LOADING

Type to search

Mozizom

10 film, ami miatt szeretjük a szülinapos Hugh Jackmant

Share

Október 12-én ünnepli 51. születésnapját a Goodstuff szerkesztőségének kedvenc színésze. Hugh Jackman filmes élete és filmes életrajza mesébe illő. Megmutatjuk, hogy melyik alkotásait szeretjük nagyon és elmeséljük, hogy miért is!

(Nekem Tom Hardy… a főszerk.)

Hugh a csodás Ausztráliában látta meg a napvilágot 1968 október 12-én öt testvér legfiatalabbikaként. A kis Hughban szülei korán meglátták a tehetséget, ezért beiratták a Knox Grammar Schoolba, ahol a kicsi Hugh színészi pályafutása 1985-ben indult be a My Fair Lady musicallal. 1985 óta Jackman rengeteg fimet forgatott, de közben példás családfő, és fülig szerelmes feleségébe Deborah-ba, és ezt nem is fél minden interjúban hangoztatni.

Íme a mi listánk a kedvenc Hugh Jackman filmjeinkkel:

10. Kardal

Bár a Kardhalban Hale Berry nyújt emlékezetesen szexi alakítást Gingerként, ez a 2001-es film azért beindította Hugh Jackman karrierjét is az akciófilmek világában. Jackman Stanley Jobsont egy magányos hacker figuráját alakítja a filmben, akit a bíróság eltiltott lányától és a számítógépes melóitól. Persze berobban az életébe Ginger (Hale Berry), aki egy ajánlatot tesz a férfinak, ami cseppet sem legális.

9. Vasököl

Igazi családi film a Vasököl, amiben Hugh Jackman bebizonyítja, hogy apa szerepben is csodás. Charlie Kenton robotokkal dolgozik, amiket összepofoz különböző harcokra. A férfi munkájának él, amikor megkapja a 11 éves Maxot, aki bár a fia, de a srác nem igazán jön ki az apjával. A közös robotos érdeklődés közelebb hozza egymáshoz őket és a közös robotszerelés és a versenyek meghozzák a sikereket is.

8. Van Helsing

Ritkán láthatjuk pályafutása során misztikus szerepben Hugh Jackmant, de amikor először öltötte fel Van Helsing a szörnyvadász szerepét nagyon meggyőző volt. Bár a film elég nagyot bukott, de a 2004-es alkotás az egyik legszórakoztatóbb abból az időszakból!

7. Kate és Leopold

Romantikus filmben szerepelni Meg Ryannal = tuti kasszasiker. A Kate és Leopoldban Hugh bebizonyította, hogy lubickol a szerelmes történetekben amikben jó kis helyzetkomikumok vannak. Egy kis időutazás, egy kis nemesi vér, és persze egy szerelem. Nézzétek meg mindenképpen, ha még nem láttátok a filmet!

6. A tökéletes trükk

Csak annyit mondunk, hogy a film rendezője az a Christopher Nolan, aki a Batman filmeket is készítette. Hugh Jackman egy viktoriánus korban élő bűvészt játszik, aki felül akar keveredni ellenfelén. A film másik főszereplője (Jackman ellenfele) Christian Bale, de játszik még a filmben Scarlett Johansson, és Michael Caine is. A trükkökkel teli izgalmas film kihagyhatatlan a listáról!

5. A nyomorultak

A film, amiből kiderül, hogy Hugh Jackman énekelni is tud! Igen, igen, Victor Hugo regényéből készült musicalban Jackman alakítja a hányatott sorsú Jean Valjeant, akit lopásért börtönöznek be Franciaországban. Hugh Jackman nagyon készült az éneklős szerepre. A forgatás ideje alatt nem ivott kávét, naponta 15 perc bemelegítést csinált, torokfertőtlenítő cukorkákat szedett, napi 7 liter vizet ivott, és napi háromszor ült be a gőzfürdőbe és hideg fürdőbe, hogy a hangszálai a legjobban működjenek. És működtek is! De még hogy!

https://www.youtube.com/watch?v=Rh5V517fx1I

4. Fogságban

Ebben az utolsó percig izgalmas filmben Hugh Jackman egy édesapát alakít, akinek Hálaadáskor eltűnik otthonából kislánya a másik család kislányával együtt. A pattanásig feszült helyzetben a rendőrség és a nyomozók elkapnak egy férfit, aki a ház körül ólálkodik, ám szabadon engedik. A Jackman által alakított apa azonban önbíráskodásba menekül, amivel veszélybe sodorja eltűnt lányát, és önmagát is.

3. Eddie, a sas

Ebben a filmben nem Hugh Jackman a főszereplő, de az igaz történet alapján készült alkotás annyira motiváló, hogy nem maradhatott le a listáról. A megtörtént eset alapján készült filmben Eddie síugrásban szeretne olimpiai bajnok lenni, de ez nem is annyira egyszerű történet. Szerencsére mellette áll edzője (akit Jackman alakít), így a fiú álma csodával határos módon teljesül.

GIF by Giphy QA - Find & Share on GIPHY

2. A legnagyobb showman

Újabb film, amiben Hugh Jackman megcsillogtatja énektudását. A történet a valóban egykoron élt Phineas Barnumról szól, aki próbálja eltartani családját, de nem jönnek neki össze a dolgok. Végül egy üres épületben létrehozza a Barnum cirkuszt, ahová furcsa embereket hív meg. A szakállas nő, az alacsony férfi sikeressé teszik a műsort, ami Amerikából egészen Angliáig jut. A filmben Jackman Zack Efronnal, és Zendaya-val énekel együtt, egészen zseniálisan.

1. X-men filmek, Logan – Farkas

Hugh Jackman igazi karrierjét a 2000-es X-men – A kívülállók című film indította be. Itt kezdte el alakítani Logant, azaz Farkast (az eredeti képregényben Rozsomák a neve), aki egy különleges mutáció miatt képes arra, hogy pengéket növesszen az ökléből. Logan karaktere szinte mindegyik X-men filmben felbukkan, ám a 2017-es Logan – Farkas című filmben lezárják a karakter sorsát. Jackman legnagyobb és leghíresebb szerepétől tehát búcsút mondott, de reméljük, hogy a jövőben még sok filmben láthatjuk / hallhatjuk viszont.

Neked melyik a kedvenc filmed tőle?

Ezt olvastad már?

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *