátságot sugallnak, és többet kommunikálnak a szomszédokkal. Az idegenek (naiv értékelők) jobban azonosíthatják a barátságosabb lakosokat, azokkal, akiknek az otthonuk külső szempontból díszített.”- olvasható egy másik tanulmányban.

Szóval bátran elő a dísztökökkel, vedd nyugodtan elő a világító kerti rénszarvast is, hiszen az ünnepi dekorációt kedvelő emberek tuti boldogabbak mindenki másnál 🙂

forrás

Ezt olvastad már?


Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *