LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

Szabad elfáradni, szabad szétesni…

Share

Tudom, hogy az évvégi hajtás még csak most jön, de jó ha tudod, hogy nem kell pörögnöd.

Egyszerűen kusza világot élünk. Ömlik a médiából a mocsok, a harc, a hazugság. Ne csodálkozz azon, hogy telitődsz tőle. Vele. Ne csodálkozz, hogy már reggel úgy ébredsz, hogy fáradt vagy, hogy semmi kedved az egészhez.

Nem kell a válaszokat keresned a miértre, egyszerűen fogadd el, és MERD kimondani magadnak, ha kell hangosan: elfáradtam.

Merd felismerni, hogy nem örülsz már a fényeknek, a színeknek, a sikereknek, mert ez az év is tele volt hajtással, és tele volt furcsa energiákkal.

Talán azt hiszed, hogy elfáradni, kidőlni, szétesni kellemetlen. Igazából a kellemetlen az, ha nem vallod be magadnak, hogy nem vagy önmagad. Csak az árnyéka. Mert elfáradtál.

A tested is, a lelked is.

Nem tudsz maximálisan figyelni a szeretteidre, a munkádra, a hobbidra. Mert ahhoz is erő kell, hogy mosolyt erőltess az arcodra, vagy érdeklődést mutass.

Mit tehetsz?

Szerintem, tedd meg, hogy kiszállsz. Egy kicsit. Mert jár neked a szünet. Tedd meg, hogy befelé, magadra figyelsz, legalább egy-egy estét. Tudom, nem mindenki teheti meg, hogy magában üljön órákat és meditáljon, mert ugrál a fején a család.

De tedd meg magadért, hogy bakancsot húzol és sétálsz egyet. Talán azt hiszed nincs hozzá erőd. Akkor tedd meg magadért, hogy kiharcolsz magadnak egy fél órát a fürdőben. Egyedül. A környezetednek is meg kell értenie, hogy elfáradtál.

Kezdd azzal, hogy ezt bevallod magadnak. Folytasd azzal, hogy ezt elmondod a családodnak.

Ha van rá lehetőséged vegyél ki egy szabad napot. Ami csak a tiéd. És ne bánd, ha ezt a kanapén heverészve töltöd. Csináld egy kicsit, ami jól esik.

Figyelj, hogy mit mond a tested. Figyelj, hogy mit súg a lelked.

Szállj ki egy kicsit. Pihenj. Töltődj.

Neked is jár…

Olvasd el ezt is:

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *