LOADING

Type to search

Családozom Élem

3 *fontos* dolog, ami hatással van a fejlődésedre, növekedésedre!

Share

Íme néhány kísérlet, amely párhuzamot von az ember személyes és a növények növekedése között. Csak épp nem úgy, ahogy várnánk…

Nézzük az első kísérletet, amely során a különböző folyadékok növények növekedésére gyakorolt hatását vizsgálták. Máshogy reagáltak, amikor vízzel, kávéval, üdítőitallal vagy narancslével locsolták meg őket.

Mit gondolsz, hogyan alakult a sorsuk?

Azok a növények, amelyeket üdítőkkel vagy narancslével locsoltak… elpusztultak és penész nőtt a helyükön. Ez emberi nyelvre fordítva: az, amit a szervezetedbe beviszel, befolyásolja a növekedésedet.

Most a szellemi és érzelmi befogadásodról beszélek…

Azokról a dolgokról van szó, amikre feliratkozol. Azokról az influencerekről, akiket követsz a közösségi médiában. Azokról az emberekről, akiket meghallgatsz. Ide tartoznak a munkahelyi pletykák és a félelmek a fejedben.

Ha túl sok mérget viszel be, az hatással lesz a személyes növekedésedre. Azt veszed észre, hogy a keserűség, a harag és a gyűlölet fog kicsírázni benned a szeretet, a hála, az elismerés és a remény helyett.

Mindez arra vezethető vissza, amit napi szinten vállalsz.

Ne feledd: a félelem méreg, de a hála a legjobb gyógyszer.

A második kísérlet során a különböző minőségű talajfajták hatását vizsgálták. Néhány magot tápanyagban gazdag talajba ültettek, másokat homokba, agyagba és betonba. Már biztosan sejted, melyik nőtt a legnagyobbra és melyik nem csírázott ki sohasem…

Emberi nyelven ez annyit tesz: a környezeted befolyásolja a növekedésedet.

Azt mondják, annak az öt embernek az „összege” vagy, akikkel körülveszed magadat. És igaz! Ha mérgező kapcsolataid vannak, akkor korlátozod a saját lehetőségeidet. Ha folyamatosan kihasználnak, elhanyagolnak és nem szeretnek, annak csakis negatív következményei lehetnek.

Ellenben, ha olyan emberek vesznek körül, akik ösztönöznek a kockázatvállalásra és hogy kövesd a szívedet, akkor fejlődésnek indulsz. Ők építenek téged. Ünneplik a győzelmeidet. Igen, bele kell tenned a munkát, de ezek az emberek segítenek felszabadítani a benned rejlő lehetőségeket.

A környezeted formálja a lehetőségeidet, de te valósítod meg őket…

Az utolsó kísérlet során sugárterhelésnek tették ki a növényeket. Mi volt ebben az érdekes? Az, hogy azok a magok, amelyeket a legnagyobb sugárzásnak tették ki, magasabbra nőttek, mint a többi. Vagyis a múlt mindig hatással van a fejlődésedre…

A fájdalom formálja a növekedést.

Ami nem öl meg, az erősebbé tesz és bármilyen klisésen is hangzik, igaz. Csak hagynod kell, hogy a tapasztalat alakítson. Ezekbe a tanításokba minden benne van, amire szükséged lehet a növekedéshez.

Mint a mag, amelyből idővel növény lesz…

Lehet, hogy néhány vihart át kell vészelnie, de ez nem okoz neki gondot. A lehetőség ott van a vállalt kockázatokban. A te lehetőségeid is a felszínre fognak emelkedni azokban az időkben, amikor nem számítasz rá.

Aztán egy nap… amikor teljes pompádban virágzol, hálásan fogsz visszatekinteni arra az útra, amin végigmentél.

(Ludányi Bettina)

Olvasd el ezt is:

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *