LOADING

Type to search

Uncategorized

7 érzés, ami *elsőre* negatívnak tűnhet, de valójában a boldogságodat szolgálja

Share

A növekedés egy sok időt és energiát igénylő folyamat. Ezért döntenek sokan inkább úgy, hogy feladják. Inkább beletemetkeznek a mindennapi feladatokba. Oda sem néznek… Homokba dugják a fejüket. Mert erősnek kell lenni ahhoz, hogy megtörjék a saját mintáikat és ez ijesztő.

Te vagy az egyetlen, aki javíthat az életeden. Ez tiszta sor.

Ahogy az is, hogy a növekedést és a személyiségfejlesztést mindig pozitív és örömteli dolognak mutatják be. Valahol persze az is – főleg, ha az eredményeket tekintjük –, de azért vannak olyan komponensei, amelyek cseppet sem könnyűek.

Gondolj csak arra, milyen nehéz őszintének lenni önmagaddal. Megvizsgálni a gondolatadat és felismerni a mögöttük húzódó hiedelmeket. Ha sikerül tudatossá válnod, majd felismered, milyen gondolatok diktálják az iramot az életedben, megkezdődik a növekedés.

Ám eddig azért el kell jutni…

Viszont úgy nem fog menni, ha idealizálod a személyiségfejlesztést és azt gondolod, csakis pozitív érzelmekkel mehet végbe ez a folyamat. Legalább hét olyan negatív érzést tudunk mondani, amelyek fontosak a növekedéshez. Ezeket szégyenteljesnek gondolod, démonizálod őket ahelyett, hogy hálás lennél értük – te is, én is.

Íme a hét negatív érzelem, amely valójában ajándék.

1. Az őrjítő bizonytalanság

Számodra is szégyenteljes dolog a bizonytalanság? Mit gondolsz még róla? Bosszantó? Gyengeséget sugall? Akkor most meg fogsz döbbeni… A bizonytalanság ugyanis csak annyit jelent a növekedés kontextusában, hogy épp szakaszváltásban vagy: a régiből lépsz át az újba.

Még nem találtad meg a fejlődésed alapját, így természetes, hogy hiányzik a magabiztosság. Az élet egy teljesen ismeretlen részébe készülsz belépni. Az lenne a furcsa, ha nem lennél bizonytalan. De hidd el: hamarosan újra bízni fogsz önmagadban, a képességeidben és az életben is.

2. A kínzó önbizalomhiány

Épp egy olyan folyamatban vagy, amelynek során meg kell kérdőjelezned önmagadat: az eddigi gondolataidat, a hitrendszeredet és minden tettedet, amelyek ezekből következtek. Természetes, hogy elkezdesz kételkedni.

Vizsgáld meg mindazt, amit eddig megtudtál önmagadról és az életről. Ha nem kezded el újra érezni az önbizalmat, akkor nem mentél elég mélyre. Áss tovább!

3. A kétségbeejtő elveszettség

Amint rálépsz a növekedés útjára, elkezdesz begyűjteni és felépíteni egy új tudáskészletet, amelyet az élet minden területén felhasználhatsz. Normális, ha ezen folyamat során elveszettnek érzed magadat. Még nem tudod, mit tegyél és hová tartasz, ám ez rendben van.

Ne bántsd magadat miatta!

Idővel ki fog tisztulni a kép, és meg fogod látni a válaszokat azokra a kérdésekre, amelyek eddig kínoztak.

4. A maró kétségek

Amint elindulsz a személyiségfejlesztés útján, fel fogja ütni a fejét a bizonytalanság. Ha ez megtörténik, akkor számíthatsz a kétségek megjelenésére is. Ezek ketten kéz a kézben járnak.

És érted vannak…

Tudom, ez furcsán hangzik, mégis igaz. Segítenek, hogy a lehető legtöbbet hozd ki önmagadból és a lehetőségeidből. Hogy megmutathasd, milyen erős és kitartó vagy. Ha ezeken túllépsz, semmi sem állhat majd az utadba.

5. A torokszorító félelem

Tudod, miért fordítanak hátat a legtöbben a növekedésnek? A félelem miatt. A félelem akadályozza őket abban, hogy továbblépjenek, hogy felemelkedjenek és új dolgokat tapasztaljanak meg.

A félelem segít a kényelmi zónádon belül tartani, ám van valami, amit kevesen tudnak róla. Ha szembenézel vele, erejét veszti.

Vagyis: általa sokkal erősebbé válsz!

6. A jól ismert szorongás

Ahol felüti a fejét a bizonytalanság és a félelem, ott minden bizonnyal a szorongás is megjelenik. Semmi gond! Lélegezz mélyeket! Tanulj olyan technikákat, amelyek megkönnyítik, hogy megbirkózz vele. Meditálj, jógázz, keresd meg a módot, hogy elnémítsd a gondolataidat.

Bármit is teszel, ne hagyd, hogy az elméd és a gondolataid eluralkodjanak rajtad és a belső békéden. A szorongás a növekedés része és ad valamit, amit nélküle nem tudnál megtanulni: hogyan hozd el a nyugalmat az életedbe.

7. A frusztráló kényelmetlenség

Évek óta próbálod elkerülni a kényelmetlenséget. Ezért nem fejlődtél eddig sehova. Most itt az ideje, hogy utat engedj neki! Elengedhetetlen a jelenléte ahhoz, hogy növekedni tudj.

Az élet mindig kellemetlen kihívások és nehéz problémák elé állít, hogy segítse a fejlődésedet. Minél inkább arra összepontosítasz, hogy elkerüld a fent felsorolt negatív érzelmeket, annál inkább megtagadod magadtól a felemelkedést. Dönthetsz úgy, hogy megéled őket, végül kinyílsz, mint egy virág. De akár homokba is dughatod a fejedet és megvárhatod, míg kitisztul az ég.

Ha az előbbire teszed le a voksodat, akkor fejlődni fogsz, ha a struccpolitikára szavazol, akkor pedig minden marad olyan, mint tegnap volt. A döntés a tiéd.

Olvasd el ezt is:

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *