LOADING

Type to search

Rácsodálkozom Utazom

8 furcsa szabály a tetoválásról, amit jó ha ismersz, mielőtt valahová elutazol

Share

A tetoválásoknál általában a legnagyobb félelem az, hogy valami olyat tetováltatunk a bőrünkre, amit a jövőben megbánunk. Jó viszont ha tudod, hogy vannak olyan országok, ahol különleges módon viszonyulnak a tetoválásokhoz. Ha utazni támad kedved és ki vagy varrva akkor ezt olvasd el!

8. Georgia, USA

Ha Georgiában, az Egyesült Államokban élnél és állandó szemhéjtetoválást szeretnél akkor van egy rossz hírünk. Itt ugyanis illegális a szemhéjtetoválás. Itt nincsenek sminkesek, akik ezzel foglalkoznának, mert törvény tiltja ezt a műveletet. Azt nem tudni, hogy pontosan miért, de nagyon furcsa.

https://www.instagram.com/p/B0WdZO8l7Ps/?utm_source=ig_embed

7. Thaiföld

Thaiföld többnyire buddhista ország, itt a buddha szobrokat és képeket szentként imádják. 

Viszont ha úgy gondolod, hogy itt gyorsan magadra varrathatsz egy Buddhatetoválást, mert tetszik  neked, akkor tévedni fogsz. Buddha fejének a karra, vagy hátra történő tetoválása mély tiszteletlenségnek számít, és a helyi lakosság vallására sértő, ezért itt nem tetoválnak Buddha tetkókat a turistákra a helyiek.

https://www.instagram.com/p/BzaoeiQJVKv/?utm_source=ig_embed

6. Dánia

Az északi országban, Dániában nem engedélyezettek kéz- vagy arctetoválások. Ebben az országban a kéz, nyak, vagy arctetoválás 1966 óta illegális. Úgy tűnik nem tartják be ezt a törvényt annyira szigorúan, mert mostanság is vannak dánok, akik a kezükre varratnak, de az is bevett szokás, hogy külföldön tetováltatnak magukra mintát a dánok, hogy kikerüljék a törvényi szabályozást.

https://www.instagram.com/p/B2zJOO9ghND/?utm_source=ig_embed

5. Hawaii

Tudtad, hogy Hawaiiban illegális tetoválás a fül mögött vagy a szemhéjon? Egy kivétel van, ha ezt regisztrált orvos felügyelete alatt végzik el. Ez azt jelenti, hogy az összes ilyen tetoválást engedéllyel rendelkező, hitelesített orvosoknak kell elvégezniük, nem pedig tetoválómesterknek. 

https://www.instagram.com/p/BuOOqg_Hywy/?utm_source=ig_embed

4. Észak-Korea

Észak-Koreában a tetoválások tartalmát a Kommunista Párt szigorúan szabályozza, és jóváhagyásukat kell kérni, mielőtt valamilyen mintát magunkra varratnánk. Például nem tetoválhatják magukra az emberek a szerelem szót a családjukkal összefüggésben, de ha ezt az ország, vagy a vezető párt tisztelet miatt teszik, az rendben van.

https://www.instagram.com/p/B2sjOhvHGM5/?utm_source=ig_embed

Néhány a legnépszerűbb koreai tetoválások közül a „Szülőföld védelme”, a galamb képe, amely a békét képviseli. Kim Jong-un arcának a bicepszen való tetoválása azonnali büntetést von maga után, mert az országban ez a szent uralkodó család, és ez tiszteletlenség velük szemben.. Ha egy észak-koreai nőnek van tetoválása, ez általában azt jelenti, hogy rossz családból származik.

3. Japán

Noha Japánban nincs tetoválás tilalom, de néhány helyre nem lehet bemenni, ha tetoválva van valaki (nyilvános fürdők, vallási helyek stb.) Ennek az oka a múltban keresendő: tetoválásokat mindig a japán bűnözői bandákkal társították, így ebben az országban továbbra is óriási stigma van a tetoválásokkal szemben.

Tehát, ha úszni, edzőterembe, bárba, étterembe vagy bármely más nyilvános helyre tervezel menni, akkor győződj meg arról, hogy a tetoválásaid le vannak fedve. 

https://www.instagram.com/p/B1u634tHsoJ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=dlfix

Japánban vannak helyek, ahol ez nem probléma, de erről tájékozódj mielőtt elmész valahová!

2. Malajzia

Általában véve a tetoválás tilos a szunnita muszlimok körében, mert úgy vélik, hogy a tetoválás megváltoztatja a testet, amely valójában az isten alkotása. Még ha nem is vagy vallásos, csak egy egyszerű nyaraló, akkor is vigyázz! Ne mutasd a tetoválásodat, ha Korán idézetek, vagy Allah és Muhammád prófa szavai találhatóak a bőrödön.

https://www.instagram.com/p/BOJO52gDkSi/?utm_source=ig_embed

1. Németország

Noha a németeknél nem tiltott a tetováls, de néhány mintát tilt a német büntető törvénykönyv. Ilyen a horogkereszt, a Sig rúna (mert ez az SS használta), továbbá a stitlizált kelta kereszt és minden olyan jel, ami a náci kultúrához társítható.

https://www.instagram.com/p/BvkBxfFF8w-/?utm_source=ig_embed

Más szimbólumok is tiltottak (akárcsak hazánkban) a kalapács és a sarló, a vörös csillag és a piros zászló , amelyeket általában a kommunista párt emblémájaként használnak anno.

forrás

Te hallottál már hasonló tetoválás tilalmakról? Mesélj nekünk! Van tetoválásod?

Ezt olvastad már?
Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *