LOADING

Type to search

Ez+az Mozizom

20 éves a Notting Hill! 5 dolog, ami miatt még mindig imádjuk…

Share

Sokan megpróbálták utánozni ezt a bájosan édes filmet, de keveseknek sikerült.

Kellett ugyanis egy nagyon jó író (Richard Curtis, akinek az Igazából szerelmet is köszönhetjük), aki ismerte a karaktereket és hitelessé formálta őket.

De nézzük, hogy miért ragadunk még mindig a film előtt, akárhányszor is futunk bele.

A történet

Bár elsőre egy kicsit emlékeztet a Római Vakációra (ezt maguk az alkotók sem tagadták), mi mindig végigizguljuk az egész filmet, igen, ötvenedjére is, hiszen a szerelemnek győznie kell. A filmsztár és a civil szerelembe esésének lehetősége mindenkit meglegyintett már, ha máskor nem, tinédzser korunkban. Ki ne képzelte volna el, hogy kedvencével találkozik az utcán és az a bizonyos kedvenc beleszeret? Jó elmerengni a gondolaton…

A helyszín

Nem csak a nyüzsgő London miatt, hanem a kisebb negyed, Notting Hill miatt is imádjuk ezt a filmet. Az a blokk, amikor Hugh Grant végigsétál a piacon a kék ajtós háztól, és bemutatják az idő múlását hatalmas kedvencünk.

A banda

Hol is kezdjük a listát? A könyvesboltban dolgozó kisegítőnél, aki bármikor feltűnik egy jelenetben tuti, hogy senki másra nem figyelünk? A főszereplő szobatársánál, aki biztos, hogy az agyunkra menne, de azért imádjuk? Mindegyikük a maga nemében telitalálat, és nagyon precízen kidolgozott írói munka. Többek közt emiatt is jó a film. A mellékszereplők miatt sincs üresjárat.

A poénok

Többnyire a mellékszereplők csetlésén és botlásán mosolygunk a filmben, de azért a “hoppjuliska” sem rossz… Elég sokáig fogunk azon is nevetni, amikor a könyvesbolti kisegítő nem ismeri meg Annát… De ez a jelenet is szuper:

Hugh Grant édesen aranyos bénázása

Igen, tudjuk, sokszor hozta ezt a karaktert, többek közt Curtis korábbi filmjében a Négy esküvő és egy temetés-ben. De minden egyes alkalommal szeretjük nézni, mert annyira életszerű, annyira kedves és normális. Végre nem egy vérmacsó, aki füttyög a hősnő után, vagy bunkó udvarlással tudatja vele, hogy igazából Ő tényleg kedveli. Felüdülés egy ilyen karakter a Hollywood által elhasznált, férfihormonos világban…

Boldog Születésnapot Notthing Hill! Én tutira megnézem ma este!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *