LOADING

Type to search

Élem Ez+az Inspiráció

7 őszinte ok, amiért a hosszú kapcsolatok a házasság után gyorsan véget érnek

Share

Ha tartós kapcsolatban állunk valakivel, akit szeretünk, akkor természetes, hogy a következő lépésre gondolunk: a házasságra. Ám az hogy valakivel örökre együtt élünk nagyban különbözik attól, amit a mesékben írnak.

Egy valamit tudnod kell: ha házas vagy sajnos nem minden nap lesz mese, annak ellenére, hogy szeretitek egymást. Az a tény, hogy 2 ember már hosszú ideje kapcsolatban van, nem azt jelenti, hogy ha házasságot kötnek, akkor utána az életük olyan lesz, mint egy romantikus regény. A házassággal nagy felelősség jár. Sajnos a legtöbb pár, az esküvő nagy napja és a tökéletes nászút megtervezése után ezt gyorsan elfelejti. Összeszedtünk hét okot, ami a legtöbbször a problémát okozz az igen kimondása után. Lássuk mik ezek:

1. Elkötelezettség hiánya

Amikor fiatalok vagyunk és szerelmesek egy olyan kapcsolatra vágyunk, ami mindig olyan marad, mint amikor összejöttünk. Ám egy kapcsolatban időről időre új módszereket kell találnunk, hogy a partnerünk iránt különleges érzéseket tápláljunk. Soha ne hagyd ki azt a lehetőséget, hogy elmond a másik félének, hogy mennyit jelent neked. Legyél hálás azért, hogy megkaptad őt, és mindent tegyél meg, hogy meg is tartsd magad mellett. Sokan, akik már házasságban élnek, nem értékelik annyira a partnerüket, mint régen, és ez áthidalhatatlan rést fúr a két ember közé.

2. Túl vonzó voltál elején

Egy tanulmány szerint a  párkapcsolatok kezdetén a hatalmas szerelemmel lángoló párok kapcsolat nagyobb valószínűséggel vezet váláshoz rögtön a házasság kimondása után. Ha állandó szerelemmel mutatkozol a házastársad iránt, a házastársad egy idő után már nem fog meglepődni semmin sem, és a dolgok unalmassá válnak kettőtök között. Sok partner úgy érzi a kapcsolatában, hogy nincs már semmi izgalmas, inkább csak óriási nyomást tapasztalnak. A nők és sokszor a férfiak is erőlködnek, hogy ha nem azt kapják, amit szeretnének, és az elutasítástól kevésbé érzik magukat kívánatosnak.


© Sabrina / Netflix  © How i met your mother / 20 tweeny century fox  

3. Ez nem igazán “szerelem” volt

A leggyakoribb hiba, amelyet mindannyian elkövetünk, a szerelem összetévesztése más érzelmekkel. A hosszú távú kapcsolatokban élő emberek összekeverik a szerelmet a szeretettel. Sok pár a házasodás után jön rá, hogy nem is voltak igazán szerelmesek egymásba. Valakibe szerelmesnek lenni és valakit szimplán szeretni két teljesen különböző dolog! Sajnos mire a párok ezt észreveszik, gyakran túl késő…

4. Megváltoztak az igényeid

Az emberek idővel változnak, és az igényeik is változnak! A közelmúltban derült ki Miley Cyrus és Liam Hemsworth válása, akik évek óta randiztak, majd pár hónap házasság után különváltak. Vajon miért történt ez? Azért mert megváltoztak a prioritások. A nyilatkozataikban őszintén elmondták, hogy azért válnak el, mert inkább a karrierjükre, és önmagukra szeretnének összpontosítani.

A változás elkerülhetetlen, és az idővel együtt jár. Vagy növekedhetünk, és előre léphetünk a partnerünkkel együtt, vagy kilépünk a kapcsolatból és egyedül tesszük meg ugyanezt. A házasság szép, de magas szintű elkötelezettséget, türelmet és szeretetet igényel, ezért a házasságkötés után az emberek a felelősség terhétől szenvednek, és inkább egyedül akarnak lenni, hogy az egyéni céljaikra összpontosítsanak. Mint Miley és Liam.

5. A társadalmi nyomás miatt házasodtatok

Mindenki szeretne egy napon letelepedni, de ne hagyd, hogy a másik nyomása, vagy bármilyen társadalmi nyomás irányítsa ezt a gondolatot nálad. A házasság olyan, mint egy kerékpár, amelynek két ugyanolyan gumiabroncsra van szüksége, hogy az életnek nevezett hegyen felhajtsunk vele. Ha úgy érzed, hogy a partnereddel hiába vagy együtt évek óta, de nem állsz készen (vagy ő nem áll készen) a következő lépés megtételére, akkor inkább ne tegyétek meg.

6. Felfedezted a partnered új oldalát

Hosszú távú kapcsolatban lenni nem azt jelenti, hogy mindent tudsz a másikról. Amikor összeházasodtok és együtt éltek napról napra zsonglőrködve sok új dolgdot fogsz felfedezni vele kapcsolatban. Néhány nagyon érdekeset, de néhány rosszat is.

A hűtlenség, a pénz kérdése, a bizonytalanság és a túlzott birtoklás az egyik legfontosabb vörös zászló, amelyet az emberek felfedeznek a házasság után, és amik közül sok gyors váláshoz vezet is.


© Csillag születik / Warner Bros  

7. Irreális elvárások a házassággal kapcsolatban

A legtöbbünknek irreális elvárásai vannak a kapcsolatokkal és a házassággal kapcsolatban . A „tökéletes boldog élet” képe bukkan fel a fejünkben annak köszönhetően, hogy a filmekben, és a könyvekben mit látunk. Ott a partnerek befejezik egymás mondatait, és megjegyzik, hogy mit szeret a másik. De a valóságban nem lesz minden ilyen napsütéses. Lesznek napok, amikor a férjednek/feleségednek rossz napja lesz, és ezt nehéz lesz megértened, ha nem érted meg őt eléggé. A házasságok a kölcsönös megértésen alapulnak, ezt jobb ha tudod!

Azok a párok, akik belemennek egy házasságba, mert már régóta ismerik egymást, de nem gondolnak bele a mély dolgokba, ők valószínűleg nem állnak készen azokra a felelősségekre, amik a másikkal együtt érkeznek egy kapcsolatba.

Szerinted melyik ok miatt jutnak el házasságok a leggyakrabban a válásig?

Ezt olvastad már?


Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *